Kako programsko isključiti poruku upozorenja međuspremnika

Rezime

Kada zatvorite Microsoft Excel radnu svesku, ne postoji postavka koja vas sprečava da primate poruku upozorenja koja će vas upitati da li želite da sačuvate ili izbrišete informacije iz ostave. Ovaj članak sadrži objašnjenja o tome zašto se ova poruka upozorenja pojavljuje i kako da je sprečite pomoću makroa za Microsoft Visual Basic for Applications.

Više informacija

Microsoft obezbeđuje primere programiranja samo za ilustraciju, bez izričite ili implicitne, uključujući, ali ne ograničavajući se na, podrazumevane garancije o mogućnostima prodaje i/ili prikladnosti za određenu namenu. Ovaj članak pretpostavlja da ste upoznati sa programskim jezikom koji se pokazuje i alatke koje se koriste za kreiranje i otklanjanje grešaka u procedurama. Stručnjaci za podršku korporacije Microsoft mogu da pomognu u objašnjenju funkcionalnosti određene procedure, ali neće izmeniti te primere da bi obezbedili dodatnu funkcionalnost ili izgradnju procedura kako bi ispunile vaše specifične potrebe. Ako imate ograničeno iskustvo programiranja, možda ćete želeti da se obratite Microsoft certifikovanim partnerima ili Microsoft Savjetnim uslugama. Za više informacija posetite ove Microsoft Web lokacije: Microsoft certifikovani partneri- Microsoft savetodavne usluge- za više informacija o opcijama podrške koje su dostupne i o tome kako da se obratite korporaciji Microsoft posetite sledeću microsoft Web lokaciju:Kada isečete ili kopirate ćelije u programu Excel, opseg tih ćelija je okružen pomičim ivicom. Pokretna ivica ukazuje na to da ste u režimu isecanja ili kopiranja. Poruka upozorenja u ostavu pojavljuje se kada su ispunjeni svi sledeći uslovi:

  • Nalazite se u režimu isecanja ili kopiranja.

  • Izabrano je 101 ili više ćelija.

  • Zatvorite radnu svesku ili napustite Excel, čime se ova radna sveska primorava da zatvori.

Ovi uslovi generišu poruku upozorenja sličnu sledećoj:

U ostavi postoji velika količina informacija. Želite li da budete u mogućnosti da nalepite ove informacije u drugi program kasnije?Postoji nekoliko metoda za sprečavanje prikazivanja ove poruke upozorenja. Najbrži metod ručnog metoda je da pritisnete taster ESC neposredno pre nego što zatvorite radnu svesku. U automatizovanu scenariju koji koristi makro programa Visual Basic for Applications za isecanje ili kopiranje ćelija, možda nećete smatrati prihvatljivom opcijom da pritisnete taster ESC da biste sprečili upozorenje. U tom slučaju, koristite neki od sledećih programskim metodama da biste sprečili upozorenje.

1. metod: kopiranje jedne ćelije

Ako za isecanje ili kopiranje ćelija koristite makro Visual Basic for Applications, stavite sledeći red neposredno ispred linije koja zatvara radnu svesku:

ActiveSheet.Range("A1").Copy

Poruka upozorenja se ne prikazuje ako ostava sadrži 100 ili manje ćelija.

2. metod: izlazak iz režima cutcopy

Ako za isecanje ili kopiranje ćelija koristite makro Visual Basic for Applications, stavite sledeći red neposredno ispred linije koja zatvara radnu svesku

workbook.Application.CutCopyMode = False

Gde je "radna sveska" objekat vaše radne sveske.Napomena: postavljanjem režima Cutcopyna vrednost TRUE ili FALSE, Excel može otkazati režim isecanja ili kopiranja.

3. metod: čuvanje radne sveske

Ako za isecanje ili kopiranje ćelija koristite makro Visual Basic for Applications, stavite sledeći red neposredno ispred linije koja zatvara radnu svesku

workbook.Save

Gde je "radna sveska" objekat vaše radne sveske. Kada sačuvate radnu svesku, Excel više nije u režimu isecanja ili kopiranja.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×