Microsoft YaHei (微软雅黑 na kineskom) je sloško dizajniran za tipove kineskog jezika u skripti za pojednostavljeni kineski. To je stil "gothic" (sans serif) sa blagim flairanjem nekih zakrivljenih poteza; Potezi su inače monoline (to jest, malo ili bez kontrasta između debljih i tankih poteza), naročito u svetlijim debljinama. Microsoft YaHei je dizajniran tako da bude dostupan u malim veličinama na tekstu i prikladan je za telo teksta, kao i za naslove i naslove.

Microsoft YaHei UI je verzija s typefasa koja je optimizovana za upotrebu u korisničkim interfejsima, sa alternativnim dizajnom znaka i smanjenom visinom linije.

Microsoft YaHei dizajner viših tipova Li Qi koji je 2004. godine dizajnirao viši dizajner tipa Founder Electronics , sa savetima o fontu (prilagođavanja za prikaz znakova na ekranu) monotipnim slikama. Microsoft YaHei ima tri težine, Light, Standardno i Podebljano, bez stilova iskošenog koda. Pored pojednostavljenih kineskih znakova, font uključuje japanski hiragana i katakana, korejski Hangul, bopomofo, simbole telegraph meseca, brojeve i znakove u krugovima i zagradama, velika i malih slova za latiničnu, grčku i ćiriličnu abecedu, koja se Segoe slovom.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×