Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Microsoft distribuira Ispravke za Microsoft SQL Server 2008 R2 kao jednu datoteku koja se može preuzeti. Pošto su ispravke kumulativne, svako novo izdanje sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su uključene u prethodno izdanje SQL Server 2008 R2 ispravke.

Simptomi

Razmotrite sledeći scenario:

  • Microsoft SQL Server 2008 R2 Business Intelligence Development Studio (BIDS) koristite za kreiranje projekta servera izveštaja.

  • Projektu dodajete izveštaj Microsoft SQL Server 2008 R2 reporting Services. Izveštaj koristi Hyperion Essbase kao izvor podataka.Napomena SQL Server Reporting Services (SSRS) sadrži proširenje za obradu podataka koje vam omogućava da koristite podatke iz Hiperion Essbase izvora podataka u izveštaju.

  • Dizajnirate višedimenzionalni izraz (MDX) upit. MDX upit nije dizajniran pomoću dizajnera upita. Napomena SSRS obezbeđuje grafički dizajner upita za izradu MDX upita za hiperion Essbase izvor podataka.

  • MDX upit upućuje na dimenziju ili meru. Jedinstveno ime dimenzije ili mere sadrži tačka (.) karakter.

  • Ime dimenzije ili mere referencisete u okviru za tekst ili u grupnom izrazu.

  • Pokušate da generišete izveštaj.

U ovom scenariju možete naići na neki od sledećih problema:

  • Okvir za tekst sadrži sledeću poruku o grešci:

    #ERROR

  • Grupni izraz generiše izuzetak.

Uzrok

Do ovog problema dolazi zato što proširenje za obradu podataka poslovnog obaveštavanja Hyperion Essbase ne raščlanjuje ispravno ime polja koje sadrži tačka (.) karakter. Proširenje raščlanjuje ime polja na tačkama (.) karakter. Međutim, tačkasti znak koji je između [ i] nije znak razgraničavanja.

Rešenje

Kumulativne informacije o ažuriranju

SQL Server 2008 R2

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 6. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2008 R2 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2489376 Kumulativni paket ispravki 6 za SQL Server 2008 R2 Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje SQL Server 2008 R2 ispravke. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

981356 SQL Server 2008 R2 builds that were released after SQL Server 2008 R2 was released

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Reference

Za više informacija o izvorima podataka u SSRS posetite sledeću Microsoft Developer Network (MSDN) Veb lokaciju:

Opšte informacije o izvorima podataka u SSRS-uZa više informacija o hiperion Essbase tipu veze za SSRS posetite sledeću MSDN Web lokaciju:

Opšte informacije o hiperion Essbase tipu veze za SSRSZa više informacija o postepenom modelu servisiranja za SQL Server kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

935897 Sql Server tim je dostupan u SQL Server timu za isporuku hitnih ispravki za prijavljene problemeZa više informacija o šemi imenovanja za ispravke sistema SQL Server kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

822499Nova šema imenovanja za pakete softverskih ispravki za Microsoft SQL ServerZa više informacija o terminologiji softverskih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

824684 Opis standardne terminologije koja se koristi za opisivanje Microsoft softverskih ispravki

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×