Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Kao pretraživač na mreži, primarni cilj usluge Bing je povezivanje korisnika sa najrelevantnijim rezultatima pretrage sa veba – pružanje lakog pristupa kvalitetu sadržaja koji su proizveli veb izdavači. Da bi to uradio, Bing automatski popisuje veb kako bi napravio indeks novih i ažuriranih stranica (ili URL adresa) koji će se prikazati kao skup rezultata pretrage relevantan za pretragu ili radnju koju je pokrenuo korisnik. Sadržaj ovih stranica može da upućuje ili sadrži razne resurse na mreži i sadržaj, uključujući veb lokacije, slike, video zapise, dokumente i druge stavke. Rezultati pretrage se generišu pomoću računarskih algoritma kako bi se podudarali sa terminima za pretragu koje unesete sa rezultatima u našem indeksu. Generalno, trudimo se da pružimo sveobuhvatnu i korisnu kolekciju prikazanih rezultata pretrage koliko god možemo. Dizajnirate i neprestano poboljšavamo svoje algoritme kako bismo pružili najrelevantnije i najkorisnije rezultate.

Kao algoritamski zasnovana usluga, Bing ne kontroliše operaciju ili dizajn indeksirane veb lokacije i nema kontrolu nad tome šta indeksirane veb lokacije objavljuju. Sve dok veb lokacija nastavi da pruža informacije dostupne na vebu i popisivačima, one će obično biti dostupne putem usluge Bing ili drugih pretraživača.

Savet: Ako su informacije već uklonjene sa veb lokacije, ali se i dalje prikazuju u rezultatima Bing pretrage, možete da koristite alatku za uklanjanje sadržaja da biste prosledili zahtev za uklanjanje stranice ili zahtev za uklanjanje zastarelom kešom. Da biste saznali više o alatki za uklanjanje sadržaja, idite na pomoć za Bing webmaster & "Kako da".

Microsoft poštuje slobodu izraza. Istovremeno, u skladu sa Microsoft smernicama i principima u vezi sa odgovornim AI-jem, privatnosti, digitalnom bezbednošću, integritetom informacija i drugim kritičnim problemima, Bing je razvio bezbednosni sistem uključujući filtriranje sadržaja, operativno nadgledanje i otkrivanje zloupotrebe kako bi korisnicima pružio bezbedno iskustvo pretrage. Ako Microsoft primi zahteve za uklanjanje sadržaja pojedinaca, preduzeća i vlada, u ograničenim slučajevima u kojima postoje problemi sa kvalitetom, bezbednošću, zahtevom korisnika, relevantnim zakonima i/ili javnim smernicama, Bing može da ukloni rezultate, obavesti korisnike o određenim rizicima ili korisnicima pruži opcije za skrojivanje njihovog sadržaja. Bing ograničava uklanjanje rezultata pretrage na uski skup okolnosti i uslova da bi se izbeglo ograničavanje pristupa Bing korisnika relevantnim informacijama.

U nastavku opisujemo načine na koje Bing to radi i kada. Kada se uklone rezultati pretrage, Bing poduhvati će biti prozirni o uklanjanju. To uključuje pružanje obaveštenja korisnicima o uklanjanju rezultata pretrage na dnu stranice. Pored toga, objavljujemo informacije o rezultatima pretrage koje je uklonio Bing u sklopu izveštaja Microsoft zahteva za uklanjanje sadržaja.

Pravni zahtevi od vlada, pojedinaca ili drugih

Određene zemlje održavaju zakone ili propise koji se primenjuju na dobavljače usluga pretrage i zahtevaju uklanjanje pristupa određenim indeksiranim stranicama. Neki od ovih zakona dozvoljavaju određenim pojedincima ili entitetima da zatraže uklanjanje rezultata (kao što su kršenje autorskih prava, klevatanje, klevatanje, lične informacije, govor mržnje ili druga lična prava), dok druge vlada upravlja i nameće.

