Ispravka za System Center Configuration Manager verzija 1702, prvi talas

Rezime

Ispravka dostupna je administratorima koji daje saglasnost kroz PowerShell skripti za prvi talas (rano ažuriranje prsten) raspoređivanje za trenutnu granu System Center Configuration Manager, verzija 1702. Možete da pristupite dopune za ispravke i servisiranje čvor Configuration Manager konzole.

Ovo ažuriranje rješava važna pitanja najnovijim koje su bile rešeno nakon što je verzija 1702 postala dostupna globalno.

Ovo ažuriranje ne odnosi na lokacije koje su preuzete verzije 1702 ili posle 5 aprila, 2017. Stoga, to neće biti navedena u konzoli administratora za one lokacije.

Problemi koji su fiksni

Instalacija preuzete između 22 marta i 24. marta 2017.

Sledeća pitanja rešavaju za instalacije ili preuzimanja verzije 1702 izvršeno između 22 marta i 24 marta 2017.

 • Kada pokušate da kreirate Microsoft Intune pretplatu, dobijate izuzetak u Configuration Manager konzoli. Dela izuzetak u detalje slična sledećoj:

  System.InvalidCastException
  Nije moguće gips COM objekat tipa „System.__ComObject” sa interfejsom upišite „CERTENROLLLib.CX509PrivateKey”. Ova operacija nije uspela jer poziv upita interfejsa na COM komponenta za rad sa IID „{IID}” nije uspeo zbog sljedeće greške: Takav interfejs nije podržan (izuzetak od HRESULT: 0x80004002 (E_NOINTERFACE)).

 • Proces nadogradnje automatskog klijenta za klijente možda neće uspeti. Greške nalik na sledeće se zapisuju u ccmsetup.log na meti klijenti:

  Nije moguće izbrisati ccmsetup usluga (0x80070430)

 • Greške koje su slične sledećoj se zapisuju u UpdateDeployment.log na računarima koji imaju ulogu upravljanja Point instaliran:

  Primljena za zadatak ({guid}) akciju je posao greška (0x8007007f)
  Ispravke ne postaće dostupna UpdatesDeploymentAgent
  Primljena za zadatak ({guid}) akciju je posao greška (0x8007007f)
  Dopune će neće biti dostupni

  Ove greške se javljaju tokom ciklusa evaluacija ažuriranja softvera.

 • Nadogradnje spremnost (nekadašnja nadogradnju Analytics) podataka nije dostupna za klijente kojima nedostaje hardver zaliha podataka.

 • Potreban softver ažuriranja dijalogu u softver centar netačno navodi „potreban softver promjena na ovom računaru” pre nego što izmjena.

 • Sa Internetom klijenti nisu u stanju da proveri usaglašenost sa uređajem usklađenosti politike, čak i kada je tačka za upravljanje sa Internetom ili oblak Management Gateway je dostupna. Greške nalik na sledeće su zapisani u ComplRelayAgent.log datoteci:

  Nije uspeo da preuzme AAD token. Detalji greške: ADAL izuzetak došlo je sticanje token
  Greška: Microsoft.IdentityModel.Clients.ActiveDirectory.AdalServiceException: monarhe servisa na https://{url} grešku: vidim unutrašnji izuzetak za detalje. ---> System.Net.WebException: udaljeni server vratio je grešku: Unauthorized (401). ---> System.ComponentModel.Win32Exception: sistem ne može da kontaktira kontrolera domena da servisira zahtev za potvrdu identiteta. Pokušajte ponovo kasnije.

Instalacija preuzete između 25 marta i 4. aprila 2017.

Sledeća pitanja rešavaju za instalacije ili preuzimanja verzije 1702 izvršeno između 25 marta i aprila 4, 2017.

 • Administratori ne možete uređivati zadataka sekvence aplikacija Svojstvo Dozvoli ovu aplikaciju instalirati iz instalirate aplikaciju zadatak sekvencu akcija bez bude lansiran kada tip raspoređivanja možda potrebna interakcija s korisnikom.

