Simptomi

Funkciju AlwaysOn Availability Groups koristite u microsoft SQL Server 2014 servisnom paketu 1 (SP1) ili Microsoft SQL Server 2012 SP2. Kada dođe do zastoja u ispisu sistema dispečera, može doći do automatskog neuspeha u grupama dostupnosti ako je za to konfigurisana funkcija AlwaysOn Availability Groups. Očekuje se ovaj neuspeh. Ako je grupa dostupnosti konfigurisana za ručno neuspeh, grupa dostupnosti će preći na ulogu REŠAVANJA, a baze podataka će biti van mreže (tj. aplikacija će biti nedostupne) dok se zdravstveni problem ne reši. U oba slučaja, prekid usluge bi mogao da rezultira. Zdravstveni problem koji se može otkriti je tajm-aut zakupa, a evidencija grešaka sql servera će prikazati sledeći tekst neko vreme nakon prijave zastalog dispečera:

2014-05-30 10:30:50.19 Greška servera: 19407, Težina: 16, Stanje: 1.2014-05-30 10:30:50.19 Server Zakup između raspoložive grupe 'TFSAG001' i Windows Server Failover Klastera je istekao. Došlo je do problema sa povezivanjem između instance sistema SQL Server i klastera neuspešnog pada sistema Windows Server. Da biste utvrdili da li grupa dostupnosti ispravno otkazuje, proverite odgovarajući resurs grupe raspoloživosti u klasteru otkazivanja Windows servera.

Rešenje

Informacije o servisnom paketu

Da biste rešili ovaj problem, nabavite servisni paket 3 za SQL Server 2012.

Više informacija o SQL Server 2012 servisnom paketu 3 (SP3) potražite u greškama koje su fiksirane u SQL Server 2012 servisnom paketu 3.

Kumulativne informacije o ažuriranju 

Ovaj problem je prvi put otklonjen u sledećoj kumulativnoj ispravki za SQL Server:

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server 2014:

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Reference

Saznajte više o terminologiji koju Microsoft koristi za opisivanje softverskih ispravki.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×