Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Simptomi

Funkciju AlwaysOn Availability Groups koristite u microsoft SQL Server 2014 servisnom paketu 1 (SP1) ili Microsoft SQL Server 2012 SP2. Kada dođe do zastoja u ispisu sistema dispečera, može doći do automatskog neuspeha u grupama dostupnosti ako je za to konfigurisana funkcija AlwaysOn Availability Groups. Očekuje se ovaj neuspeh. Ako je grupa dostupnosti konfigurisana za ručno neuspeh, grupa dostupnosti će preći na ulogu REŠAVANJA, a baze podataka će biti van mreže (tj. aplikacija će biti nedostupne) dok se zdravstveni problem ne reši. U oba slučaja, prekid usluge bi mogao da rezultira. Zdravstveni problem koji se može otkriti je tajm-aut zakupa, a evidencija grešaka sql servera će prikazati sledeći tekst neko vreme nakon prijave zastalog dispečera:

2014-05-30 10:30:50.19 Greška servera: 19407, Težina: 16, Stanje: 1.2014-05-30 10:30:50.19 Server Zakup između raspoložive grupe 'TFSAG001' i Windows Server Failover Klastera je istekao. Došlo je do problema sa povezivanjem između instance sistema SQL Server i klastera neuspešnog pada sistema Windows Server. Da biste utvrdili da li grupa dostupnosti ispravno otkazuje, proverite odgovarajući resurs grupe raspoloživosti u klasteru otkazivanja Windows servera.

Rešenje

Informacije o servisnom paketu

Da biste rešili ovaj problem, nabavite servisni paket 3 za SQL Server 2012.

Više informacija o SQL Server 2012 servisnom paketu 3 (SP3) potražite u greškama koje su fiksirane u SQL Server 2012 servisnom paketu 3.

Kumulativne informacije o ažuriranju 

Ovaj problem je prvi put otklonjen u sledećoj kumulativnoj ispravki za SQL Server:

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server 2014:

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Reference

Saznajte više o terminologiji koju Microsoft koristi za opisivanje softverskih ispravki.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×