Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Poboljšanje

U kumulativnim ispravkama za Microsoft SQL Server 2019 18 i Kumulativnu ispravku za Microsoft SQL Server 2017 31, nova funkcionalnost se dodaje u uslugu Rastezanje baze podataka. Prethodne verzije stretch baze podataka mogu dinamički da migriraju tople i hladne transakcijalne podatke iz sistema SQL Server u Azure SQL bazu podataka koja se hostuje unutar namenske SQL grupe (ranije SQL DW) infrastrukture u Azure Synapse Analytics. Za razliku od tipičnog hladnog skladišta podataka, podaci su uvek na mreži i dostupni su za upite pomoću rastezanje baze podataka.

Kada se ovo poboljšanje izvrši, podrazumevana Azure SQL baza podataka koja se obezbeđuje kada razvučete tabelu u udaljenu arhivu pomoću funkcije "Razvuci bazu podataka" hostovaće se u okviru logičkog servera Azure SQL baze podataka. Podrazumevani cilj nivoa usluge (SLO) biće S3 baza podataka. Uveli smo novu zastavicu za praćenje (TF 10460) koja se može koristiti za obezbeđivanje razvučenih tabela u okviru nivoa usluge Hyperscale. Ova zastavica za praćenje može da se omogući kao zastavica za pokretanje ili globalno praćenje. On stupa na snagu odmah za sve naredne razvučene tabele nakon primene.

Rezime

Iako će baza podataka rastezanja biti ukinuta SQL Server 2022 (16).x), podstičemo postojeće korisnike funkcije "Razvlačenje baze podataka" da koriste ovu poboljšanu funkcionalnost kada primenite ovu najnoviju kumulativnu ispravku. Ako imate postojeće tabele koje koriste Stretch Database, možete da migrirate ili vratite podatke iz usluge Azure u lokalno i onemogućite funkciju. Zatim možete ponovo da iskoristite funkciju i ponovo razvučete tabele da biste koristili neki od novih ploča usluge Azure SQL Database. Ova radnja ne zahteva da kreirate novi logički server Azure SQL baze podataka. Više informacija potražite u članku Onemogućavanje baze podataka razvlačenje baze podataka i prenos udaljenih podataka.

Kada primenite ovu ispravku, podaci se migriraju u sloj usluge Azure SQL Database (S3 ili Hyperscale). Cene za rastezanje baze podataka razlikovati se u zavisnosti od izabranog sloja usluge Azure SQL Baze podataka. Cene na nivou performansi zasnovane na jedinicama za razvlačenje baze podataka (DSU-i) više se neće primenjivati.

Više informacija

Ovo poboljšanje ažurira sloj usluge Azure SQL baze podataka koji funkcija rastezanja baze podataka koristi za lokalne SQL Server instance kako bi se omogućilo da rastezanje baze podataka nastavi da radi nakon ukidanja SQL Server 2022. godine. 

Ovo poboljšanje je uključeno u sledeće kumulativne ispravke za SQL Server:

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i bezbednosne ispravke koje su bile u prethodnom izdanju. Preporučujemo da instalirate najnoviju verziju za svoju verziju programa SQL Server:

Reference

Saznajte više o terminologiji koju Microsoft koristi za opisivanja softverskih ispravki.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×