U OVOM ZADATKU

Rezime

Ovaj postepeni članak opisuje kako da koristite Windows Explorer za preimenovanje više datoteka u sustavu Windows XP.

Kako se preimenovati više datoteka pomoću programa Windows Explorer

  1. Pokrenite Windows Explorer. Da biste to učinili, kliknite na dugme Start, postavite pokazivač na Svi programi, Pribori zatim izaberite stavku Windows Explorer.

  2. Izbor više datoteka u fascikli. Da biste to učinili, pritisnite i držite pritisnut taster CTRL dok su da kliknete na dugme datoteke.

  3. Nakon što izaberete datoteke, pritisnite taster F2.

  4. Upišite novo ime, a zatim pritisnite taster ENTER.

Napomena: kada dovršite prethodne korake, istaknuti stanje sve datoteke osim jednog nestane, pa se može pojaviti kao da vršite Preimenovanje samo jednu datoteku. Međutim, nakon što pritisnete taster ENTER, sve datoteke su preimenovane. Kada preimenujete više datoteka, sve preimenovane datoteke imaju isto ime sa brojem u zagradi dodat kako bi za jedinstveno ime nove datoteke. Na primer, ako upišete budžeta kao novo ime, je prvi njeno ime budžeta. Sve preostale izabrane datoteke su po imenu budžeta (x), gde x predstavlja jedinstveni broj, počevši od (1).

Napomene

Ako napravite grešku prilikom pokušaja preimenovati više datoteka, možete da pritisnete kombinaciju tastera CTRL + Z ili kliknite na dugme Opozovi Preimenuj iz menija " Uredi " da biste opozvali radnju preimenovanja datoteke koju ste upravo završili, a po potrebi, možete da ponovite ovaj proces.

Funkcija "Preimenuj" u programu Windows Explorer ne podudara se sa ponašanje REN komande mogu da se koriste na komandnoj liniji. Na primer, da imate datoteke koje se zovu smitha.doc, smithb.doc i smithc.doc, možete da koristite komande ren smith*.doc smythe*.doc . Sva imena datoteka automatski pokazati novi pravopis i su preimenovane smythea.doc, smytheb.doc i smythec.doc.

Ako koristite funkciju Windows XP preimenovati u programu Windows Explorer nakon što izaberete tri „Smit” datoteke, i preimenujte smitha.doc u smythea.doc, sve druge datoteke koje ste izabrali su po imenu smythea (x). doc. Da biste se vratili u originalnu strukturu ime datoteke (korist od a, b, c, itd), morate preimenovati svaku datoteku pojedinačno.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×