KB4540107 - Ispravka: Sistemski ili pozadinski zadatak može da ne uspe kada broj sesija dostigne maksimalno ograničenje u SQL Server 2016, 2017 i 2019

Radite bilo gde na bilo kom uređaju sa uslugom Microsoft 365

Nadogradite na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa najnovijim funkcijama i ispravkama.

Nadogradi odmah

Simptomi

Kada je broj sesija koje koriste i korisničke veze i sistemski ili pozadinski zadaci dostiže maksimalno ograničenje (32.767 ili manje, u zavisnosti od Korisnika connections Server Configuration Option) u Microsoft SQL Server 2016 ili 2019, a potreban sistemski ili pozadinski zadatak nije pokrenuti. Pored toga, greška 17300 je možda prijavljena evidenciju grešaka. Ako je potreban ovaj zadatak da bi SQL Server mogao da se nastavi pokretanje na očekivani način (na primer, XE zadatak dispečera), to može dovesti do isključinja SQL servera dole.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Rešenje

Ovaj problem je rešen u sledećim kumulativnim ispravkama za SQL Server:

Kumulativne ispravke za SQL Server:

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Više informacija

U SQL serveru, bilo koja korisnička veza ili sistemski zadatak mora biti pokrenut u okviru sesije tako što će jedinstveni identifikator između 1 i 32.767. Prvih 50 sesija rezervisano je za sistemske zadatke, a ostale sesije mogu da se dele između korisnika veze i sistemske zadatke. Obratite pažnju na to da će stvarni broj sistemskih zadataka u zavisnosti od konfiguracije servera ili baze podataka, kao što je korišćenje dostupnosti Grupe, pokretanje pretrage celog teksta i tako dalje. Ako je kreirano dovoljno korisničkih veza tako da ne ostavlja prostor za više sistemskih zadataka, pokušaj kreiranja dodatnog sistemskog zadatka može neuspeh. Čak i ako administrator smanji broj maksimalnih korisničkih veza kroz konfiguraciju servera, prostor za samo 50 sistemskih zadataka je zagarantovan.

Ova ispravka povećava broj garantovano sistemskih zadataka na najmanje 500. To znači da ako je konfigurisani broj korisničkih veza postavljen na podrazumevanih ili više od 32.267, stvarni broj korisničkih veza će biti ograničeno na 32.267 da bi se garantovalo da može da se pokrene 500 sistemskih zadataka. Ako korisnik postavi broj korisničkih veza na manje od 32.267, sav preostali prostor do 32.767 će biti dostupni za sistemske zadatke (za razliku od 50 sistemskih zadataka pre primene ove ispravke).

Reference

Saznajte više o terminologijikoju Microsoft koristi za opisivanje softverskih ispravki.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×