KB2216489 - Ispravka: Poruka o grešci kada pokušate da pokrenete SSIS paket koji sadrži sql Server odredišnu komponentu u dataflow zadatku

Simptomi

Razmotrite sledeći scenario:

 • Kreirate SQL Server 2008 Integration Services R2 (SSIS) paket koji ima sql Server odredišnu komponentu u zadatku dataflow.

 • Ovaj paket pokušavate da pokrenete na sistemima na kojima je omogućena kontrola korisničkog naloga (na primer, u operativnom sistemu Windows Vista ili Windows 7) pomoću jednog od sledećih metoda:

  • Studio za razvoj poslovne inteligencije (BIDS)

  • Istraživač objekata sistema SQL Server Management Studio (SSMS)

  • DTExec.exe

  • DTExecUI.exe

U ovom scenariju možete dobiti poruku o grešci koja je slična nekoj od sledećih opcija:

[Odredište SQL servera] Greška: Nije moguće pripremiti SSIS veliko umetanje za umetanje podataka. [SSIS. Cevovod] Greška: komponenta "SQL Server Destination" nije uspela u fazi pre izvršenja i vraćen je kôd greške 0xC0202071." Nije moguće masovno kopirati podatke. Možda ćete morati da pokrenete ovaj paket kao administrator.

Napomene

 • Ove greške se ne susreću ako pokrenete paket ispod ugrađenog administratorskog naloga koji je kreiran tokom instalacije operativnog sistema. Međutim, ovu poruku ćete dobiti za bilo kog drugog korisnika, uključujući one koji su članovi grupe lokalnih administratora.

 • Do problema ne dolazi kada izvršite isti SSIS paket kao SQL Server Agent posao.

 • Druga poruka o grešci se generiše tek kada se instalira SQL 2008 servisni paket 2 (SP2).

Uzrok

Do ovog problema dolazi na sistemima na kojima je omogućen UAC. Kada aplikaciju (kao što je SSIS) pokrene nalog koji je član administratorske grupe, ona dobija dva bezbednosna simbola: simbol niske dozvole i oznaku sa punim dozvolama. Simbol sa punim dozvolama se koristi samo kada je aplikacija izričito pokrenuti pod administratorskim nalogom pomoću opcije "Pokreni kao administrator". Po podrazumevanoj vrednosti, SSIS uvek koristi oznaku niskih dozvola, a to dovodi do otkazivanja kada se SSIS poveže sa komponentom odredišta SQL servera.Napomena Kada koristite nalog koji nije član lokalne grupe administratora, UAC se ne pojavljuje.

Rešenje

Informacije o servisnom paketu za SQL Server 2008 R2

Da biste rešili ovaj problem, nabavite najnoviji servisni paket za SQL Server 2008 R2. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2527041 Nabavljanje najnovijeg servisnog paketa za SQL Server 2008 R2

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na". Ovaj problem je prvi put ispravljen u SQL Server 2008 R2 servisnom paketu 1 za SQL Server 2008 R2.

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, koristite jedan od sledećih metoda:

 • Ako koristite paket iz SSMS-a, BIDS-a ili DTExecUI.exe, pokrenite te alatke sa administratorskog naloga. Da biste to uradili, kliknite na dugme Start, postavite pokazivač na stavkuSvi programi , postavite pokazivač na stavku SQL Server 2005ili SQL Server 2008, kliknite desnim tasterom miša na alatku koju koristite, a zatim izaberite stavku Pokreni kao administrator. Ovo pokreće aplikaciju koristeći pune dozvole ugrađenog u administratorski nalog i paket se uspešno izvršava. Slično tome, ako koristite paket koristeći DTExec.exe, pokrenite ga sa pune komandne linije. Da biste to uradili, kliknite na dugme Start, izaberite stavku Svi programi, izaberite stavku Pribor, kliknite desnim tasterom miša na komandnu liniju, a zatim izaberite stavku Pokreni kao administrator.Napomena Ako se kao administrator ne prijavite na računar, od vas će biti zatraženo da obezbedite administratorski nalog. Kao odgovor, otkucajte korisničko ime i lozinku administratora u dijalogu Kontrola korisničkog naloga, a zatim kliknite na dugme U redu.

 • Zamenite sql Server odredišne komponente u zadacima dataflow-a koje ne uspevaju sa OLE DB odredišnim komponentama koje ukazuju na isti SQL Server upravljač za povezivanje.

 • Koristite nalog koji nije član lokalne grupe administratora nakon što tom nalogu dodelite dozvole za kreiranje globalnih objekata. Da biste to uradili, sledite ove korake:

  1. Kliknite na dugme Start, postavite pokazivač na stavku Administrativnealatke , a zatim izaberite stavku Lokalne bezbednosne smernice.

  2. Razvijte lokalne smernice, a zatim izaberite stavku Dodela korisničkih prava.

  3. U oknu sa detaljima dvaput kliknite na dugme Kreiraj globalne objekte.

  4. U dijalogu Postavka lokalnih bezbednosnih smernica kliknite na dugme Dodaj.

  5. U dijalogu Izbor korisnika ili grupe izaberite korisničke naloge koje želite da dodate, kliknite na dugme Dodaj , a zatim dva puta kliknite na dugme U redu. Add

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×