Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Simptomi

Razmotrite sledeći scenario:

  • Rasporedili ste SQL Server AlwaysOn grupu dostupnosti i slušaoca grupe dostupnosti.

  • AlwaysOn otkrivanje zdravlja otkriva zdravstveni problem sa SQL Serverom koji hostuje primarnu repliku i počinje prelazak grupe dostupnosti iz primarne uloge u ulogu rešavanja. Deo toga podrazumeva preuzimanje resursa slušaoca grupe dostupnosti van mreže.

  • Operacija koja pokušava da zaustavi resurs slušaoca možda neće biti završina, a dijagnostika slike stanja memorije sistema SQL Server koja nije dala izveštaj o padu sistema kao "Planer bez prinosa" u evidenciji grešaka sistema SQL Server.

  • Operacija može da se sruši na neodređeno vreme kada pokušavate da zaustavite slušaoca grupe dostupnosti ako ostane bez nadzora.

U ovom scenariju, baze podataka dostupnosti u grupi dostupnosti ostaju u režimu oporavka i ne mogu se donositi na mrežu. Dobijate sledeće greške:

<Date> <Time> <Ime servera> ****Nemogućnost da dobijete kontekst niti za spid 0<Datum> <Vreme> <Ime servera> <1 * ****************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************> <2 datum> <ime> < servera> <7 *> <8 datum> <vreme> <ime servera> <3 * BEGIN STACK DUMP:> <4 Date> <Time> <Server Name> <9 *> <0 Date> < Time> <3 spid spid068> <4 date> <Time> <Server Name> <9 *> <0 Date> <Time> <Server Name> <5 * Non-yielding Scheduler> <6 Date> <Time> <Server Name> *<Date> <Time> <Server Name> * ************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************< Datum> <Vreme> <Ime servera> Stek Potpis za deponiju je 0x00000000000007

Uzrok

Do problema dolazi zato što nit isključuje zamrzavanje resursa slušaoca i ne popušta. Ova nit koja nije prinosna blokirala je druge niti na istom procesoru koji je blokirao druge niti pokušavajući da spase baze podataka dostupnosti.

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×