 • Zadatak sekvence Preuzmi sav sadržaj koji lokalno pre pokretanja zadatka sekvence omogućena je opcija možda neće izvoditi na operativnim sistemima koje nisu na engleskom.

 • Kartici Obaveštenja korisnika nekog Zadatka sekvence svojstva se možda neće pojaviti ako su instalirana proširenja konzole proizvođača administratora.

 • Uređivanje usklađenosti pravilo za mobilni uređaj konfiguracija politika rezultira modifikacije na dodatne smernice elemente. Na primer, prilagodite postavku „Broj lozinki se setio” takođe rezultira je nenamerni promena na postavku „Broj skupova složenih znakova neophodnih u lozinku”.

 • SMS Agent Host usluge (ccmexec) može da prestane na računarima nakon nadogradnje operativnog sistema. Do ovog problema može doći ako u fascikli %windir%\system32\tasks\Microsoft koji je nestao nakon nadogradnje.

 • Upisani Android uređaje, Samsung Knox uređaja, ne prikazuju se u konzoli administratora.

 • Lozinku usklađenosti je dodao da podržava Android za rad su pravila dostupan na drugim platformama, ali jedini otkriveni kada Android za rad je izabran u svojstvima pravilo.

 • Izvršni SMS usluge (smsexec.exe) troši opterećenja memorije kada ga preuzima podatke spremnost za nadogradnju.

 • Nadogradite spremnost podataka ne može da se obradi na lokaciju servera. Greške nalik na sledeće se zapisuju u datoteku "hman.log" na lokaciju servera.

  exec dbo.spOMSUpgradeAnalytics...
  [42000] [9420] [Microsoft] [SQL Server Native klijent 11.0] [SQL Server] XML raščlanjivanja: LineNumber, karakter 10, ilegalno xml znakova: spOMSUpgradeAnalytics
  Nije moguće izvršiti [C:\Program Files\Microsoft konfiguracija Manager\inboxes\hman.box\CFD\ConfigMgr.OMSUpgradeAnalytics_{datecode}. OMS]

 • Masovne upisa uređaja na Microsoft Intune ne uspeva.

 • Nakon nadogradnje na verziju 1702, instalacija aplikacije možda neće uspeti na klijente. Greške koje su slične sledećoj su zapisani u AppEnforce.log datoteci. Ovo ukazuje na to da je klijent je u potrazi za instalaciju izvršnu datoteku u pogrešnu lokaciju. Do ovoga dolazi za aplikacije koje su kreirane pre nadogradnje na verziju 1702.

  Aplikacija za sprovođenje okruženje: sadržaja: MachineCommand reda: „Instaliraj TestApp.exe”...
  Pripremljen radni direktorijum: C:\windows\system32
  Nevažeći izvršnu datoteku „Instaliraj TestApp.exe”

 • Configuration Manager klijenata možda probaj više puta da biste preuzeli podatke za izbrisane politiku.

  Brisanje proxy servera kao bez proxy adresa je postavljen
  Greška: TaskManager: zadatak [CreateDeployment za uslugu {guid}] nije uspelo. Izuzetak Microsoft.ConfigurationManager.AzureManagement.FailedToCommunicateToServiceException, obratite se Azure service nije uspelo.

 • Definisan proxy server se ne koristi kao što je očekivano kada pokušate da instalirate tačka distribucije oblak. Greške koje su slične sledećoj su zapisani u CloudMgr.log datoteci:

 • Nadogradnja Configuration Manager trenutnu granu, verzija 1702, možda neće uspeti sa greškama nalik na sledeći način u ConfigMgrSetup.log datoteku:

