Microsoft distribuira Ispravke za Microsoft SQL Server 2008 R2 kao jednu datoteku koja se može preuzeti. Pošto su ispravke kumulativne, svako novo izdanje sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su uključene u prethodno izdanje SQL Server 2008 R2 ispravke.

Simptomi

Razmotrite sledeći scenario:

  • Kreirate poslovno pravilo za entitet u sistemu SQL Server 2008 R2 Master Data Services (MDS). Entitet ima više atributa zasnovanih na domenu koji su popunjeni vrednostima iz istog entiteta. Novo pravilo poslovanja ima uslove koji su definisani za više atributa zasnovanih na domenu, a ovi uslovi ukazuju na isti entitet.

  • Pokušavate da objavite poslovno pravilo.

U ovom scenariju dobijate poruku o grešci koja je slična sledećoj:

Došlo je do greške u bazi podataka. Obratite se administratoru sistema. Pored toga, možete da pronađete grešku koja je slična dole navedenoj u MDSE.log MDS grešci: 0 : došlo je do greške u bazi podataka. Obratite se administratoru sistema.   at Microsoft.MasterDataServices.Core.DataAccess.DbHelper.HandleExceptions(Exception ex) at Microsoft.MasterDataServices.Core.DataAccess.DbHelper.ExecuteNonQuery(String query, CommandType commandType, CloseConnectionBehavior closeBehavior) at Microsoft.MasterDataServices.Core.DataAccess.BusinessRules.BusinessRulesExecuteScript(CloseConnectionBehavior closeBehavior, String script) at Microsoft.MasterDataServices.Core.BusinessLogic.BusinessRulesPublish.Generation.RunGeneration(BusinessRules businessLogicLayer, Int32 BREntityMemberType ruleSubType, OperationResult result)SQL Error Debug Info: Number: 102, Message: Incorrect syntax near 'DBA.<NAME>.<LEAF>'., Server: ServerName, Proc: udp_SYSTEM_X_X_CHILDATTRIBUTES_ProcessRules, Line: X

Uzrok

Do ovog problema je došlo zbog poznatog problema u XSLT opisu stila koji je korišćen za generisanje sintakse uskladištene procedure uskladištene u poslovnom pravilu. Konkretan problem je bio u tome što je u sintaksi nedostajao zarez.

Rešenje

Kumulativne informacije o ažuriranju

SQL Server 2008 R2 SP2

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 2. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2008 R2 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2740411 Kumulativni paket ispravki 2 za SQL Server 2008 R2 servisni paket 2 Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje SQL Server 2008 R2 ispravke. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2567616 SQL Server 2008 R2 builds that were released after SQL Server 2008 R2 Service Pack 2 was released

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×