Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Rezime

Dodajte novi atribut EstimateRowsWithoutRowGoal plana izvršavanja upita u SQL Server 2017 Kumulativnu ispravku 3 (CU3) i Microsoft SQL Server 2016 servisni paket 2 (SP2).

Kada optimizator upita proceni troškove plana izvršavanja upita, obično pretpostavlja da svi redovi koji se kvalifikuju iz svih izvora moraju da se obrade. Međutim, neki upiti prouzrokuje da Optimizator upita traži plan koji će brže vratiti manji broj redova. Do ovoga može doći ako upit koristi odredbu TOP,podsetnik za upit FAST number_rows,odredbu IN ili EXISTS ili odredbu SET ROWCOUNT { broj | @number_var } . U ovom slučaju, optimizator koristi cilj reda kada procenjuje plan upita. Ako se primeni plan cilja reda, smanjuje se procenjeni broj redova u planu izvršavanja upita. Do ovoga dolazi zato što plan pretpostavlja da će manji broj redova morati da se obradi da bi se postigao cilj reda.

Napomena Procena koja je napravljena korišćenjem cilja reda je približna. Ako stvarna raspodela podataka nije jednoobrazni, to može biti manje od stvarnog broja redova koji moraju da se obrade. Zbog toga bi mogao da kreira neefikasan plan upita. Kao rešenje za ovaj problem, možete da koristite opciju upita USE HINT ('DISABLE_OPTIMIZER_ROWGOAL') ili zastavicu za praćenje 4138.

Više informacija potražite u članku Ažuriranje uvodi argument use HINT podsetnika za upite u SQL Server 2016. Međutim, možda će biti izazovno identifikovati u složenim upitima da li je primenjen cilj reda i koliko on utiče na izbor plana.

Pomoću atributa EstimateRowsWithoutRowGoal rezultate možete da uporedite sa onima iz atributa EstimateRows da biste videli koliko cilj reda utiče na procene optimizatora upita.

Napomena Ako cilj reda nije primenjen na određeni operator plana upita, ovaj atribut neće biti uključen.

Više informacija

Ova ispravka je uključena u sledeću kumulativnu ispravku za SQL Server:

       Kumulativna ispravka 3 za SQL Server 2017

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Najnovija kumulativna ispravka za SQL Server 2017

Informacije o servisnom paketu za SQL Server

Ova ispravka je uvedena u sledeće servisne pakete za SQL Server:

       Servisni paket 2 za SQL Server 2016

       Servisni paket 3 za SQL Server 2014

Servisni paketi su kumulativni. Svaki novi servisni paket sadrži sve ispravke koje se naći u prethodnim servisnim paketima, zajedno sa svim novim ispravkama. Naša preporuka je da primenite najnoviji servisni paket i najnoviju kumulativnu ispravku za taj servisni paket. Ne morate da instalirate prethodni servisni paket pre nego što instalirate najnoviji servisni paket. Koristite tabelu 1 u sledećem članku da biste pronašli više informacija o najnovijem servisnom paketu i najnovijoj kumulativnoj ispravci.

Utvrđivanje verzije, izdanja i nivoa ažuriranja sistema SQL Server i njegovih komponenti

Reference

Saznajte više o terminologijikoju Microsoft koristi za opisivanje softverskih ispravki.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×