  INFO: Umetanje podrazumevane ConfigurationItem(GLOBAL/Windows_Update_Settings)
  proglasi @rc int, @errxml xml, @errmsg nvarchar(max); EXEC @rc = sp_SetupCI 16889846 podrazumevane, @errxml, @errmsg izlaz; Izaberite @rc, @errxml, @errmsg
  [42000] [50000] [Microsoft] [SQL Server Native klijent 11.0] [SQL Server] greška 547, nivo 16, stanje 0, postupak sp_SetupSettingsAndRules, LineNumber, poruka:
  Naredba za objedinjavanje u konfliktu sa ograničenje REFERENCE „CI_CurrentRuleDetail_SettingID_FK” miљljenjem. Došlo je do sukoba u bazi podataka „CM_V01”, tabela „dbo. CI_CurrentRuleDetail”, kolona „SettingID”. : spRethrowError
  Greška: Nije moguće izvršiti komandu za SQL Server; CCISource::InsertObject se vratio -1

Informacije o nadopuni za System Center Configuration Manager, verzija 1702

Ova ispravka je dostupna u dopune i Servicing čvor Configuration Manager konzole za okruženja koji su instalirani pomoću prvi talas (brzo prsten) gradi verzije 1702 preuzete između 22 marta i aprila 4, 2017.

Da biste proverili koji prvi talas gradi je u upotrebi, izgled za paket GUID dodavanjem paket GUID kolona u oknu sa detaljima ispravki i servisiranje čvor u konzoli. Ispravka se odnosi na prvi talas instalacije verzije 1702 iz paketa koji su sledeći GUID-ove:

 • 0FB0A697-662D-45C2-A96C-8C95E5944DF7

 • 2DC025B9-AF2F-4F22-A477-33F19C16C14C

Ova nadopuna ne odnosi se na prvi talas instalacije verzije 1702 iz paketa koji su sledeći GUID kao i oni već u toku:

 • 82258EB9-88F1-427A-8B42-5A5C7FD185FF

Informacije o ponovnom pokretanju

Ne morate ponovo pokrenuti računalo nakon primjene ove nadopune.

Informacije o zamjeni ažuriranja

Ovo ažuriranje ne zamjenjuje bilo koji prethodno objavljenu ispravku.

Informacije o instaliranju dodatnih

Kada instalirate ovo ažuriranje na primarnu lokaciju, već postojeće sekundarne lokacije morate ručno ažurirati. Da biste ažurirali sekundarnu lokaciju u konzoli Configuration Manager, kliknite na dugme Administracija, kliknite Konfiguracije lokacije, lokacije, Oporaviti sekundarnu lokaciju, a zatim izaberite sekundarnu lokaciju. Primarna lokacija onda ponovo instalira tu sekundarnu lokaciju pomoću ažurirane datoteke. Konfiguracija i postavke za sekundarnu lokaciju nije pogođeno ovom ponovne instalacije. Nove nadograđene i ponovo instalirati sekundarna lokacija ispod tog primarne lokacije automatski primaju ovu ispravku.

Pokrenite sledeću komandu SQL Server na lokaciji baze podataka da biste proverili da li update verziju na sekundarnu lokaciju podudara sa svoje nadređene primarne lokacije:

select dbo.fnGetSecondarySiteCMUpdateStatus ('SiteCode_of_secondary_site')

Ako dobija se vrednost 1 , lokacija je ažuran, sa sve hitne ispravke primenjeno na svoje nadređene primarne lokacije.

Ako se vraća vrednost 0 , lokacija nije instalirana sve ispravke koje se primenjuju na primarnu lokaciju, a trebalo bi da koristite opciju Oporaviti sekundarnu lokaciju da biste ažurirali sekundarnu lokaciju.

Informacije o datoteci

Engleska verzija ove nadopune ima atribute datoteke (ili novije atribute datoteke) koji su navedeni u tabeli. Datumi i vremena ovih datoteka navedeni su u koordiniranom univerzalnom vremenu (UTC). Kada pregledate informacije o datoteci, to je pretvaraju u lokalno vrijeme. Da biste saznali razliku između UTC i lokalnog vremena, koristite karticu " Vremenska zona " u stavci " datum i vreme " na kontrolnoj tabli.

