Simptomi

Razmotrite sledeći slučaj:

  • Imate aplikaciju za naprednu komunikaciju programa do programa (APPC) ili zajednički programski interfejs za komunikacije (CPI-C) aplikacije koje prosleđuje transakcije u partner aplikaciju koristeći Microsoft Host integraciju Server 2009.

  • Podržava dinamičke udaljene APPC LU definicija opcija omogućena u svojstva veze u upravljaču SNA.

  • Nema aktivnih sesija APPC su na usluge servera SNA u vreme da APPC aplikacije ili aplikacija CPI-C prosleđuju zahteve uporedne transakcije.

U ovom slučaju, APPC aplikacija ili CPI-C aplikacija može prestati reagirati () čim transakcija koje se pokreću.Napomena Do ovog problema može doći i kada koristite Host integraciju serveru 2004 ili Host integraciju Server 2006.

Uzrok

Do ovog problema dolazi zato što usluga SNA servera (Snaservr.exe) nepravilno rukuje drugi APPC sesije zahtev za primljenu dok se obrađuje zahtjev za sesiju prvi APPC. Do ovog problema dolazi samo kada je opcija podržava dinamičke udaljene APPC LU definicija omogućena na veza na kojem APPC logičke jedinice (LUs) su definisane u SNA Manager.This problema ne dolazi ako jasno definisane udaljene APPC LUs se koriste .

Rešenje

Informacije o prilagodbenom popravku

Podržana hitna ispravka je dostupna od korporacije Microsoft. Međutim, ova hitna ispravka je namenjena za ispravljanje samo problem koji je opisan u ovom članku. Primenite je samo na sustave u kojima se pojavljuje problem opisan u ovom članku. Ova hitna ispravka možda će se dodatno testirati. Zbog toga, ako niste ozbiljno ugroženi ovaj problem, preporučujemo da sačekate sledeću softversku ispravku koja sadrži ovaj prilagodbeni popravak. Ako je hitna ispravka dostupna za preuzimanje, postoji odeljak” dostupno je preuzimanje hitne ispravke „na vrhu ovog članka baze znanja. Ako ovaj odeljak nije prikazan, obratite se Microsoft korisničkoj službi i podršci da biste nabavili hitni popravak. Napomena Ako dođe do dodatnih problema ili potreban je rešavanje problema, možda da kreirate na poseban zahtev za uslugu. Uobičajeni troškovi podrške važiće za dodatnu podršku pitanja i probleme koji nisu direktno povezani sa ovom određenom hitnom ispravkom. Potpun popis brojeva telefona Microsoft korisničkoj službi i podršci ili da biste kreirali na poseban zahtev za uslugu, posetite sledeće Microsoft Web lokacije:

http://support.microsoft.com/contactus/? ws=supportNapomena Obrascu” dostupno je preuzimanje hitne ispravke „prikazani su jezici na kojima je dostupna hitna ispravka. Ako ne vidite svoj jezik, to je zato što hitna ispravka nije dostupna na tom jeziku.

Preduslovi

Morate imati integracije Host Server 2009 da biste primijenili ovaj hitni popravak.

Informacije o ponovnom pokretanju

Ne morate ponovo pokrenuti računalo nakon što primijenite ovaj hitni popravak.

Informacije o datoteci

Verzija ove hitne ispravke na engleskom jeziku ima atribute datoteke (ili novije atribute datoteke) koji su navedeni u tabeli. Datumi i vremena ovih datoteka navedeni su u koordiniranom univerzalnom vremenu (UTC). Kada pregledate informacije o datoteci, to je pretvaraju u lokalno vrijeme. Da biste saznali razliku između UTC i lokalnog vremena, koristite karticu " Vremenska zona " u stavci " datum i vreme " na kontrolnoj tabli.

Za sve x86-bitne verzije Host integraciju Server 2009

Ime datoteke

Verzija datoteke

Veličina datoteke

Datum

Vreme

Platforma

Snaservr.exe

8.0.3776.2

679,760

14-Sep-2010

00:42

x86

Trcservr.exe

8.0.3776.2

920,912

14-Sep-2010

00:42

x86

Za sve x64-bitne verzije Host integraciju Server 2009

Ime datoteke

Verzija datoteke

Veličina datoteke

Datum

Vreme

Platforma

Snaservr.exe

8.0.3776.2

967,504

14-Sep-2010

00:44

x64

Trcservr.exe

8.0.3776.2

1,261,904

14-Sep-2010

00:44

x64

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, onemogućite opciju podržava dinamičke udaljene APPC LU definicija u svojstvima veze u SNA Menadžer za veze koje koriste APPC LUs. Po podrazumevanoj vrednosti, za veze koje koriste IP-Dik povezivanje servisa, podržava dinamičke udaljene APPC LU definicija opcija omogućena.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem kod Microsoft proizvoda koji su navedeni u odeljku „Odnosi se na”.

Više informacija

Ako zavisnih lokalnih APPC LUs se koriste u slučaju slična onoj koja je opisana ovde, takođe morate koristiti uslužni program za naredbeni redak-SNACFG za dodeljivanje udaljene APPC LUs IP-Dik „Host sistem” veza koju koriste zavisnih lokalnih APPC LUs. Za više informacija, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

947858 Ispravka: 17 događaju kada neka aplikacija za glavni kompjuter pokuša da prizovem APPC aplikacije preko IP-Dik veze pomoću zavisnih LU 6.2 logičke jediniceAko udaljeni APPC LUs ne ručno dodeljuju IP-Dik „Glavni sistem” za povezivanje pomoću Snacfg.exe, SNA Server usluga će dinamički kreirati udaljene APPC LUs za APPC zahteve sesije. Do ovoga dolazi iako udaljene APPC LUs izričito definirane na Host integraciju Server konfiguraciju. Za više informacija o konfigurisanju zavisnih lokalnih APPC LUs kada koristite IP-Dik povezivanje servisa, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

939193 Kako da podesite vezu i logičke jedinice za APPC aplikacije kada koristite IP-Dik povezivanje servisa 2006 Host Server integracije zajedno sa zavisnim APPC logičke jedinice

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×