Januar 12, 2021 — KB4598229 (OS Build 18363,1316)

Datum izdavanja::

Verzija:

12.1.2021.

OS 18363,1316

Ažurirano 1/12/21
PODSETIM
Adobe Flash igrač izašao je iz podrške 2020 31. Više informacija potražite u članku Adobe Flash kraj podrške za 31.2020. Fleš sadržaj će biti blokiran od pokretanja u Flash playeru počevši od 12 januara 2021. Više informacija potražite u članku programski prikaz Adobe Flash PLAYOL opšte informacije.

12/8/20
PODSETIM
Windows 10, verzija 1903 je dostigla kraj usluge 2020 8. Da biste nastavili da primate ispravke bezbednosti i kvaliteta, Microsoft preporučuje da ažurirate na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10. Ako želite da ažurirate u operativnom sistemu Windows 10, verzija 1909, morate da koristite paket "usluge" KB4517245"(ekb). Korišćenje EKB omogućava ažuriranje brže i lakše i zahteva jedno ponovno pokretanje. Više informacija potražite u članku Windows 10, verzija programa 1909.

11/19/20
Informacije o terminologiji za Windows ažuriranje potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima ispravki za mesečnu vrednost. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicuoperativnog sistema Windows 10, verzija 1909.

CeduPotražite @WindowsUpdate da biste saznali kada se novi sadržaj objavi na komandnoj tabli informacije o izdanjima.

Cedu Ovo izdanje sadrži i ispravke za Microsoft HoloLens (OS Build 18363,1091) izdato 12 januar, 2021. Microsoft će objaviti ispravku direktno na Windows Update klijentu radi poboljšanja pouzdanosti usluge Windows Update na Microsoft HoloLens koji se ne ažuriraju na ovu najnoviju verziju OS.

Izjavi

  • Ispravke za poboljšanje bezbednosti prilikom korišćenja spoljnih uređaja, kao što su Upravljači za igre, štampači i veb kamere.

  • Ispravke za poboljšanje bezbednosti prilikom korišćenja Microsoft Office proizvoda.

  • Ispravke za poboljšanje bezbednosti kada Windows izvršava osnovne operacije.

Poboljšanja i ispravke

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene su:

  • Odnosi se na problem sa bezbednošću bezbednosti sa HTTPS intranet serverima. Nakon instaliranja ove ispravke, http intranet serveri zasnovani na HTTPS sistemu ne može da koristi proxy proxy za otkrivanje ispravki. Skeniranja koje koriste ove servere neće uspeti ako niste konfigurisali proxy server na klijentskim računarima. Ako morate da koristite proxy proxy server, morate da konfigurišete ponašanje pomoću smernica "Omogući korisničku proxy serveru da se koristi kao rezervna opcija ako otkrivanje pomoću proxy servera ne uspe". Da biste obezbedili najviši nivo bezbednosti, koristite i kombinaciju certifikata Windows Server Update Services (WSUS) za transport na svim uređajima. Ova promena ne utiče na kupce koji koriste HTTP WSUS servere. Više informacija potražite u članku promene skeniranja, poboljšane bezbednosti za Windows uređaje

  • Obraća se bezbednosnoj ranjivosti za zaobilaženje bezbednosti koja postoji u načinu na koji se Regulatori identiteta odnosi na daljinsku proceduru štampača (RPC) za daljinsku kopiju Win. Više informacija potražite u članku KB4599464.

  • Rešava problem koji može da ugrozi sistem datoteka nekih uređaja i spreči ih da počnu nakon pokretanja chkdsk/f.

  • Bezbednosne ispravke za Windows App platforma i okviri, Microsoft Graphics komponenta, Windows Media, osnove Windowsa, Windows kernel, Windows šifrovanje, Windows virtuelizacija, Windows periferni uređaji i Windows hibridno skladište.

Ako ste instalirali prethodne ispravke, samo će se nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu preuzeti i instalirati na uređaju.

Za više informacija o rešenim bezbednosnim ranjivosti, pogledajte novu Veb lokaciju vodiča za bezbednost .