Za System Center Configuration Manager, verzija 1702

Ime datoteke

Verzija datoteke

Veličina datoteke

Datum

Vremena

Platforma

Adaloperationprovider.mof

Nije primenljivo

1,521

23-Mar-2017

22:26

Nije primenljivo

Adminui.cloudsubscriptionsignin.dll

5.1702.1088.1000

69,048

04-Apr-2017

23:59

x86

Adminui.enrollmenthelper.dll

5.1702.1112.1000

47,016

05-Apr-2017

00:00

x86

Ccmsetup.cab

Nije primenljivo

9,650

06-Apr-2017

23:23

Nije primenljivo

Ccmsetupactiond.dll

5.0.8498.1008

1,825,184

04-Apr-2017

06:47

x64

Client.msi

Nije primenljivo

38,961,152

04-Apr-2017

07:35

Nije primenljivo

Cmupdate.exe

5.0.8498.1010

20,179,872

06-Apr-2017

21:06

x64

Ddm.dll

5.0.8498.1008

283,040

04-Apr-2017

06:47

x64

Fsp.msi

Nije primenljivo

3,944,448

23-Mar-2017

01:02

Nije primenljivo

Hman.dll

5.0.8498.1008

982,944

04-Apr-2017

06:47

x64

Mcs.msi

Nije primenljivo

11,120,640

23-Mar-2017

01:02

Nije primenljivo

Microsoft.configurationmanager.dmpconnector.messagedownload.dll

5.0.8498.1008

100,256

04-Apr-2017

06:47

x86

Mp.msi

Nije primenljivo

11,284,480

23-Mar-2017

01:02

Nije primenljivo

Pulldp.msi

Nije primenljivo

9,695,232

23-Mar-2017

01:02

Nije primenljivo

Scclient.pages.dll

5.1702.1039.1000

286,104

04-Apr-2017

23:59

x86

Setupcore.dll

5.0.8498.1010

21,542,816

06-Apr-2017

21:06

x64

Smp.msi

Nije primenljivo

6,017,024

23-Mar-2017

01:02

Nije primenljivo

Smsprov.dll

5.0.8498.1008

12,673,440

04-Apr-2017

06:47

x64

Windowsupdatesettings.resx

Nije primenljivo

6,475

04-Apr-2017

23:59

Nije primenljivo

Windowsupdatesettings.xml

Nije primenljivo

11,994

04-Apr-2017

23:59

Nije primenljivo

_smsprov.mof

Nije primenljivo

693,947

04-Apr-2017

06:13

Nije primenljivo

Adaloperationprovider.mof

Nije primenljivo

1,521

23-Mar-2017

22:08

Nije primenljivo

Adminconsole.msi

Nije primenljivo

62,361,600

05-Apr-2017

00:55

Nije primenljivo

Adminui.cloudsubscriptionsignin.dll

5.1702.1088.1000

69,048

04-Apr-2017

23:58

x86

Adminui.enrollmenthelper.dll

5.1702.1112.1000

47,016

04-Apr-2017

23:58

x86

Ccmsetup-sup.cab

Nije primenljivo

747,404

04-Apr-2017

07:35

Nije primenljivo

Ccmsetup.exe

5.0.8498.1008

1,952,440

04-Apr-2017

06:50

x86

Ccmsetup.msi

Nije primenljivo

3,014,656

04-Apr-2017

07:35

Nije primenljivo

Ccmsetupactiond.dll

5.0.8498.1008

1,279,392

04-Apr-2017

06:47

x86

Client.msi

Nije primenljivo

31,154,176

04-Apr-2017

07:35

Nije primenljivo

Consolesetup.exe

5.0.8498.1700

271,768

12-Apr-2017

01:00

x86

Pulldp.msi

Nije primenljivo

7,122,944

23-Mar-2017

01:02

Nije primenljivo

Scclient.pages.dll

5.1702.1039.1000

286,104

04-Apr-2017

23:57

x86

Windowsupdatesettings.resx

Nije primenljivo

6,475

06-Apr-2017

22:21

Nije primenljivo

Windowsupdatesettings.xml

Nije primenljivo

11,994

04-Apr-2017

23:57

Nije primenljivo

Reference

Instalirajte ispravke za System Center Configuration Manager

Saznajte više o terminologiji Microsoft koristi za opisivanje softverskih ažuriranja.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×