Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

U OVOM ZADATKU

Rezime

Ovaj članak opisuje kako da upravljate uskladištena korisnička imena i lozinke na računar koji nije član domena.

Kada se prijavite na računar sa operativnim sistemom Windows XP, možete da navedete korisničko ime i lozinku, koja postaje tvoj podrazumevani bezbednosni kontekst za povezivanje sa drugim računarima na mrežama i sa Interneta. Međutim, ovo korisničko ime i lozinka možda ne obezbeđuje pristup sve željene resurse. Funkcija sačuvana korisnička imena i lozinke koje pruža način za skladištenje dodatna korisnička imena i lozinke kao deo vašeg profila.

Uskladištena korisnička imena i lozinke je obezbedjeno prodavnica za informacije o lozinci. Koristite ovu opciju, možete upišite korisnička imena i lozinke za različite mrežne resurse i aplikacije (kao što je e-pošte) jednom i onda da bi Windows automatski snabdevanje te informacije za naredne posete tih resursa bez tvoje intervencije.


Pregled upravljanje akreditivima

Kada prvo se prijavite na server ili Web lokacije, bićete upitani za korisničko ime i lozinku. Kada te upišite vaše korisničko ime i lozinka za resurs, a zatim potvrdite izbor u polju za potvrdu Zapamti moju lozinku , Vaše prijavne informacije se skladište sa vašim korisničkim nalogom. Kada se zatim povežete sa isti resurs, ovi uskladištene akreditive koristi sustav Windows da automatski Provjeri autentičnost vašeg korisničkog naloga.

Kada akreditiv je sačuvana ako potvrdite izbor u polju za potvrdu Zapamti moju lozinku na korisničko ime i lozinku dijalog koji ćete dobiti kada vas povezati s nekim resursom, akreditiv sačuvane su u najopštije obrasca moguće. Na primer, ako pristupite određenom serveru u domenu, akreditiv može biti sačuvana kao *. domena.com (gde domena je naziv domena). Čuvanje različitih akreditiv za nekom drugom serveru u ovom domenu bi zameniti ovaj akreditiv. Novi akreditiv bi sačuvati upotreba određenije informacije.

Kada pristupite resurs, paket za potvrdu identiteta pretražuje sačuvana korisnička imena i lozinke skladište za vrlo specifične akreditiv koji odgovara taj resurs. Ako se pronađe, to će koristiti paket za potvrdu identiteta bez interakcije od tebe. Ako akreditiv nije pronađen, greška potvrde identiteta Javicemo programu koji su pokušali da pristupite resursu. U ovom trenutku, bićete upitani za korisničko ime i lozinku.

Ručno možete upravljati akreditiva koji su uskladišteni u uskladištena korisnička imena i lozinke klikom na Upravljaj mojim mrežnim lozinkama u korisnički nalog za koji želite da promenite. U dijalogu uskladištena korisnička imena i lozinke , možete dodati nove stavke, uklonite postojeću stavku, ili prikazivanje svojstava i uređivanje postojeće stavke; da biste to učinili, kliknite na dugme za Dodavanje, Uređivanjeili Svojstva .


Kako upravljati uskladištena korisnička imena i lozinke

Da biste upravljali uskladištena korisnička imena i lozinke, slijedite ove korake:

 1. Prijavite se na računalo kao korisnika čiji račun želite promijeniti.

 2. Kliknite na dugme Start, a zatim izaberite stavku Kontrolna tabla.

 3. Na kontrolnoj tabli, kliknite na Korisničke naloge u okviru Odaberite kategoriju da biste otvorili dijaloški okvir Korisnički nalozi .

 4. Otvaranje dijaloga uskladištena korisnička imena i lozinke ; da biste to učinili, koristite odgovarajući metod:

  • Ako se prijavite sa ograničenim računom:

   1. U okviru Srodni zadaci, kliknite na Upravljaj mojim mrežnim lozinkama.

  • Ako se prijavite pomoću naloga sa administratorskim privilegijama:

   1. U okviru ili odaberite nalog za promenu, kliknite na vaš korisnički nalog da biste otvorili na Šta želite da izmenite na svom nalogu? dijalog.

   2. U okviru Srodni zadaci, kliknite na Upravljaj mojim mrežnim lozinkama.

  Prikazuje se lista uskladištenih korisničkih imena i lozinki slična sledećem primeru:

  *.Microsoft.com
  Passport.Net\*(Passport)

Dodavanje stavke

Ručno dodavanje akreditiv:

 1. U dijalogu uskladištena korisnička imena i lozinke , kliknite na dugme Dodaj da biste otvorili dijaloški okvir Informacije za prijavljivanje .

 2. U okviru " Server ", otkucajte ime servera ili delite koji želite. Možete da koristite zvezdicu „džoker” znak. Sledeći primer stavke su važeći server imena:

  *.Microsoft.com
  \\Server\Share

 3. U okviru korisničko ime , upišite ime korisničkog naloga koji ima dozvolu za pristup resursu. Otkucajte korisničko ime u Server\korisnik ili korisnik@ oblik imena .comdomena. Slede primeri važeće korisničko ime stavke (u ovom primeru, Microsoft je naziv domena, a korisnik je korisničko ime):

  Microsoft\User
  User@microsoft.com

 4. U polje za lozinku , upišite lozinku za korisnika koje ste uneli u koraku 3, a onda kliknite na OK.

 5. U dijalogu uskladištena korisnička imena i lozinke , kliknite na dugme Zatvori.

Ukloni stavku

Da biste uklonili akreditiv:

 1. U dijalogu uskladištena korisnička imena i lozinke , izaberite akreditiv koji želite, a zatim kliknite na dugme Ukloni. Prikazuje se sljedeća poruka:

  Izabrane prijavne informacije će biti izbrisane.

 2. Kliknite na OK.

 3. U dijalogu uskladištena korisnička imena i lozinke , kliknite na dugme Zatvori.

Uređivanje stavke

Da biste uredili akreditiv:

 1. U dijalogu uskladištena korisnička imena i lozinke , izaberite akreditiv koji želite, a zatim izaberite stavku Svojstva da biste otvorili dijaloški okvir Informacije za prijavljivanje .

 2. Promeniti stavke koje želite, a zatim kliknite na dugme u redu.

  Ako želite da promijenite lozinku za korisnički račun koji je naveden u polju ime korisnika domena, kliknite na dugme Promeni. U okvirima stara lozinka "i" Nova lozinka upišite odgovarajuće informacije, upišite novu lozinku u okvir potvrdite novu lozinku i zatim kliknite na dugme u redu. Sada je promenio lozinku domena.

 3. U dijalogu uskladištena korisnička imena i lozinke , kliknite na dugme Zatvori.

Rešavanje problema

Kada uskladištite informacija o korisničkom nalogu za udaljenim resursima na ovaj način, svako ko dobija pristup vašim korisničkim nalogom može pristupiti ove resurse zaštićene lozinkom. Zbog toga se preporučuje da koristite jaku lozinku za vaš račun za Windows XP.

Za više informacija o kreiranju jake lozinke, kliknite na dugme Start, a zatim izaberite stavku pomoć i podrška. U polju za pretragu otkucajte Kreiranje jake lozinke, a zatim kliknite na dugme za Traženje .


Reference

Za dodatne informacije o upravljanju uskladištena korisnička imena i lozinke, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

306992 kako da upravljate uskladištenih korisničkih imena i lozinki na računaru u domenu

281660 ponašanja uskladištena korisnička imena i lozinke

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×