Kao pretraživač na mreži, primarni cilj usluge Bing je povezivanje korisnika sa najbitnijim rezultatima pretrage sa veba – pružajući jednostavan pristup kvalitetu sadržaja koji su proizveli veb izdavači. Da bi to uradio, Bing automatski popisuje veb kako bi napravio indeks novih i ažuriranih stranica (ili UL adresa) koji se prikazuje kao skup rezultata pretrage relevantan za pretragu ili radnju koju su pokrenuli korisnici. Sadržaj ovih stranica može da upućuje na različite resurse na mreži i sadržaj, uključujući veb lokacije, slike, video zapise, dokumente i druge stavke. Rezultati pretrage se generišu pomoću algoritma računara kako bi se podudarili sa terminima za pretragu koje unesete sa rezultatima u indeksu. Uopšteno, pokušavamo da pružimo sveobuhvatnu i što korisnu kolekciju prikazanih rezultata pretrage koliko možemo. Dizajniramo i neprestano poboljšavamo svoje algoritme kako bismo pružili najbitnije i najkorisnije rezultate.

Kao usluga koja koristi algoritmski pogon, Bing ne kontroliše operaciju niti dizajn indeksiranih veb lokacija i ne kontroliše šta indeksirane veb lokacije objavljuju. Sve dok veb lokacija nastavlja da čini informacije dostupnim na vebu i popisivačima, te informacije će obično biti dostupne preko pretraživača Bing ili drugih pretraživača.

Savet: Ako su informacije već uklonjene sa veb lokacije, ali se i dalje prikazuju u rezultatima Bing pretrage, možete da koristite alatku za uklanjanje sadržaja da biste prosledili zahtev za uklanjanje stranice ili zastarelo zahtev za uklanjanje keša. Da biste saznali više o alatki za uklanjanje sadržaja, idite na lokaciju Pomoć za Bing Webmaster & "Kako da".

Microsoft poštuje slobode izraza. Ako Microsoft primi zahteve za uklanjanje sadržaja pojedinaca, preduzeća i vlada u ograničenim slučajevima kada postoje kvalitet, bezbednost, zahtevi korisnika, relevantni zakoni i/ili javne smernice, Bing može ukloniti rezultate, obavestiti korisnike o određenim rizicima ili pružiti korisnicima opcije za prilagođenje sadržaja. Bing ograničava uklanjanje rezultata pretrage na uzak skup okolnosti i uslova da bi se izbegao ograničavanje pristupa Bing korisnika relevantnim informacijama.

U nastavku opisujemo načine na koje Bing to radi i kada. Kada se uklone rezultati pretrage, Bing endeavori budu prozirni u vezi sa uklanjanjem. To uključuje pružanje obaveštenja korisnicima o uklanjanju rezultata pretrage na dnu stranice. Pored toga, objavljujemo informacije o uklanjanju rezultata pretrage tako što će Bing biti deo izveštaja o Microsoft zahtevima za uklanjanje sadržaja.

Pravni zahtevi od državne uprave, pojedinaca ili na neki drugi način

Određene zemlje održavaju zakone ili propise koji se primenjuju na dobavljače usluga pretraživanja i zahtevaju uklanjanje pristupa određenim indeksiranim stranicama. Neki od ovih zakona dozvoljavaju određenim pojedincima ili entitetima da zatraže uklanjanje rezultata (kao što su kršenje autorskih prava, libela, kleveta, informacije sa ličnim podacima koji se mogu identifikovati, govorom neometane organizacije ili druga lična prava), dok druge administarciju i nagib nalaže državna uprava.

Kada Microsoft primi zahtev ili zahtev, Bing uravnotežuje podršku za slobode izraza i besplatan pristup relevantnom sadržaju uz usaglašenost sa lokalnim zakonom. Pregledamo i procenjujemo zahtev ili zahtev, uključujući razlog i osnovu za zahtev ili zahtev, autoritet ili prava strana koja zahteva, naše primenljive smernice i obaveze prema korisnicima u vezi sa slobodom izraza i utvrđuju da li i u kojoj meri treba da uklonimo pristup sadržaju.

