Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Microsoft distribuira ispravke za Microsoft SQL Server 2012 kao jednu datoteku koja se može preuzeti. Pošto su ispravke kumulativne, svako novo izdanje sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravke za SQL Server 2012.

Simptomi

Pretpostavimo da koristite korisničko ime koje sadrži naglašeni znak ili specijalni znak za prijavljivanje na Windows. Zatim pokušavate da otvorite ili kreirate bazu znanja u klijentu za kvalitet podataka u sistemu SQL Server 2012. U ovoj situaciji operacija ne uspe. Pored toga, dobijate sledeću poruku o grešci:

Greška: ID poruke: FlowConfigurationServiceSaveFatalError nije uspeo da sačuva ime konfiguracije: Nedavna lista:KB:domen\korisničko ime

Uzrok

Do ovog problema dolazi zato što kolona "Ime" koristi tip podataka Varchar(255) u tabeli DQS_MAIN.dbo.A_CONFIGURATION". Nije moguće koristiti ovaj tip podataka za skladištenje Unikod znakova. To uključuje akcentovane znakove.Napomena Kada primenite ovu hitnu ispravku, kolona "Ime" umesto toga koristi tip podataka "NVarchar". Ovaj tip podataka podržava Unikod znakove i naglašene znakove.

Rešenje

Kumulativne informacije o ažuriranju

SQL Server 2012

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 2 za SQL Server 2012 servisni paket RTM. Za više informacija o ovom paketu kumulativnih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2703275 Kumulativni paket ispravki 2 za SQL Server 2012Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravki za SQL Server 2012. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2692828 SQL Server 2012 builds koji su objavljeni nakon što je SQL Server 2012 objavljen  Hitne ispravke za Microsoft SQL Server 2012 kreirane su za određene SQL Server servisne pakete. Morate primeniti hitnu ispravku za SQL Server 2012 servisni paket RTM na instalaciju SQL Server 2012 servisnog paketa RTM. Podrazumevano, sve hitne ispravke koje su obezbeđene u SQL Server servisnom paketu uključene su u sledeći SQL Server servisni paket.  Kada primenite ovu kumulativnu ispravku, šema DQS kataloga se ne ažurira, a SQL CLR sklopovi čuvaju DQS kataloge. Morate pokrenuti komandu DQSInstaller.exe – nadogradite je da biste ažurirali DQS kataloge. Za više informacija posetite sledeću Microsoft Web lokaciju:

Nadogradi DQS: Instaliranje kumulativnih ispravki ili zakrpa za hitne ispravke na uslugama kvaliteta podataka

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Rešenje

Da biste zaobišli problem, koristite drugi korisnički nalog koji nema Unikod znakove u korisničkom imenu. Ako ne želite da se odjavite sa tekućeg korisničkog naloga, sledite ove korake da biste pokrenuli klijenta za kvalitet podataka:

  1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Svi programi, izaberite stavku Microsoft SQL Server 2012, izaberite stavku Usluge kvaliteta podataka, a zatim držite stavku Shift i kliknite desnim tasterom miša na klijent za kvalitet podataka.

  2. Kliknite na dugme Pokreni kao drugi korisnik.

  3. Unesite drugo korisničko ime i lozinku, a zatim kliknite na dugme "U redu".

Napomena Alternativni korisnički nalog mora da ispunjava sledeće zahteve:

  • Korisnički nalog je važeće Windows prijavljivanje u instanci mašine SQL Server baze podataka.

  • Korisnički nalog je član uloge dqs_administrator, uloge dqs_kb_editor ili uloge dqs_kb_operator u DQS_MAIN bazi podataka instance mašine SQL Server baze podataka.

  • Korisnički nalog ima odgovarajući pristup čitanju i upisivanja u izvorne ili odredišne tabele u mašini SQL Server baze podataka ili Excel radnim sveskama u sistemu datoteka koji se koristi za usluge kvaliteta podataka (DQS).

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×