ISPRAVLJANJE: keširanje kataloga se ne koristi kada koristite klasu za Kategoriziranje zajedno sa Kategorykonfiguracijom. dečiji proizvodi. Sqlpri svojstvo Eclause u trgovinskom serveru 2009

Simptomi

Razmotrite sledeći slučaj:

 • Keširanje ćete omogućiti u sistemu kataloga u Web. config datoteci za Web lokaciju koja koristi Microsoft Commerce server 2009.

 • Klasu " Kategorikonfiguracija " koristite da biste naveli unapred učitanu konfiguraciju objekta kategorije .

 • Svojstvo " Utovdečja proizvoda " postavljate na vrednost "tačno".

 • Odredbu filtriranja navodite u okviru Kategorikonfiguracije. dečiji proizvodi. Sqlpri svojstvo Eclause .

 • Koristite metod Getcategory ili metod getproduct da biste preuzeli podređene kategorije ili podređene proizvode objekta kategoryconfiguration .

U ovom scenariju, keširanje kataloga se možda neće koristiti za preuzimanje podređenih kategorija i podređenih proizvoda. Zbog toga Veb lokacija može da doživi smanjene performanse kada postoji veliki teret. Na primer, imate Web lokaciju koja koristi probni katalog uzorka. Koristite sledeći primer koda da biste preuzeli ime za prikaz objekta kategorije . U ovom primeru, kôd vrši podatke iz baze podataka kataloga svaki put, iako je omogućeno keširanje kataloga.

CategoryConfiguration categoryConfiguration = new CategoryConfiguration(); categoryConfiguration.LoadChildProducts = true; categoryConfiguration.ChildProducts.SqlWhereClause = "[IsVisible] = 1"; var catalogContext = CommerceContext.Current.CatalogSystem.CatalogContext; Category category = catalogContext.GetCategory("AdventureWorks Catalog", "SleepingBags"); Response.Write(category.DisplayName);

Napomena Do ovog problema dolazi kada koristite metod Getproduct u primeru koda. Microsoft obezbeđuje primere programiranja samo za ilustraciju, bez izričite ili podrazumevane garancije. To obuhvata, ali nije ograničeno na, podrazumevane garancije o mogućnostima prodaje ili prikladnosti za određenu namenu. Ovaj članak pretpostavlja da ste upoznati sa programskim jezikom koji je demonstriran i sa alatkama koje se koriste za kreiranje i za otklanjanje grešaka u postupku. Inženjeri podrške korporacije Microsoft mogu da pomognu u objašnjenju funkcionalnosti određene procedure. Međutim, oni neće menjati ove primere kako bi obezbedili dodatnu funkcionalnost ili izgradnju procedura kako bi se ispunili Vaši specifični zahtevi.

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, primenite ovu hitnu ispravku na server koji radi pod sistemom Commerce server 2009. nakon primene ove hitne ispravke, keširanje podređenog proizvoda i podređenih kategorija u kešu kataloga je dozvoljeno kada koristite filter "gde se koristi". Podrazumevano, svaki upit koji sadrži odredbu WHERE prelazi keš u katalogu. Da biste omogućili keširanje, morate dodati odeljak "cacheFilter" i ispravno ga konfigurisati u datoteci Web. config za Web lokaciju trgovinskog servera. Odeljak "cacheFilter" obezbeđuje sledeće atribute:

 • Atribut "Leleuse".

 • Atribut "tačno Tmatch".

Možete koristiti jednu od sledećih opcija da biste upravljali kojim klauzulom treba keširati:

 • Navedite čitavu odredbu WHERE u atributu "pri čemu se ne koristi", a zatim podesite atribut "Isttmatch" na vrednost TRUE.

 • Navedite odredbu WHERE u atributu "pri čemu se ne koristi", a zatim podesite atribut "Istovettmatch" na vrednost FALSE. Ovo omogućava trgovinskom serveru da kešira svaku odredbu WHERE koja ima delimično podudaranje sa onim što je navedeno u konfiguracionoj datoteci.

Napomena Atribut "tačno Tmatch" je opcionalan. Po podrazumevanim postavkama, Ako izostavite atribut " Isttmatch", on će biti postavljen na "tačno". Sledeći primer prikazuje kako se menja odeljak "konfiguracija". Ovaj primer prikazuje i upotrebu atributa "tačno Tmatch".

<catalog><catalogSets .../>   <cache enable="true">    <cacheFilter>     <add whereClause="WHERE [ListPrice] between 0 AND 1000'" />     <add whereClause="isActive" exactMatch="False" />     ...     </cacheFilter>    </cache> </catalog>

Pravila za definisanje vrednosti atributa "gde se koristi" u odeljku cachefilterImajte u vidu da vrednost atributa "gde se koristi" u odeljku "cachefilter" nije podudarna sa niskama. Na primer, moraju slediti sledeća pravila:

 • Postoji samo jedno belo polje koje se može dozvoliti među ključnim rečima "gde se koristi". Na primer:

  • Gde se Eclause = "ID proizvoda kao ' AW2% '" nije podudarna

  • Gde je Eclause = "ID proizvoda kao ' AW2% '" se podudara

 • Ni jedan belak nije dozvoljen na početku ili na kraju vrednosti atributa "kada postoji više ključnih reči". Na primer:

  • Gde se Eclause = "ID proizvoda kao ' AW2% '" nije podudarna

  • Gde se Eclause = "ID proizvoda kao ' AW2% '" nije podudarna

 • Potvrednost koju ste citirali kao dodatak unutar atributa "pri Leleuse" mora biti u potpunosti podudarna. Na primer, pretpostavimo da upit za pretraživanje ima "ID proizvoda kao ' AW2% '"; u ovom slučaju,

