Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Rezime

XML statistike je jedna od najkošerljivijih funkcija podrške za otklanjanje grešaka u problemima sa upitom. Ako postavite "STATISTICS XML ON" i pokrenete upit, mašina generiše showplan XML sa statistikom nivoa operatora (kao što su broj redova i vreme procesora) na kraju izvršavanja upita. Međutim, zahtev za uspešno izvršavanje upita ograničava njegovu upotrebu. Na primer, možda nećete moći da dobijete rezultat XML-a programske datoteke za dugotrajne upite ili za upite koji se ne završavaju i zato vraćate grešku. Sada je dostupna nova funkcija dinamičkog sys.dm_exec_query_statistics_xml (DMF). Ovaj DMF može da preuzme XML sa prolaznom statistikom. Na primer, sada možete da koristite ovaj DMF da biste dobili plan za upit dok je pokrenut.

Više informacija

Nova DMF funkcionalnost je uključena u servisni paket 1 za SQL Server 2016.

Svaka nova verzija za SQL Server 2016 sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu verziju. Preporučujemo da instalirate najnoviju verziju za SQL Server 2016.

Reference

Saznajte više o terminologiji koju Microsoft koristi za opisivanje softverskih ispravki.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×