Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Simptomi

Ako ste nedavno nadogradili instancu sistema SQL Server Reporting Services (SharePoint mode) na kumulativnu ispravku 5 (CU5) za SQL Server 2012 servisni paket 3 (SP3), može doći do problema zbog kog obaveštenja ili pretplate ne funkcionišu na očekivani način. Pored toga, možda ćete primetiti i sledeću poruku o grešci evidentiranu u datotekama evidencije usluga izveštavanja:

w3wp!library!1ac!10/05/2016-09:02:29:: e ERROR: Throwing Microsoft.ReportingServices.Library.InvalidReportServerDatabaseException: , Microsoft.ReportingServices.Library.InvalidReportServerDatabaseException: Verzija baze podataka servera izveštaja je važeća ili se ne može pročitati. Pronađena verzija je '164'. Očekivana verzija je '163'.;

Uzrok

Do ovog problema dolazi zbog promene koja je napravljena u bazi podataka koja je uvećala broj verzije baze podataka tokom instalacije CU5 za SQL Server 2012 SP3.

Rešenje

Zbog prirode ovog problema, deinstalacija CU5 za SQL Server 2012 SP3 neće u potpunosti rešiti ovaj problem. Preporučujemo da se obratite Microsoft podršci da biste dobili hitnu ispravku koja će u potpunosti rešiti ovaj problem. Ova hitna ispravka će takođe biti uključena kao deo naše sledeće kumulativne ispravke.

Informacije o hitnoj ispravki

Podržana hitna ispravka je sada dostupna iz Microsoft podrške. Međutim, namera je da se reši samo problem opisan u ovom članku. Primenite ga samo na sisteme na kojima dolazi do ovog problema. Ova hitna ispravka može dobiti dodatno testiranje. Zbog toga, ako niste ozbiljno pogođeni ovim problemom, preporučujemo da sačekate sledeću kumulativnu ispravku koja sadrži ovu hitnu ispravku. Da biste odmah rešili ovaj problem, obratite se Microsoft službama za korisničku podršku da biste dobili hitnu ispravku. Za kompletnu listu telefonskih brojeva Microsoft usluga korisničke podrške i informacije o troškovima podrške posetite sledeću Microsoft Web lokaciju:

http://support.microsoft.com/contactus/?ws=supportNapomena U posebnim slučajevima cene koje se obično naplaćuju za pozive podrške mogu biti ukinute ako stručnjak Microsoft podrške utvrdi da će određena ispravka rešiti problem. Uobičajeni troškovi podrške važiće za dodatna pitanja u vezi sa podrškom i probleme koji nisu direktno povezani sa datom ispravkom.

Rešenje

Napomena Ako ste prethodno instalirali kumulativnu ispravku 12 za SQL Server 2012 servisni paket 2 ili noviju verziju na instanci usluge izveštavanja (SharePoint režim) , ne možete da koristite ovo zaobilazno rešenje. Da biste zaobiљli ovaj problem, sledite ove korake:

  1. Deinstalirajte CU5 za SQL Server 2012 SP3.

  2. Instalirajte kumulativnu ispravku 4 za SQL Server 2012 SP3.

  3. Izbrišite postojeću aplikaciju usluge za izveštavanje pomoću SharePoint administracije. Zatim kreirajte drugu aplikaciju.

  4. Rasporedite sve izveštaje, izvore podataka i druge stavke. Obaveštenja i pretplate bi sada trebalo da funkcionišu na očekivani način.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×