Primeri oblasti pravnih zahteva sa globalnim pristupima

Materijali za seksualnu zloupotrebu dece

Proizvodnja i distribucija materijala za zloupotrebu dece sa seksualnom zloupotrebom i pristup su univerzalno nezakoniti. Nažalost, zloupotreba dece nije nova, ali veb pristupa novim mogućnostima onima koji će izvršiti čin nad decom. Bing radi sa drugima u tehnološkim i industrijskim grupama, sprovođenjima zakonodava i državnim i državnim organizacijama kako bi se zaustavilo širenje ovog zamućenog sadržaja na mreži. Jedan od načina da to uradimo jeste da uklonimo stranice koje su pregledale kredibilne agencije (ili koje su identifikovale microsoft PhotoDNA)i koje sadrže ili su u vezi sa seksualnim iskorišćavanjem ili zloupotrebom dece.

Konkretno, uklanjamo stranice iz indeksa koje su identifikovali Internet Watch Foundation (UK), NCMEC (SAD) i FSM (Nemačka) kao, u dobrom rasuđivanju, hostingu ili dobavljačima pristupa dečijem seksualnom zloupotrebi. Uklanjanjem tih veza iz prikazanih rezultata pretrage ne blokira se pristup materijalima na vebu ili se otkriva drugim znacima osim Bing, ali se smanjuje mogućnost da oni koji ga traže ili dobiju od njega.

Oštećivanje autorskih prava

Bing podstiče poštovanje intelektualne svojine, uključujući autorska prava, kao i prepoznavanje prava korisnika za korišćenje upotrebe koje može da se dovršava na važeće zakone o autorskim pravima. Bing može da ukloni veze sa rezultatima pretrage ka veb stranicama koje sadrže materijal koji kršenje prava vlasnika sadržaja sa autorskim pravima, pod uslovom da primimo zakonski odgovarajuće obaveštenje o kršenju autorskih prava od vlasnika autorskih prava ili njegovog ovlašćenog agenta.

Ako imate prava i imate problem sa intelektualnom svojinom u vezi sa sadržajem veb lokacije povezanog sa uslugom Bing ili Bing oadom, pogledajte našu stranicu "Kršenjeizveštaja" .

Kvalitet, bezbednost i zahtevi korisnika

U određenim okolnostima u vezi sa kvalitetom, bezbednošću i ono što naši korisnici žele, Bing može odlučiti da ukloni određene rezultate ili možemo da upozorimo ili obrazimo korisnike ili obezbedimo opcije za prilagođene rezultate.

Primeri kvaliteta, bezbednosti i zahteva korisnika

Spam

Neke stranice uhvaćene u Bing indeksu su korisnicima bez vrednosti ili bez njih, a mogu imati i karakteristike koje veštački upravljaju načinom na koji sistemi pretrage i oglašavanja rade kako bi iskosili njihovu relevantnost u odnosu na stranice koje nude relevantnije informacije. Neke od ovih stranica sadrže samo oglase i/ili veze ka drugim veb lokacijama koje uglavnom sadrže oglase i ne, ili samo površan sadržaj relevantan za temu pretrage. Da bi korisnicima poboljšao iskustvo pretrage i isporučio relevantniji sadržaj, Bing može da ukloni takve rezultate pretrage ili da prilagodi Bing algoritme kako bi odredio prioritet korisnijih i relevantnih stranica u rezultatima pretrage.

