Kada pokušam da nadogradite stariju verziju operativnog sistema Windows na operativni sistem Windows Vista, dobijam poruku o grešci: „Windows nije mogao da ažurira konfiguraciju za pokretanje računara”

Opis problema

Kada pokušate da izvršite nadogradnju stariju verziju Microsoft Windows operativni sistem na operativni sistem Windows Vista, dobijate sledeću poruku o grešci:

Windows nije mogao da ažurira konfiguraciju za pokretanje računara. Nije moguće nastaviti instalaciju.

Operativni sistem Windows Vista kreira datoteku koja se zove disk: \$WINDOWS.~BT\Sources\Panther\setupact.log. Ako pregledate sadržaj datoteke, primetite sledeće informacije:

<date> <time>, Info    [0x060216] IBS  CallBack_MungeBootIni:Failed to modify boot entries GLE = 50 

U ove stavke evidencije, kôd greške HIPPY 50 odgovara sljedeću poruku:

ERROR_NOT_SUPPORTED

Napomena Generalno, disk je disk jedinica C na računaru. Međutim, Windows Vista stvara privremene instalacione fascikle, u zavisnosti od mnogo faktora. Stoga, ovaj disk ne može da bude bilo koji podržani disk jedinicu koja otkriva operativni sistem Windows Vista.

Ovaj članak pomaže da biste otklonili ovaj problem.

Da bismo rešili ovaj problem za vas, pređite na odeljakPopravi umesto mene”. Da li bi radije da rešite problem, pređite na odeljakPopraviću sebe”.

Sredi to za mene

Da biste automatski rešili ovaj problem, kliknite na
Link to popraviti ovaj problem. Zatim kliknite na dugme
Pokreniu na
Preuzimanje datotekedijalog i sledite korake u čarobnjaku.
Napomena Ovaj čarobnjak može biti na engleskom, samo; Međutim, automatska popravka funkcioniše za ostale jezičke verzije operativnog sistema Windows.

Napomena Ako ne radite za računarom na kojem je došlo do problema, možete da sačuvate automatske ispravke na fleš disk ili CD-tako da možete da ga pokrenete na računaru na koji je došlo do problema.


Sada idite na na "li je ovo rešilo problem?" sekcija.

Daj da ga sama popravim

Da biste rešili ovaj problem, morate da promenite registrator. Da biste to učinili, pređite na odeljakda biste promenili registratora”. Ako iz nekog razloga ne možete promeniti registratora, pređite na odeljakda biste rešili problem”.

Da biste promenili registra

Važno Ovaj odeljak, metod ili zadatak sadrži korake koji objašnjavaju kako da izmenite registrator. Međutim, može doći do ozbiljnih problema ako pogrešno izmenite registrator. Stoga, uverite se da pažljivo pratite ove korake. Radi dodatne zaštite, napravite rezervnu kopiju registratora pre nego što ga izmenite. Zatim, možete da vratite registrator ako dođe do problema. Za više informacija o tome kako da napravite rezervnu kopiju i vratiti registar, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

322756 kako izraditi sigurnosnu kopiju i vratiti registar u sustavu Windows
Do ovog problema može doći ako stavke registratora UpperFilters je oštećen ili ako je postavljeno na praznu vrednost. Određene programe koji je možda instaliran na računaru možda promenio ovu stavku registra učinili.

Ova stavka registratora nalazi se na sledećoj lokaciji:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E967-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}Ovu stavku registra učinili ima sledeće vrednosti:

Naziv vrijednosti: UpperFilters
Vrednost tipa: REG_MULTI_SZ
Vrednost podataka: PartMgr (podrazumevano)Da biste rešili ovaj problem, vraćanje podrazumevane vrednosti za stavke registratora UpperFilters, a zatim ponovo pokrenite računalo. Da biste to učinili, slijedite ove korake:

 1. Kliknite na dugme Start Start button , izaberite stavku Pokreni, otkucajte regedit, a zatim kliknite na dugme u redu.

 2. Pronađite i kliknite sljedeći registarski podključ:

  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E967-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

 3. U oknu sa detaljima kliknite desnim tasterom miša UpperFilters, a zatim Modify.

 4. U okvir Value data upišite PartMgr, a zatim kliknite na dugme u redu.

 5. Zatvorite Registry Editor, a zatim ponovo pokrenite računalo.

 6. Ubacite Windows Vista DVD, a zatim nadogradite računar na operativni sistem Windows Vista.


Da biste rešili problem

Da biste rešili ovaj problem, koristite Windows Vista DVD da biste pokrenuli računalo, a zatim izvršite novu instalaciju operativnog sistema Windows Vista.

Da li je ovo rešilo problem?

Proverite da li je problem rešen. Ako problem ne bude rešen, završili ste sa ovaj članak. Ako se problem ne otkloni, možete se obratiti podršci.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×