KB3009974 - Ispravka: Spora sinhronizacija kada diskovi imaju različite veličine sektora za primarne i sekundarne datoteke evidencije replika u SQL Server AG i Logshipping okruženjima

Napomena

Kada primenite ovu hitnu ispravku, morate da omogućite zastavicu za praćenje 1800 kao parametar pokretanja na svim serverima ili replikama koje imaju veličinu fizičkog sektora od 512 bajtova i ponovo ih pokrenete, da bi ova hitna ispravka ispravno funkcionisala.

Simptomi

Razmotrite sledeći scenario:

 • Omogućavate funkciju AlwaysOn raspoloživosti ili logshipping u microsoft SQL serveru.

 • Diskovi koji skladište datoteke evidencije primarne i sekundarne replike u AlwaysOn Grupi dostupnosti (AG) imaju različite veličine sektora. Ili u okruženjima za prijavljivanje, diskovi na kojima se skladište datoteke evidencije za evidentiranje primarnih servera i sekundarnih servera za prijavljivanje imaju različite veličine sektora. Na primer:

  • Primarna datoteka evidencije replika nalazi se na disku koji ima sektor veličine 512 bajtova. Međutim, sekundarna datoteka evidencije replika nalazi se na disku koji ima veličinu sektora od 4 kilobajta (kB).

  • Primarna datoteka evidencije replika nalazi se u lokalnom sistemu koji ima sektor veličine 512 bajtova. Međutim, sekundarna replika se nalazi na Windows Azure disku za skladištenje koji ima sektor veličine 4 kilobajta (kB).

U ovom slučaju, sledeća poruka o grešci se evidentira u evidenciji grešaka sql servera. Poruka o grešci može da se nastavi neko vreme nakon ponovnog pokretanja da nije bilo evidencija koje nisu primenjene na sekundarne pre ponovnog pokretanja servera.

Postojali su X pogrešno poravnati IO-i evidencije koji su zahtevali povratak na sinhroni IO. Trenutni IO je u datoteci ....

Pored toga, AG ili Logshipping sinhronizacija se pokreće veoma sporo zbog sinhronog U/Is-a. Ako se sekundarna replika nalazi u Windows Azure skladištu, potrebno je mnogo više nego što se očekivalo da se završi proces sinhronizacije. Napomena Do ovog problema dolazi kada koristite nove disk jedinice koje imaju veličinu sektora od 4 kB i stare disk jedinice koje imaju veličinu sektora od 512 bajtova. Više informacija o novim disk jedinicama potražite u članku SQL Server - Nove disk jedinice Koriste veličinu 4K sektorai veličinu SQL Server–Storage prostora/VHDx i 4K sektora.

 

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Rešenje

Da biste zaobišli ovaj problem, premestite datoteku evidencije transakcija na odredištu na disk jedinicu koja ima bajt po fizičkom sektoru postavljenu kao 512 bajtova.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Više informacija

Kao najbolji način za vežbanje, pokušajte da se uverite da svi diskovi na svim replikama (barem svi diskovi koji hostuje datoteke evidencije) imaju istu veličinu sektora. U mešovitim okruženjima, gde sekundarni ima fizički sektor od 512 bajtova i primarni ima sektor veličine 4 kB, TF 1800 bi trebalo da se koristi kao zastavica za pokretanje na svim serverima ili replikama koje imaju veličinu fizičkog sektora od 512 bajta i ponovo se pokreću . Ovim se uverite da format kreiranja evidencije koji je u toku koristi veličinu sektora od 4 kB. Više informacija o tome kako SQL Server funkcioniše sa većim veličinama sektora potražite u sledećoj objavi na blogu podrške: SQL Server–Prostori za skladištenje/VHDx i veličina 4K sektora Uslužni program komandne linije Fsutil možete koristiti za određivanje vrednosti bajta po fizičkom sektoru. Ako ovaj parametar nije vidljiv u izlazu, morate primeniti hitnu ispravku navedenu u članku 982018 u bazi znanja. Da biste proverili vrstu disk jedinice koju imate, sledite ove korake:

 1. Pokrenite sledeću komandu na punim komandnim linijama:

  Fsutil fsinfo ntfsinfo x: Napomena Čuvar x mesta predstavlja disk jedinicu koju proveravate.

 2. Koristite vrednosti za bajt po sektoru ibajtovima po fizičkom sektoru da biste odredili vrstu disk jedinice koju imate. Da biste to uradili, koristite sledeću tabelu:

  Vrednost "Bajta po sektoru"

  Vrednost "Bajta po fizičkom sektoru"

  Tip disk jedinice

  4096

  4096

  4K starosedelac

  512

  4096

  Napredni format (poznat i kao 512E)

  512

  512

  512 bajt ран

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×