Osetljive lične informacije, uključujući nesusednu distribuciju intimalnih slika

S vremena na vreme, veb stranice koje su javno dostupne namereno ili nenamerno sadržaće osetljive lične informacije objavljene bez pristanka pojedinačno identifikovane osobe ili u okolnostima koje kreiraju bezbednosne rizike ili rizike u privatnosti. Primeri uključuju nenamerno objavljivanje privatnih zapisa, privatnih brojeva telefona, identifikacionih brojeva i sviđanja ili namerno i zlonamerno objavljivanje lozinke e-pošte, akreditiva za prijavljivanje, brojeva kreditnih kartica ili drugih podataka koji treba da se koriste za prevaru ili hakovanje. Posle verifikacije, Bing će ukloniti takve rezultate pretrage.

Drugi primer je kada neko podeli slike odrasle osobe na mreži bez pristanka te osobe. Kulturno, ovo je bruto invazija privatnosti dece koja se obično naziva "obična porna". Da bi vam pomogao da dobijete kontrolu nad slikama i njihovom privatnošću, Bing nakon pregleda može da ukloni veze ka većim fotografijama fotografa i video zapisa iz rezultata pretrage. Da biste prijavili neovlašćene fotografije i video zapise na mreži, trebalo bi da popunite obrazac na veb stranici za izveštavanje.

Kao što je najaženo u obrascu, informacije će ostati dostupne na vebu čak i ako je Bing uklonio relevantan rezultat pretrage. Vlasnik veb lokacije je u najboljem položaju da se bavi privatnošću u vezi sa informacijama koje objavljuje i obrazac usmerava komunikaciju ovih vlasnika veb lokacije kako bi uklonio sadržaj sa veba.

Sadržaj za odrasle

Bing nudi postavke bezbedne pretrage koje omogućavaju većini korisnika da podese tip filtriranja sadržaja odrasle osobe koji žele da se primeni na rezultate pretrage. Bing želi da izbegne isporuku sadržaja koji može biti uvredljiv ili štetan kada se ne zahteva. Bezbedna pretraga je podrazumevano u većini zemalja ili regiona postavljena na "Umereno" što ograničava vizuelno eksplicitne rezultate pretrage, ali ne ograničava eksplicitni tekst.

Različite zemlje ili regioni mogu da imaju različite lokalne prilagođene stavke, religione ili kulturne norme ili lokalne zakone u vezi sa prikazivanjem sadržaja odrasle osobe (ili rezultatima pretrage koji pristupuju sadržaju za odrasle). To može da utiče na podrazumevane postavke bezbedne bezbednosti za Bing u nekim zemljama. Težimo da ponovo procjenimo ove postavke kako se razvijaju relevantni lokalni zakoni, prilagođene postavke i norme.

Upozorenja (nezakonita prodaja farmaceutika, malver)

Kada postoji veliki rizik od ozbiljne štete javnosti od kupovine nebezbednog, falsifikovanog i drugog nezakonitog objekta na mreži (nezakonite farmaceutike) ili pristupa lokacijama za koje se zna da sadrže malver, Bing želi da pomogne korisnicima da donose informisane odluke. Imajući ovaj cilj na umu, obezbeđujemo skup upozorenja na lokaciji Bing.com kako bismo korisnicima pružili više informacija o opasnostima koje mogu nastati kada posećujete nebezbedne sajtove. Nećemo sprečiti korisnika da poseti lokacije. Međutim, upozorenje upozorava korisnike na rizike i obezbeđuje veze ka resursima u kojima korisnik može da sazna više o izboru bezbedne farmaceuti na mreži.

Za nezakonite farmaceutike ovo upozorenje se pojavljuje ako Bing korisnik izabere lokaciju farmaceutike koju je FDA citirao kao lažnu farmaceuti na mreži uključenu u nezakonitu aktivnost, kao što je pružanje potencijalno opasan, neodobrisnih i pogrešno razmeštenih prepiska korisnicima u SAD.

SRODNE TEME

Uklanjanje kešnih stranica iz usluge Bing

Prosleđivanje zahteva za uklanjanje sadržaja iz usluge Bing

Prijava odrasle osobe ili uvredljivog sadržaja

Blokiranje sadržaja odrasle osobe uz SafeSearch

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×