Dodavanje PDF-a u Office datoteku

Saznajte kako da umetnete datoteku u PDF formatu kao prilog u Office datoteku. Objektu možete promeniti veličinu, ali ga ne možete urediti pošto ste izvršili umetanje. Da biste videli PDF datoteke ili ih čitali, treba da imate instalirane programe Adobe Acrobat ili Adobe Reader.

Napomena: Ako želite da umetnete sadržaj PDF datoteke u Office datoteku, a ne samo da jednostavno umetnete PDF kao prilog, najbolje je da otvorite taj PDF pomoću programa Word 2013 ili 2016. Word će konvertovati PDF u tekst koji se može uređivati, tako da posle možete da kopirate i nalepite tekst u Office dokument. Više informacija potražite u članku Uređivanje sadržaja PDF datoteke u programu Word.

  1. Izaberite stavke Umetni > Objekat u grupi Tekst.

    U programu Outlook, kliknite unutar tela stavke, na primer e-poruke ili događaja u kalendaru.

  2. Izaberite stavke Kreiraj od datoteke > Potraži.

  3. Potražite .pdf datoteku koju želite da umetnete i kliknite na dugme Otvori.

  4. Kliknite na dugme U redu.

Više opcija

  • Ako želite samo da ponovo upotrebite neki deo teksta iz PDF-a – na primer kratak odeljak – pokušajte da ga kopirate i nalepite. Obično ćete dobiti čisti tekst bez oblikovanja.

  • Pomoću funkcije dinamičkog raspoređivanja sadržaja PDF-a, koja je dostupna u programima Word 2013 i 2016, možete da otvorite i uredite PDF sadržaj, kao što su pasusi, liste i tabele, kao Word dokumente. Word izvlači sadržaj iz PDF dokumenta sa fiksnim formatom i dinamički raspoređuje taj sadržaj u .docx datoteku čuvajući što je moguće više informacija o rasporedu. Dodatne informacije potražite u članku Uređivanje PDF sadržaja u programu Word.

Word za veb ne dozvoljava da umetnete objekte, kao što su PDFs, u dokument. Međutim, možete da UREDITE PDF u Word za veb, što vam omogućava da AŽURIRATE sadržaj PDF ili da kopirate i nalepite sadržaj iz PDF-a u Word dokument.

Napomena: Kada otvorite PDF u Word za veb, konvertuje se u Word dokument i možda neće izgledati kao originalni dokument. Na primer, može doći do preloma reda i stranica na različitim mestima. Konverzija najbolje funkcioniše sa PDF datotekama koje su uglavnom tekstualne.

Ako imate Word aplikaciju za računare, možete je koristiti za dodavanje PDF datoteke. Izaberite stavku Otvori u programu Word da biste počeli da koristite aplikaciju za računare.

Slika komande "Otvori u aplikaciji za stone računare"

Ako nemate Word aplikaciju za računare sada možete da isprobate ili kupite najnoviju verziju sistema Office.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×