KB4041553 - SERVISNI PAKETI SQL servera se prekinute počevši od SQL Server 2017

Radite bilo gde na bilo kom uređaju sa uslugom Microsoft 365

Nadogradite na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa najnovijim funkcijama i ispravkama.

Nadogradi odmah

Ovaj članak opisuje ispravke sql Server postepenog modela servisiranja (ISM) za SQL Server 2017 jer se odnose na smernice servisnog paketa (SP). Više informacija o promenama SQL Server ISM-a potražite u članku Postepeni model servisiranja koji je dostupan od SQL Server tima za isporuku hitnih ispravki za prijavljene probleme.

Napomena Prethodne verzije SQL servera nisu pogođene ovom promenom smernica SP. Servisni paketi (SPS) će i dalje biti obezbeđeni za podsetnik na glavnu podršku za SQL Server 2014 i SQL Server 2016.

SQL Server 2017 i novije verzije više neće primati SPS

The Modern Servicing Model (MSM)

Počevši od SQL Server 2017:

 • Poslanici više neće biti dostupni. Biće obezbeđene samo kumulativne ispravke (CU) i kritične ispravke (GDRS).

 • CU-ovi će sadržati lokalizovani sadržaj ako je to neophodno kao što su SP-ovi uradili.

 • CUs će se u početku češće dostavljati, a zatim ređe: svakog meseca prvih 12 meseci, a zatim svakog kvartala za poslednje četiri godine petogodišnjeg mejnstrim životnog ciklusa.

Napomena MSM se primenjuje samo na SQL Server 2017 i novije verzije.

Faq

 • P: SP-ovi su potpuno lokalizovani, a jedna datoteka ispravke je izdata za svaki podržani jezik. Kako će ovo funkcionisati samo sa CUS-om?

  A: CU-i će biti lokalizovani počevši od SQL Server 2017 i oni će se baviti ovim zahtevom i nastaviće da objavljuju samo jednu jezičko-agnostiku datoteku ažuriranja.

 • P: Microsoft je obezbedio "slipstream" pakete (RTM+SPn u jednom medijskom paketu) na svakom SP u približno godišnjim intervalima. Kako će ovo funkcionisati bez SPS- a?

  A: Slipstream mediji zasnovani na CU biće obezbeđeni u približno godišnjim intervalima. Na primer, kada se CU12 za SQL Server 2017 objavi, obezbeđen je i slipstream medijum koji ima unapred instaliran SQL Server 2017 CU12.

 • P: Prethodno, kada je SP2 objavljen, na primer, instanca na osnovnoj liniji RTM-a bi trebalo da bude nadograđena na SP1 ili SP2 da bi dobila hitnu ispravku. Kako će ovo funkcionisati bez SPS- a?

  A: Bez SPS-a, jedina osnovna linija biće RTM, i dobiće CU na pet godina. Ne postoji minimalni zahtev za nivo servisiranja da bi se CUs više primao.

 • P: Da li je na to uticala smernica za životni ciklus SQL Servera zato što više nema SPS-a?

  A: Ne, životni ciklus servisiranja se nije promenio u odnosu na SQL Server 2016 jer se odnosi na glavni tok i proširenu podršku.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×