Kada Microsoft primi zahtev ili zahtev, Bing balansiran je u podršci za slobodu izražavanja i za besplatan pristup relevantnim sadržajima usaglašenim sa lokalnim zakonima. Pregledamo i procenjujemo zahtev ili zahtev, uključujući razlog i osnovu za zahtev ili zahtev, autoritet ili prava tražene strane, naše primenljive smernice i naše obaveze prema korisnicima u pogledu slobode izraza i utvrđivanje toga da li i u kojoj meri treba da uklonimo pristup sadržaju.

Primeri oblasti pravnih zahteva sa globalnim pristupima

Materijali za seksualno zlostavljanje dece

Proizvodnja i distribucija i pristup materijalima za seksualnu zloupotrebu dece univerzalno je osuрena i naиelo nezakonita. Nažalost, zloupotreba dece nije nova, ali internet omogućava onima koji bi počinili zločine nad decom. Bing radi sa drugima u tehnološkim i industrijskim grupama, sprovođenju zakona i vladinim i ne-vladinim organizacijama kako bi pomogao u zaustavljanju širenja ovog užasnog sadržaja na mreži. Jedan od načina da to uradimo jeste da uklonite stranice koje su pregledale kredibilne agencije (ili identifikovane putem usluge Microsoft PhotoDNA) i koje sadrže ili se odnose na seksualno iskorišćavanje ili zloupotrebu dece. Bing takođe koristi PhotoDNA za skeniranje slika koje su otpremili korisnici u funkciji vizuelne pretrage radi potencijalnog iskorišćavanja i slika zloupotrebe. Aktivnosti korisnika u usluzi Bing regulišu Microsoft ugovor o pružanju usluga.

Posebno uklanjamo stranice iz indeksa koje su identifikovale Internet Watch Foundation (UK), NCMEC (US) i FSM (Nemačka) kao, u njihovom dobrom rasuđivanju, hostovanjem ili dobavljačima pristupa materijalu za seksualnu zloupotrebu dece. Uklanjanje ovih veza iz prikazanih rezultata pretrage ne blokira pristup materijala na vebu ili ih otkriva na drugim znacima osim u usluzi Bing, ali smanjuje mogućnost onih koji bi od njega tražili ili da zarađuju.

Učinjena je prava na autorska prava

Bing podstiče poštovanje intelektualne svojine, uključujući autorska prava, dok takođe prepoznaje prava korisnika da se bace u upotrebu koja može da bude dostupna u skladu sa primenljivim zakonima o autorskim pravima. Bing može da ukloni iz rezultata pretrage veze ka veb stranicama koje sadrže materijal koji kršenje prava vlasnika sadržaja sa autorskim pravima, pod uslovom da dobijemo zakonski dovoljno obaveštenje o kršenju autorskih prava od vlasnika autorskih prava ili ovlašćenog agenta.

Ako imate prava i imate problem sa intelektualnom svojinom u vezi sa sadržajem veb lokacije koji je povezan sa uslugom Bing ili Bing oglasom, pogledajte našu stranicu kršenja izveštaja.

Kvalitet, bezbednost i zahtev korisnika

U određenim okolnostima koje se tiču kvaliteta, bezbednosti i onoga što korisnici žele, Bing može da odluči da ukloni određene rezultate ili možemo upozoriti ili obučiti korisnike ili obezbediti opcije za oblikovanje rezultata.

Primeri kvaliteta, bezbednosti i zahteva korisnika

Spam

Neke stranice uhvaćene u Bing indeksu ispostavlja se da su stranice sa malo vrednosti korisnicima ili da imaju karakteristike koje veštački manipulišu načinom na koji sistemi za pretraživanje i oglašavanje rade kako bi iskosili njihovu relevantnost u odnosu na stranice koje nude relevantnije informacije. Neke od ovih stranica uključuju samo oglase i/ili veze ka drugim veb lokacijama koje sadrže uglavnom oglase, a ne, ili samo podložan sadržaju relevantnom za temu pretrage. Da biste poboljšali iskustvo pretrage za korisnike i isporučili relevantniji sadržaj, Bing može ukloniti takve rezultate pretrage ili prilagoditi Bing algoritme da bi odredila prioritete korisnijih i relevantnih stranica u rezultatima pretrage.