Poboljšanja ispravki za Windows

Microsoft je objavio ispravku direktno na Windows Update klijentu radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo koji uređaj koji radi pod operativnim sistemom Windows 10 konfigurisan da automatski prima ispravke iz usluge Windows Update, uključujući preduzeća i Pro izdanja, ponudiće se najnovija ispravka za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i Windows Update za poslovnu deferrale. To se ne odnosi na dugoroиne izdanje.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Zimo

Privremeno rešenje

Certifikati sistema i korisnika mogu se izgubiti prilikom ažuriranja uređaja iz operativnog sistema Windows 10, verzija 1809 ili novije verzije operativnog sistema Windows 10. Uređaji će biti uticajan samo ako su već instalirali bilo koju najnoviju kumulativnu ispravku (LCU) objavljenim septembra 16, 2020 ili novijim verzijama, a zatim pređite na noviju verziju operativnog sistema Windows 10 iz medijuma ili instalacionog izvora koja nema iskuizuju od 13 oktobra, 2020 ili noviju verziju. Ovo se prvenstveno dešava kada se kontrolisani uređaji ažuriraju pomoću zastarelih sastavljanih kreveta ili medija pomoću alatke za upravljanje ažuriranjem kao što je Windows Server Update Services (WSUS) ili Microsoft Manager konfiguracije krajnje tačke. To se može dogoditi i prilikom korišćenja zastarelih medijuma ili ISO slika koje nemaju integrisane najnovije ispravke.

Cedu Uređaji koji koriste Windows Update za posao ili koji se direktno povezuju sa uslugom Windows Update ne utiču. Svaki uređaj koji se poveže sa uslugom Windows Update trebalo bi uvek da prima najnovije verzije ispravke za funkciju, uključujući najnoviju LCU, bez dodatnog koraka.

Ako ste već nailazio na ovaj problem na uređaju, možete da ga umanite u okviru prozora za deinstaliranje tako što ćete se vratiti na prethodnu verziju operativnog sistema Windows pomoću uputstava ovde. Prozor za deinstaliranje može da bude 10 ili 30 dana u zavisnosti od konfiguracije okruženja i verzije u koju ažurirate. Moraćete da ažurirate na noviju verziju operativnog sistema Windows 10 kada se problem reši u okruženju. Cedu U okviru prozora za deinstaliranje možete povećati broj dana kada se vratite na prethodnu verziju operativnog sistema Windows 10 pomoću usluge DISM: set-Osuninstallwindow. Morate da napravite ovu promenu pre nego što je istekao podrazumevani prozor deinstalacije. Više informacija potražite u članku Instaliranje opcija komandne linije za uklanjanje operativnih sistema.

Radimo na rezoluciji i pružamo ažurirane i osvežene medije u narednim nedeljama.

Kako da dobijete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju ispravku steka paketa (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Lose poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja radi umanjivanja potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU i primene Microsoft bezbednosnih ispravki. Za opšte informacije o slamu, pogledajte članak servisiranje ispravki steka i servisno ažuriranje STEKA (ssu): najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4598479) će vam se automatski ponuditi. Da biste dobili samostalni paket za najnovije SSU, potražite ga u katalogu Microsoft Update Catalog.

Instaliranje ove ispravke

Kanal za otpust

Naj

Sledeći stepenik

Windows Update i Microsoft Update

Daa

Nitko. Ovo ažuriranje će se automatski preuzeti i instalirati iz usluge Windows Update.

Microsoft Update katalog

Daa

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na Veb lokaciju Microsoft Update Catalog .

Windows Server Update Services (WSUS)

Daa

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa programom WSUS ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 10, verzija 1903 i novije verzije

Klasifikacija: bezbednosne ispravke

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku 4598229

Cedu Neke datoteke greškom imaju grešku "nije primenljivo" u koloni "verzija datoteke" u CSV datoteci. To može dovesti do pogrešne pozitivne ili lažne negativne veze kada koristite neke alatke za otkrivanje skeniranja nezavisnih proizvođača da biste proverili valjanost verzije.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×