Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

VAЋNO Ako ste instalirali ispravke Windows 10 ili Windows 11 objavljene 27. juna 2023. ili posle njega, pogledajte KB5028723 umesto ovog članka.

Simptome

Prikazuje se obaveštenje koje obaveštava korisnike o prenosu podataka izvan Kine nakon instaliranja ispravke za Windows 10 ili Windows 11 koja datirana 21. marta 2023. ili posle toga. Listu određenih ispravki za Windows koje su uvele ovo ponašanje potražite u odeljku Više informacija.

Vaši podaci će biti obrađeni izvan vaše zemlje ili regiona

Windows 10 prenos podataka

Microsoft izjava o privatnosti

Windows 10 privatnost

Vaši podaci će biti obrađeni izvan vaše zemlje ili regiona

Windows 11 prenos podataka

Microsoft izjava o privatnosti

Windows 11 privatnost

Zaobilazno rešenje

Svesni smo da se obaveštenje prikazuje korisnicima koji se prijave na uređaj koji koristi Enterprise ili Education verzije sistema Windows 10 ili Windows 11 pomoću lokalnog korisničkog naloga. Ako Preduzeće želi da spreči ovo obaveštenje, primenite sledeće privremeno rešenje.

 1. Pre nego što primenite Windows ispravku koja datira 21. marta 2023. ili posle njih, kreirajte sledeću stavku registratora na Windows 10 ili Windows 11 uređaju za svaki lokalni nalog.

  Lokacija registratora


  HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\ CurrentVersion\CloudExperienceHost\Intent\
  PersonalDataExport

  Ime vrednosti

  PDEShown

  Tip podataka

  REG_DWORD

  Vrednost podataka

  1

 2. Zatim primenite primenljive Windows ispravke datuma 21. marta 2023. ili posle njih, a zatim ponovo pokrenite uređaj. Listu određenih ispravki za Windows koje su uvele ovo ponašanje potražite u odeljku Više informacija. 

Beleške Ovo privremeno rešenje neće sprečiti obaveštenje za sve nove kreirane lokalne korisničke naloge koji su kreirani.

Više informacija

Kao odgovor na kineski zakon Information Protection ličnih podataka (PIPL), Microsoft je nameravao da obavesti Windows korisnike koji imaju lokalne naloge na nekontroliranim uređajima o prenosu nekih ličnih podataka iz Kine u drugu zemlju ili region da obradi lične podatke i omogući proizvodu da radi kako je predviđeno.  Da biste videli kompletnu listu proizvoda na koje ovo obaveštenje utiče, pogledajte sledeći članak podrške:

Beleške Predstavili smo ovo eksplicitno obaveštenje u izdanju sledećih ispravki za Windows od 21. marta 2023. ili posle:

Windows 11, verzija 22H2

Windows 11, verzija 21H2

Windows 10, verzija 20H2, 21H2 i 22H2

Reference

Uči više osnovni podaci o prikupljanju podataka i obradi u operativnom sistemu Windows

Administratori preduzeća mogu da kontrolišu da li se obavezni ili opcionalni dijagnostički podaci šalju korporaciji Microsoft. Oni takođe mogu da kontrolišu povezana iskustva i mnoge osnovne usluge koje su dostupne njihovim korisnicima. Saznajte više o različitim opcijama dostupnim administratorima za upravljanje postavkama privatnosti u organizaciji:

Da biste saznali više o prikupljanju podataka i obradi za druge Microsoft proizvode na koje ovo utiče, idite na stranice dokumentacije za te proizvode.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×