Osetljive lične informacije, uključujući nesusednu distribuciju intimnih slika

S vremena na vreme, veb stranice koje su javno dostupne namerno ili slučajno sadrže osetljive lične informacije objavljene bez pristanka pojedinca identifikovanih ili u okolnostima koje kreiraju bezbednosne rizike ili rizike po privatnost. Primeri uključuju slučajno objavljivanje privatnih zapisa, privatnih brojeva telefona, identifikacionih brojeva i sviđanja ili namerno i zlonamerno objavljivanje lozinki e-pošte, akreditiva za prijavljivanje, brojeva kreditnih kartica ili drugih podataka namenjenih za prevaru ili hakovanje. Nakon verifikacije, Bing će ukloniti takve rezultate pretrage.

Drugi primer je kada neko deli slike druge osobe za odrasle na mreži bez pristanka te osobe. Kulturno, ovo je gruba invazija privatnosti i obično se naziva nesusednim intimnim slikama ili "osvetničkim pornićima". Bing nakon pregleda može da ukloni veze ka osvetničkim porno fotografijama i video zapisima iz rezultata pretrage kako bi žrtve ponovo imale kontrolu nad slikama i njihovom privatnostom. Da bi prijavile neovlašćene fotografije i video zapise na mreži, žrtve bi trebalo da imaju obrazac na našoj veb stranici za izveštavanje.

Kao što je navedeno u obrascu, informacije će ostati dostupne na vebu čak i ako je Bing uklonio relevantan rezultat pretrage. Vlasnik veb lokacije je u najboljem položaju da se bavi problemima privatnosti u vezi sa informacijama koje objavljuje. Žrtve će morati da se obrate ovim vlasnicima veb lokacija da bi uklonile sadržaj sa veba.

Sadržaj za odrasle

Bing nudi postavke bezbedne pretrage koje omogućavaju većini korisnika da podese tip filtriranja sadržaja za odrasle koji bi voleo da se primeni na rezultate pretrage. Bing želi da izbegne isporuku sadržaja koji može da bude uvredljiv ili štetan kada nije tražen. U većini zemalja ili regiona Bezbedna pretraga je podrazumevano postavljena na "Umerena", što ograničava vizuelno izričite rezultate pretrage, ali ne ograničava eksplicitni tekst.

Različite zemlje ili regioni mogu imati različite lokalne customse, verske ili kulturne norme ili lokalne zakone u vezi sa prikazivanjem sadržaja odrasle osobe (ili rezultatima pretrage koji pristupuju sadržaju za odrasle). To može da utiče na podrazumevane postavke bezbedne pretrage za Bing u nekim zemljama. Nalažemo da ponovo procenjujemo ove postavke kako se razvijaju relevantni lokalni zakoni, carinske obime i norme.

Nedozvoljene farmaceutike

U daljem radu usluge Bing da korisnicima pruži pouzdane rezultate, Bing je preduzeo korake kako bi smanjio verovatnoću da će korisnici biti povređeni putem farmaceutske prodaje na mreži. U SAD, Bing blokira blokiranje apoteke na mreži navedenih na FDA sajtu upozorenja internet apoteka. FDA, kao pretežno federalno regulatorno telo za farmaceutsku industriju u SAD, usmeravaj ovu javnu listu online apoteka uključenih u ilegalne i nebezbedne prakse. FDA ima više informacija u beSafeRx: Poznajete svoju online apoteka. Pored toga, Bing obezbeđuje upozorenja za druge potencijalno opasne online apoteke koje identifikuju industrijske grupe, kao što je Lista "Ne preporučuje se" Nacionalnog udruženja apoteke. Bing ima i objavu javne usluge koja će nam pomoći da se uverimo da čak i ako u rezultatima pretrage ne postoji upozorenje povezano sa lokacijom farmaceutike na mreži, da ne treba da pretpostave da je farma na mreži bezbedna i pruža korisniku resurse za donošenje informisanih odluka.

