Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Simptomi

Razmotrite sledeći scenario:

  • Usluge analize SQL servera koristite u višedimenzionalnom režimu.

  • Svojstvo HeapTypeForObjects pospešujete na 0 da biste koristili Windows nisku fragmentacionu gomilu.

  • Vodite mešavinu upita i operacija obrade.

U ovom scenariju, veliki objekti koje dodeljuje mašina "Usluge analize" mogu da izazovu fragmentaciju u windows memoriji u periodu od nekoliko sati ili dana. Kada se fragmentacija nagomila, operacija obrade indeksa može početi da se uskačava i da joj treba jako mnogo vremena da se završi.

Rešenje

Informacije o ažuriranju

Ovaj problem je rešen u sledećim kumulativnim ispravkama sistema SQL Server:Kumulativna ispravka 1 za SQL Server 2014 SP2Kumulativna ispravka 4for SQL Server 2012 Servisni paket 3Kumulativna ispravka 8 za SQL Server 2014 SP1

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Najnovija kumulativna ispravka za SQL Server 2012 SP3 Najnovija kumulativna ispravka za SQL Server 2014 (SP1/SP2)

Više informacija

Analitičke usluge podrazumevano koriste Windows nisku fragmentacionu gomilu (LFH) za dodelu memorije objektima fiksnog tipa. Ovo kontroliše postavka HeapTypeForObjects. U nekim slučajevima, LFH gomila može postati fragmentirana i izazvati uska grla performansi. LFH obično postaje fragmentiran kada se dodele izdube koje su veće od 16 kB. Ova ispravka menja ponašanje usluga analize za ove dodele objekata fiksnog tipa da bi koristile Windows LFH gomilu samo ako je veličina objekta manja od 16 kB. Ako je veličina objekta veća od 16 kB, usluge analize umesto toga koriste implementaciju "Heap usluge analize". Implementacija heap usluga analize može da radi sporije od LFH gomile. Međutim, ne doživljava ovaj problem sa fragmentacijom.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Reference

Saznajte više o terminologiji koju Microsoft koristi za opisivanje softverskih ispravki.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×