Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Rezime

Mnogi od tema naše kupce da nas kontaktirate za pomoć sa dostupnih na lokaciji Microsoft HealthVault pomoć, koja je ovde: http://www.microsoft.com/en-us/healthvault/help.aspx.  Imajte na umu da ne morate da se prijavite u Microsoft HealthVault pristupe temama pomoći. Kada pristupite ovoj stranici, imate dve opcije; možete odabrati problem sa HealthVault pomoć ili problem sa HealthVault vezu centar za pomoć.  Problem sa HealthVault pomoć je za pitanja o HealthVault.com dok je problem sa HealthVault vezu centar za pomoć je za pitanja o vezu uređaja ili podatake za vaš problem sa HealthVault račun. Kada kliknete na svakom vezu, imate dva načina za lociranje informacija, tako što ćete izabrati sa liste tema ili unošenjem teme u polje za pretragu. Kao primer teme selekcije, hajde izaberite Microsoft povezivanje problem sa HealthVault centar iz pomoć matičnu stranicu sto donosi listu tema koje su nam na raspolaganju.  U našem primeru, izaberimo „Dodavanje uređaja”.  Možete da vidite iz snimak koji je ispod da ne postoje dva podteme tu adresu dodavanje uređaja, „koje uređaje raditi sa centrom za povezivanje” i „Dodavanje uređaja”.  Zatim možete da proširite svaka od ovih da biste saznali više o temi. Kao primer u potrazi za teme, potražimo u Microsoft HealthVault Help termin „Print”, što nas dovodi do teme vezane za funkciju za izradu fotografija.  Ako smo odabrali temu pomoći zdravstvenih informacija, videćemo da je jedan od na podteme se zove „Mogu objaviti informacije iz problem sa HealthVault”. Pored toga, primetićete da je tema zove „Mogu ja grafik moje informacije u problem sa HealthVault”?, koja kada proširena pruža korake na kako mogu grafik vaše zdravstvene informacije.  Takođe, imajte na umu da ne postoji veza sa videom, da možete da pregledate kako da grafikon ili da ga izvezete vaše zdravstvene informacije.  (Pogledajte snimak ispod kao primer za pretragu teme pomoći).

Više informacija

Ako ove teme pomoći Ne obracajte tvoju zabrinutost, ili vam je potrebna dalja pomoć, ne oklevajte da se obratite podršci za problem sa HealthVault i biće nam zadovoljstvo da vam pomognemo.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×