  • Gde se Eclause = "ID proizvoda kao" AW2 "nije podudarna

  • Gde je Eclause = "ID proizvoda kao ' AW2% ' je podudaranje

Više informacija o ovoj hitnoj ispravci

Informacije o hitnom popravku

Podržana hitna ispravka je dostupna od korporacije Microsoft. Međutim, ova hitna ispravka je namenjena samo za rešavanje problema opisanog u ovom članku. Primenite ovu hitnu ispravku samo na sisteme u kojima je došlo do problema opisanog u ovom članku. Ova hitna ispravka može se dodatno testirati. Zbog toga, ako niste ozbiljno ugroženi ovim problemom, preporučujemo da sačekate sledeću softversku ispravku koja sadrži ovu hitnu ispravku. Ako je hitna ispravka dostupna za preuzimanje, na vrhu ovog članka baze znanja postoji odeljak "dostupno je preuzimanje hitne ispravke". Ako se ovaj odeljak ne pojavi, obratite se Microsoft korisničkoj službi i podršci da biste dobili hitnu ispravku. Napomena Ako dođe do dodatnih problema ili ako je potrebno rešavanje problema, možda ćete morati da kreirate zaseban zahtev za servis. Uobičajeni troškovi podrške odnosiće se na dodatna pitanja u vezi sa podrškom i probleme koji ne ispunjavaju ovu specifičnu hitnu ispravku. Za kompletnu listu telefonskih brojeva Microsoft korisničke službe i podrške ili da biste kreirali zaseban zahtev za uslugu, posetite sledeću Microsoft Veb lokaciju:

http://support.microsoft.com/contactus/?ws=supportNapomena U obrascu "dostupno je preuzimanje hitne ispravke" prikazani su jezici na kojima je dostupna hitna ispravka. Ako ne vidite svoj jezik, to je zato što hitna ispravka nije dostupna za taj jezik.

Preduslovi

Da biste primenili ovu hitnu ispravku, morate da imate instaliran Commerce server 2009 ili Commerce server 2009 Template Pack za SharePoint 2010.

Informacije o ponovnom pokretanju

Kada primenite ovu hitnu ispravku, ne morate ponovo pokretati računar. Međutim, morate ponovo pokrenuti Internet Information Services (IIS) kada primenite ovu hitnu ispravku. Da biste ponovo pokrenuli IIS, otvorite prozor komandne linije, otkucajte sledeću komandu, a zatim pritisnite taster ENTER:

iisreset/ponovo pokreniNapomena Ova opcija zaustavlja sve IIS usluge koje su pokrenute, a zatim ih ponovo pokreće.

Informacije o datoteci

Engleska verzija ovog prilagodbenog popravka ima atribute datoteke (ili kasnije atribute datoteke) koji su navedeni u sledećoj tabeli. Datumi i vremena za ove datoteke navedeni su u koordiniranom univerzalnom vremenu (UTC). Kada pregledate informacije o datoteci, one se konvertuju u lokalno vreme. Da biste pronašli razliku između UTC i lokalnog vremena, koristite karticu " Vremenska zona " u stavci " datum i vreme " na kontrolnoj tabli.

Za sve podržane verzije trgovinskog servera 2009

Ime datoteke

Verzija datoteke

Veličina datoteke

Datum

Vreme

Platforma

Cs2009hotfixhelper.exe

6.0.4171.27

13.080

18-Aug-2010

11:11

x86

Microsoft.catalogserver.dll

6.0.4171.27

756.520

18-Aug-2010

11:11

x86

Microsoft.commerceserver.runtime.dll

6.0.4171.27

850.744

18-Aug-2010

11:11

x86

Microsoft.commerceserver.catalog.dll

6.0.4171.27

961.336

18-Aug-2010

11:35

x86

Za sve podržane verzije Commerce server 2009 Template Pack za SharePoint 2010

Ime datoteke

Verzija datoteke

Veličina datoteke

Datum

Vreme

Platforma

Cspatchhelper.exe

6.0.4171.504

17.168

30-Nov-2010

08:16

x86

Microsoft.catalogserver.dll

6.0.4171.504

756.520

30-Nov-2010

08:16

x86

Microsoft.commerceserver.runtime.dll

6.0.4171.504

850.744

30-Nov-2010

08:16

x86

Microsoft.commerceserver.catalog.dll

6.0.4171.504

961.336

29-Nov-2010

14:13

x86

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem kod Microsoft proizvoda koji su navedeni u odeljku "odnosi se na".

Više informacija

Imajte na umu sledeće dve tačke tokom i nakon deinstalacije hitne ispravke:

 1. Može biti prikazan dijalog. Prozor dijaloga će vas upozoriti da neke aplikacije treba zatvoriti pre nego što nastavite sa procesom uninstallion. U ovom slučaju prihvatite podrazumevani izbor i kliknite na dugme "u redu " da biste nastavili.

 2. Kada deinstalirate hitnu ispravku za Commerce server 2009, u "Start" meniju mogu se pojaviti i trgovinski server 2009 i Commerce Server 2007. U tom slučaju možete da zanemarite ili izbrišete stavku menija "Commerce Server 2007".

Za više informacija posetite sledeće Microsoft Developer Network (MSDN) Web lokacije:

Tip elementaklase Kategorizkonfigurisanja klasagetcategoryDa biste preuzeli paket za Commerce server 2009 predloška za SharePoint 2010, posetite sledeću Microsoft Veb lokaciju:

http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?FamilyID=CFD0C459-5A11-4DE6-9085-52D59E8D38E6&displaylang=en

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×