Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Simptomi

Razmotrite sledeći scenario:

  • Koristite Microsoft SQL Server 2012 ili SQL Server 2014.

  • Imate bazu podataka koja ima omogućen broker usluge u primarnoj replici.

  • Rezervnu e-bazu podataka ćete rezervno registrovati na primarnom serveru koji ima omogućen broker usluge i vratiti je u prethodno stanje na sekundarnom serveru.

  • Kao deo definisanja grupe dostupnosti između primarnog i sekundarnog servera, bazu podataka pokušavate da spojite sa grupom dostupnosti pomoću čarobnjaka "Nova raspoloživa grupa" ili komande:ALTER DATABASE <dbname> SET HADR DOSTUPNOST GROUP = <agname>

U ovom scenariju, sledeća greška se evidentira u evidenciji grešaka sistema SQL Server:

{Greška: 3449, ozbiljnost: 21, stanje: 1.SQL Server mora da se isključi da bi se spasila baza podataka (ID baze podataka 1). Baza podataka je korisnička baza podataka koja nije mogla biti isključena ili sistemska baza podataka. Ponovo pokrenite SQL Server. Ako baza podataka ne uspe da se oporavi nakon drugog pokretanja, popravka ili vraćanje U prethodno stanjeSQL praćenje je zaustavljeno zbog isključivanja servera. ID praćenja = '1'. Ovo je samo informativna poruka; nije potrebna nikakva radnja korisnika.}

Uzrok

Do problema dolazi zato što ako je baza podataka omogućena za uslugu rezervno pravina i vraćena na sekundarni server, broker usluge u vraćenoj bazi podataka nije omogućen. Baza podataka i dalje interno čuva ID brokera usluge. Kada sekundarnom serveru dodate vraćenu bazu podataka u grupu dostupnosti, broker usluga je omogućen. Isti GUID u bazi podataka dostupnosti je otkriven, a sledeća greška se podiže (tiho):9772 "Broker usluga u bazi podataka "<dbname>" ne može biti omogućen jer već postoji omogućeni broker usluga sa istim ID-om". Ovo rezultira greškom 3449 jer se baza podataka pridružuje grupi dostupnosti i dovodi do neočekivanog isključivanja SQL servera.

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×