Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Simptome

Razmotrite sledeće scenarije.

Scenario 1

  • Imate server lokacije Microsoft System Center Configuration Manager 2007 servisni paket 2 (SP2).

  • Instalirate tačku sinhronizacije inteligencije resursa na serveru lokacije. Tokom procesa instalacije, tačka sinhronizacije inteligencije resursa prvi put pokušava da se uspostavi sa uslugom System Center Online.

Scenario 2

  • Imate server lokacije System Center Configuration Manager 2007 servisni paket 2 (SP2).

  • Instalirate tačku sinhronizacije inteligencije resursa na serveru lokacije.

  • Certifikat za pokretanje ističe.

  • Tačka za sinhronizaciju inteligencije imovine pokušava da koristi certifikat za pokretanje za obnavljanje certifikata "Inteligencija imovine".

U ovim scenarijima dobijate sledeću poruku o grešci u oknu "Obaveštavanje o imovini" Configuration Manager administrativne konzole:

Veza nije uspela - neisprav certifikat

Pored toga, sledeća poruka o grešci evidentira se u datoteci Aiupdatesvc.log:

Upozorenje usluge sinhronizacije kataloga resursa: 0 :< Datum evidencije >:WebException koji pokušava da se upiše: Status = ProtocolError
Greška usluge sinhronizacije kataloga resursa: 0:< Datum evidencije >:Izuzetak prilikom pokušaja sinhronizacije – zahtev nije uspeo sa HTTP statusom 403: Zabranjeno.

Izazvati

Do ovog problema dolazi zato što je uobičajeni certifikat (poznat i kao "certifikat za pokretanje") istekao 24. aprila 2011. 

Kada sistemski centar Configuration Manager 2007 tačku sinhronizacije inteligencije resursa pokuša da koristi ovaj certifikat, prikazuje se poruka o grešci.

Rezoluciju

Ažuriranje je zamenjeno ažuriranjem 2733615. Da biste rešili ovaj problem, instalirajte ispravku 2733615:

2733615 Ispravka za certifikat za pokretanje sistema u system Center Configuration Manager 2007 Asset Intelligence je dostupna
 

Informacije o hitoj ispravki

Podržana hitna ispravka je dostupna od korporacije Microsoft. Međutim, ova hitna ispravka je namenjena za ispravljanje samo problema koji je opisan u ovom članku. Primenite ovu hitnu ispravku samo na sisteme na koje postoji ovaj određeni problem.

Ako je hitna ispravka dostupna za preuzimanje, na vrhu ovog članka baze znanja postoji odeljak "Dostupno je preuzimanje hitne ispravke". Ako se ovaj odeljak ne pojavi, prosledite zahtev Microsoft korisničkoj služi i podršci da biste dobili hitnu ispravku.

Napoemu Ako dođe do dodatnih problema ili ako je potrebno rešavanje problema, možda ćete morati da kreirate zaseban zahtev za uslugom. Uobičajeni troškovi podrške primenjuju se na dodatna pitanja podrške i probleme koji se ne kvalifikuju za ovu određenu hitnu ispravku. Kompletnu listu brojeva telefona Microsoft korisničke usluge i podrške ili za kreiranje posebnog zahteva za uslugom potražite na sledećoj Microsoft veb lokaciji:

http://support.microsoft.com/contactus/?ws=supportNapomenom Obrazac "Dostupno je preuzimanje hitne ispravke" prikazuje jezike za koje je dostupna hitna ispravka. Ako ne vidite jezik, to je zato što hitna ispravka nije dostupna za taj jezik.

Preduslovi

Da biste primenili ovu hitnu ispravku, morate da koristite System Center Configuration Manager 2007 servisni paket 2 (SP2).

Informacije o registratoru

Da biste koristili hitnu ispravku u ovom paketu, ne morate da menjate registrator.

Ponovo pokreni zahtev

Ne morate ponovo da pokrenete računar kada primenite ovu hitnu ispravku. Međutim, morate da zatvorite sve otvorene instance Configuration Manager administrativne konzole pre nego što instalirate ovaj paket hitnih ispravki.

Informacije o zameni hitne ispravke

Ova hitna ispravka ne zamenjuje prethodno izdatu hitnu ispravku.

Informacije o datoteci

Verzija ove hitne ispravke na engleskom (SAD) instalira datoteke koje imaju atribute navedene u sledećim tabelama. Datumi i vremena ovih datoteka navedeni su u koordinisanom univerzalnom vremenu (UTC). Datumi i vremena za ove datoteke na lokalnom računaru prikazuju se u lokalnom vremenu zajedno sa trenutnom predmerom za štednju vremena (DST). Pored toga, datum i vreme mogu da se promene kada izvršite određene operacije nad datotekama.

System Center Configuration Manager 2007 SP2 beleške sa informacijama o datoteci

Ime datoteke

Verzija datoteke

Veličina datoteke

Datum

Vreme

Platforme

Aiupdatesvc.exe

4.0.6487.2164

92,008

01.01.2010.

14:15

x86

Aius.msi

Nije primenljivo

1,447,424

01.01.2010.

14:15

Nije primenljivo

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Više informacija

Za više informacija o terminologiji ažuriranja softvera kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:
 

824684 Opis standardne terminologije koja se koristi za opisivanja Microsoft softverskih ispravki
 

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×