Ispravka: Poruka o grešci kada pokušate da kreirate WMI obaveštenje o događaju pomoću sp_add_alert uskladištene procedure u SQL Server 2008: "@wmi_query nije mogao biti izvršen u @wmi_namespace obezbeđenom sistemu"

Greška: #50004003 (SQL hitna ispravka)

Microsoft distribuira Ispravke za Microsoft SQL Server 2008 kao jednu datoteku koja se može preuzeti. Pošto su ispravke kumulativne, svako novo izdanje sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje sql Server 2008 ispravke.

Simptomi

Kada pokušate da kreirate obaveštenje o događaju Windows Management Instrumentation (WMI) pomoću sp_add_alert uskladištene procedure na imenovanoj instanci klastera sistema Microsoft SQL Server 2008, dobijate sledeću poruku o grešci:

Msg 22022, nivo 16, stanje 1, linija 0 SQLServerAgent greška: WMI greška: 0x80041013. Msg 14511, nivo 16, država 1, procedura sp_verify_alert, linija 300 @wmi_query nije mogla biti izvršena u @wmi_namespace obezbeđenom. Proverite da li klasa događaja izabrana u upitu postoji u prostoru za ime i da li upit ima ispravnu sintaksu.

Napomena Do ovog problema ne dolazi ako ime SQL mreže klastera ima tačno 15 znakova. Ime SQL mreže je poznato i kao ime virtuelnog SQL servera.

Uzrok

Do ovog problema dolazi zato što dobavljač WMI događaja ne može da se poveže sa mašinom SQL Server baze podataka.

Rešenje

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj iskagla 3. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2008 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

960484 Kumulativna ispravka paket 3 za SQL Server 2008Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravki sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje sql Server 2008 ispravke. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

956909 SQL Server 2008 gradi koje su objavljene nakon što je SQL Server 2008 objavljen

Rešenje

Da biste zaobišli ovaj problem, instalirajte podrazumevanu instancu klastera umesto imenovane instance klastera. Ili dajte klasteru ime SQL mreže koje ima tačno 15 znakova. Pre nego što pokušate da promenite ime virtuelnog SQL servera, uverite se da ste pročitali sledeće stavke:

  • SQL Server ne podržava preisnimiranje servera koji su uključeni u replikaciju osim ako ne koristite isporuku evidencije zajedno sa replikacijom. Sekundarni server u isporuиenim evidencijama moћe da se preimenuje ako je primarni server trajno izgubljen. Za više informacija posetite sledeću Microsoft Developer Network (MSDN) Web lokaciju:

    http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms151224.aspx

  • Kada preimenujete virtuelni server koji je konfigurisan da koristi preslikavanje baze podataka, morate da isključite preslikavanje baze podataka pre operacije preimenovanja, a zatim morate ponovo da uspostavite preslikavanje baze podataka pomoću novog imena virtuelnog servera. Metapodaci za preslikavanje baze podataka se ne ažuriraju automatski da bi se odrazilo novo ime virtuelnog servera.

Za više informacija o preimenovanom virtuelnoj instanci SQL Server posetite sledeću MSDN Web lokaciju:

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms178083.aspx

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Više informacija

Za više informacija o tome koje datoteke su promenjene i za informacije o bilo kakvim preduslovima za primenu paketa kumulativnih ispravki koji sadrži hitnu ispravku opisanu u ovom članku Microsoft baze znanja kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

960484 Kumulativna ispravka paket 3 za SQL Server 2008Poruka o grešci koja je pomenuta u odeljku "Simptomi" je generička WMI poruka o grešci. Do ove poruke o grešci može doći i pod različitim drugim uslovima koji nisu opisani u ovom članku. U tim slučajevima, rezolucije opisane u ovom članku se ne primenjuju. Za više informacija o jednom dokumentovanom slučaju posetite sledeću Microsoft Web lokaciju:

http://connect.microsoft.com/SQLServer/feedback/ViewFeedback.aspx?FeedbackID=351556

Reference

Za više informacija o listi dostupnih verziji nakon izdavanja sistema SQL Server 2008 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

956909 SQL Server 2008 gradi koje su objavljene nakon što je SQL Server 2008 objavljenZa više informacija o postepenom modelu servisiranja za SQL Server kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

935897 Postepeni model servisiranja dostupan je od SQL Server tima za isporuku hitnih ispravki za prijavljene problemeZa više informacija o šemi imenovanja za ispravke za SQL Server kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

822499Nova šema imenovanja za pakete softverskih ispravki za Microsoft SQL ServerZa više informacija o terminologiji softverskih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

824684 Opis standardne terminologije koja se koristi za opisivanje Microsoft softverskih ispravki

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×