KB2923460 - Ispravka: Upit sa mrtve tačke kada ALLOW_SNAPSHOT_ISOLATION i READ_COMMITTED_SNAPSHOT omogućeni u SQL Server 2012

Simptomi

Razmotrite sledeći scenario:

  • Imate Microsoft SQL Server 2012 bazu podataka koja ima omogućene ALLOW_SNAPSHOT_ISOLATION i READ_COMMITTED_SNAPSHOT podataka.

  • Imate najmanje tri uporedna upita koji se pokreću sa istom tabelom.

  • Upiti koriste podsetnik za upite (TABLOCK, UPDLOCK).

  • Svaki upit je upakovan u eksplicitnu izjavu BEGIN TRAN, ali izjava COMMIT TRAN-a se ne izvršava.

Kada se prvi upit izvrši u ovom scenariju, jedan od ostalih upita će biti ćorsokak. Kada READ_COMMITTED_SNAPSHOT omogućene zajedno sa tabulatorom iUPDLOCK savetima upita, sesije preuzimaju IX brave u tabeli. Do zastoja dolazi kada dve uporedne sesije istovremeno pokušavaju da konvertuju IX brave u X brave u isto vreme. Ako READ_COMMITTED_SNAPSHOT onemogućene, sesije će dobiti SIX brave koje neće biti ćorsokak kada se konvertuju u X brave. Hitna ispravka se odnosi na ovo ponašanje tako što dodeljuje LCK_M_SCH_S zaključavanja umesto IX brava kada se READ_COMMITTED_SNAPSHOT koristi sa TABLOCK i UPDLOCK savetima.Napomena Do ovog problema dolazi i u sistemu Microsoft SQL Server 2008 R2. Hitna ispravka za SQL Server 2008 R2 biće objavljena uskoro.

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×