Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

BUG #: 129341 (Content Maintenance)
VSTS bug number: 409769

Microsoft distribuira ispravke za Microsoft SQL Server 2008 kao jednu datoteku koja se može preuzeti. Pošto su kumulativne ispravke, svako novo izdanje sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodne SQL Server 2008 popravi za javnost.

Simptomi

Razmotrite sledeći slučaj:

  • U Microsoft SQL Server 2008, pokrenete upit koji koristi funkciju ISNULL() da biste izabrali vrednosti koje su u koloni koji.

  • Tabela koja sadrži kolonu koji su spojene sa drugom tabelom u koloni koji!

  • Plan upita koje su stvorili optimizator upita koristi spoj hash, kalem ili sortiranje tabele ispod operator za spajanje .

U ovom slučaju, dobijate sledeću poruku o grešci:

MNG 681 godine, nivo 16, stanje 3, red 2Attempting da postavite kolonu non-NULL-stanju vrijednost na "null".

Uzrok

Optimizator upita određuje da kolona na koju se upućuje u funkciji ISNULL() zato koji operator za spajanje odbacuje vrednosti "null". Zatim, u plan upita, upit optimizator gura izraz koji je u funkciji " ISNULL() " ispod operator se pridruži . Pored toga, vrednost izraza može biti "null". Međutim, upit optimizator ponovo pronalaze svojstvo "nullability" za izraz. Onda, u upit plan, radne ploče koristi da sprovede hash spoju, na čekanju ili tabeli sortiranja koji sadrži izraz. Pored toga, odgovarajuća kolona u tabeli je deklarisana kao koji. Motor upit SQL Server pokušavaju da umetnete polja bez vrednosti u tabeli, kada dođe do greške.

Rešenje

Fix za ovaj problem prvi put pušten u kumulativno ažuriranje 7 za SQL Server 2008 Service Pack 1. Za više informacija o ovom paketu Kumulativna ispravka, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

979065 Paket za kumulativno ažuriranje 7 za SQL Server 2008 servisni paket 1Napomena Jer se gradi su kumulativne, svako novo izdanje Ispravka sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodne SQL Server 2008 popraviti za javnost. Preporučujemo da imate u vidu primenjujete najnovije objavljivanja ispravka koji sadrži ovu zakrpu. Za više informacija, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

970365 SQL Server 2008 gradi objavljene nakon što je pušten je SQL Server 2008 servisni paket 1Hitnih ispravki za Microsoft SQL Server 2008 su kreirani za određene servisne pakete za SQL Server. Morate primijeniti hitni popravak SQL Server 2008 servisni paket 1 za instalaciju za SQL Server 2008 Service Pack 1. Po podrazumevanim postavkama, neki hitni popravak koji je obezbeđen u servisni paket za SQL Server je uključena u novi servisni paket za SQL Server.

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, koristite jedan od sledećih metoda.1. metodUklonite funkciju " ISNULL() " iz upita. Napomena Jer kolona koja je u ovoj funkciji dolazi iz PRIDRUŽIVANJE operator koji odbacuje "null" vrednosti, funkcija ISNULL() je nekorisno.Metod 2Prepravi upit tako da plan upita ne koristi spoj hash, kalem ili sortiranje tabele. Na primer, ako vaš upit sadrži odredbu ORDER BY, kreirajte grupisani ili pokrivanjem indeksa koji pruža potrebnu naručivanja i uključuje sve potrebne kolone. Kada koristite ovaj metod, optimizator upita ne koristi sortiranje tabele.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem kod Microsoft proizvoda koji su navedeni u odeljku „Odnosi se na”.

Reference

Za informacije o inkrementalnom servisiranje Model za SQL Server, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

935897 Incremental Model za servisiranje je dostupna iz SQL Server tima da dostavi hitnih ispravki za prijavljenih problemaZa više informacija o imenovanju šemi ažurirane verzije SQL servera, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

822499Nova šema imenovanja za pakete za dopunu softvera Microsoft SQL ServerZa više informacija o terminologiji za ažuriranje softvera, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

824684 Opis standardne terminologije koja se koristi za opisivanje Microsoftovih softverskih ažuriranja

Author (SME): bruceye
Writer: v-vincli
Tech Reviewer: jpilov; alexek; rajneesh
Editor: v-chliao

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×