Objave i upozorenja javne usluge 

Kada Microsoft Bing utvrdi da postoji značajan rizik od štete za korisnike u vezi sa sadržajem koji se pojavljuje u rezultatima pretrage za određene upite, Microsoft Bing može da prikaže objave javne usluge (PSA) kako bi korisnicima pomogao da donesu kvalizovane odluke. Na primer, Bing pruža veze ka resursima za sprečavanje samoubistava kada korisnikov upit izražava moguću nameri samoubistva. Microsoft Bing takođe obezbeđuje obaveštenja upozorenja o određenim URL adresama koje se pojavljuju u rezultatima pretrage gde sadrži pouzdane informacije da veza sadrži verovatno štetan ili nezakonit sadržaj. Takva obaveštenja se pojavljuju na vezama ka lokacijama za koje je Microsoft Bing utvrdio da sadrže štetan malver koji može da ošteti računar korisnika. Microsoft Bing® takođe obezbeđuje upozorenje korisnicima u Sjedinjenim Državama na bilo kojoj vezi koju identifikuje Nacionalno udruženje apoteka (NABP®) kao "Ne preporučuje se sajt".  


Automatski predlozi i srodni predlozi

Automatski predlozi i srodni predlozi ("AS/RS") su predlozi upita koje pruža Bing, bilo na osnovu početnih znakova koje otkucate u polju za pretragu ili na poslednjem pokretanju upita. AS/RS predlozi se generišu algoritamski i na osnovu popularnosti drugih povezanih pretraga u usluzi Bing. Predlozi takođe mogu da razmotriju signale važnih funkcija, uključujući istoriju pretrage, trendove, lokaciju, jezik itd. Bing AS/RS takođe koristi tehnologiju prirodnog jezika obučenu za skupove upita.

Bing nastoji da spreči pojavljivanje neprikladnih, uvredljivih ili štetnih predviđanja u AS/RS pomoću kombinacije proaktivnih i reaktivnih algoritama i ručnih intervencija. Osnovni princip Bing-a je izbegavanje uvođenja korisnika u potencijalno štetan ili uvredljiv sadržaj – uklanjanje AS/RS koji bi korisnicima mogli da navedu na štetan sadržaj koji nisu izričito tražili kako bi obezbedili da Bing uskladi svoje principe.   

Bing pretraga razgovora i kreiranje slikeBing pretraga razgovora se gradi na postojećem Bing iskustvu kako bi korisnicima pružila novi tip interfejsa za pretraživanje. Sadržaj koji se pojavljuje u pretrazi razgovora i slične funkcije podleže istim principima kao što je opisano na drugom mestu u ovom dokumentu. Tamo gde je primenljivo, Bing može da ukloni sadržaj u razgovornom pretraživanju koji krši važeće zakone ili Microsoft smernice. Conversational search, kao i Bing Image Creator, podležu smernicama sadržaja koje se primenjuju na Bing korisnike. U određenim slučajevima Bing može da ograniči pristup korisnicima koji ozbiljno ili više puta krše smernice za sadržaj. Korisnici mogu prijaviti problematičan sadržaj koji se pojavljuje u razgovoru pretraga i kreiranje slike tako što će poslati povratne informacije ili prijaviti problem.

SRODNE TEME

Uklanjanje keširanih stranica iz usluge Bing

Prosledite zahtev za uklanjanje sadržaja iz usluge Bing

Prijavite odraslu ili uvredljiv sadržaj

Blokiraj sadržaj za odrasle pomoću bezbedne pretrage

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×