Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Rezime

Ova ispravka sadrži sledeća poboljšanja funkcije čišćenja praćenja promena u sistemima Microsoft SQL Server 2016 i 2017 u operativnom sistemu Windows.

  • Čišćenje syscommittab stola na tvrdom kontrolnom punktu je izbegnuto, jer to može uticati na performanse operacija kontrolnog punkta. Umesto toga, syscommittab tabela može biti očišćena čim se automatsko čišćenje praćenja promena dovrši. Kada se automatsko čišćenje praćenja promena dovrši, ažurira verziju vodenog žiga – očvrsnutu verziju čišćenja. Ova okorela verzija čišćenja se koristi u čišćenju syscommittab-a da bi se identifikovali zapisi koji će biti uklonjeni.

  • Trenutno, u procesu automatskog čišćenja praćenja promena, svaki put kada nit čišćenja doživi blokiranje tokom brisanja ili čišćenja redova iz bočne tabele, automatsko čišćenje se zaustavlja i izlazi iz procesa. Ovom ispravkom, umesto izlaska iz procesa, problematične tabele su označene za ponovne pokušaje i nastavljaju sa preostalim tabelama na listi. Kada nit završi čišćenje završne tabele, neposredno pre nego što ažurira očvrsnutu verziju čišćenja, proces će biti ponovo pokušan da bi se proverilo da li postoje tabele označene za ponovne pokušaje.

  • Pored toga, postojećim događajima se dodaju sledeći potkompjuteni change_tracking_cleanup XEvent.

a) ErrorInTableCleanup – Ovo pomaže u identifikovanju da li čišćenje praćenja promena ima bilo kakvih problema prilikom čišćenja stavki kojima je istekao rok važenja iz bilo koje od bočnih tabela.

b) RowsCleanedupInLoop – Ovo pomaže u praćenju toka automatskog čišćenja praćenja promena na nivou tabele.

c) Ponovni pokušajCleanup – Ovo pomaže u identifikovanju ponovnih pokušaja koje je napravila nit automatskog čišćenja praćenja promena.

Rešenje

Ova ispravka je uključena u sledeću kumulativnu ispravku i servisni paket za SQL Server:

       Kumulativna ispravka 2 za SQL Server 2017

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Najnovija kumulativna ispravka za SQL Server 2017

Informacije o servisnom paketu za SQL Server 2016

       Servisni paket 2 za SQL Server 2016

Servisni paketi su kumulativni. Svaki novi servisni paket sadrži sve ispravke koje se naći u prethodnim servisnim paketima, zajedno sa svim novim ispravkama. Naša preporuka je da primenite najnoviji servisni paket i najnoviju kumulativnu ispravku za taj servisni paket. Ne morate da instalirate prethodni servisni paket pre nego što instalirate najnoviji servisni paket. Koristite tabelu 1 u sledećem članku da biste pronašli više informacija o najnovijem servisnom paketu i najnovijoj kumulativnoj ispravci.

Utvrđivanje verzije, izdanja i nivoa ažuriranja sistema SQL Server i njegovih komponenti

Reference

Saznajte više o terminologijikoju Microsoft koristi za opisivanje softverskih ispravki.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×