Izabrani dizajn se primenjuje na sve slajdove u prezentaciji

Simptomi

Kada na slajd primenite dizajn slajda, svi slajdovi u prezentaciji su oblikovani izabranim dizajnom slajda. Nije vam dat izbor da li da primenite dizajn slajda na celu prezentaciju ili samo na trenutno izabrani slajd. Do ovog ponašanja dolazi kada u levom oknu (okno za navigaciju slajda) izaberete prikaz slajdova u levom oknu (okno za navigaciju slajda) ili kada je okno za navigaciju slajda zatvoreno. Do ovog ponašanja neće doći kada u oknu za navigaciju slajda izaberete prikaz strukture kada koristite PowerPoint 2002.

Rešenje

Da biste primenili dizajn slajda samo na trenutno izabrani slajd u u uočju PowerPoint 2002 i PowerPoint 2003, sledite ove korake:

  1. U oknu zadataka "Dizajn slajdova" potražite želite dizajn slajda. (Ako okno zadataka "Dizajn slajdova" nije vidljivo, u meniju "Oblikovanje" izaberite stavku "Dizajn slajda".)

  2. Kada postavite pokazivač miša na izabrani dizajn u oknu zadataka "Dizajn slajdova", pojaviжe se dugme sa sivim opcijama sa strelicom. Kliknite na ovo dugme.

  3. Na listi dugmadi opcije kliknite na dugme Primeni na izabrane slajdove.

Da biste primenili dizajn slajda samo na slajd koji je trenutno izabran u u ueli PowerPoint 2007, sledite ove korake:

  1. Izaberite slajd na koji želite da primenite dizajn.

  2. Na kartici Dizajn kliknite desnim tasterom miša na dizajn u grupi "Stavke", a zatim izaberite stavku Primeni na izabrane slajdove.

Rešenje

Ovaj problem možete da zaobiрete tako љto жete izabrati prikaz strukture umesto prikaza slajda u oknu za navigaciju slajda u u powerPoint 2002. Da biste to uradili, sledite ove korake:

  1. Ako je okno za navigaciju slajda zatvoreno, u meniju "Prikaz" izaberite stavku "Normalno" (okna za vraćanje u prethodno stanje).

  2. U oknu za navigaciju slajda kliknite na dugme Prikaz strukture u gornjem levom uglu. Prikaz strukture je prikazan u oknu za navigaciju slajda.

U prikazu strukture možete jednim klikom da primenite dizajn slajda na bilo koji izabrani slajd.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×