Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Simptomi

Razmotrite sledeći scenario:

  • Imate Microsoft SQL Server 2012 bazu podataka koja ima omogućene ALLOW_SNAPSHOT_ISOLATION i READ_COMMITTED_SNAPSHOT podataka.

  • Imate najmanje tri uporedna upita koji se pokreću sa istom tabelom.

  • Upiti koriste podsetnik za upite (TABLOCK, UPDLOCK).

  • Svaki upit je upakovan u eksplicitnu izjavu BEGIN TRAN, ali izjava COMMIT TRAN-a se ne izvršava.

Kada se prvi upit izvrši u ovom scenariju, jedan od ostalih upita će biti ćorsokak. Kada READ_COMMITTED_SNAPSHOT omogućene zajedno sa tabulatorom iUPDLOCK savetima upita, sesije preuzimaju IX brave u tabeli. Do zastoja dolazi kada dve uporedne sesije istovremeno pokušavaju da konvertuju IX brave u X brave u isto vreme. Ako READ_COMMITTED_SNAPSHOT onemogućene, sesije će dobiti SIX brave koje neće biti ćorsokak kada se konvertuju u X brave. Hitna ispravka se odnosi na ovo ponašanje tako što dodeljuje LCK_M_SCH_S zaključavanja umesto IX brava kada se READ_COMMITTED_SNAPSHOT koristi sa TABLOCK i UPDLOCK savetima.Napomena Do ovog problema dolazi i u sistemu Microsoft SQL Server 2008 R2. Hitna ispravka za SQL Server 2008 R2 biće objavljena uskoro.

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×