Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Microsoft distribuira ispravke za Microsoft SQL Server 2008 kao jednu datoteku koja se može preuzeti. Pošto su ispravke kumulativne, svako novo izdanje sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravki za SQL Server 2008.

Simptomi

Simptom 1Kada izvršite populaciju velikog indeksa celog teksta u sistemu Microsoft SQL Server 2008 ili Microsoft SQL Server 2008 R2, možete dobiti poruku o grešci u datoteci evidencije celog teksta. Broj evidentiranih poruka o grešci zavisi od veličine grupe umanjene za jednu. Na primer, na 32-bitni računar veličina grupe je 1.000, tako da se greška evidentira 999 puta. Poruka o grešci je slična sledećoj:

Greška '0x8004cb04: Lista reči u memoriji je oštećena. Do ovoga je došlo zbog neispravnog filtera, preloma reči ili druge komponente indeksiranja.' došlo je tokom populacije indeksa celog teksta za tabelu ili indeksirani prikaz '[smarsh]. [dbo]. [ArchiveMsgs]' (ID tabele ili indeksiranog prikaza '160719625', ID baze podataka '7'), vrednost ključa celog teksta '291484087'. Pokuљaжe se da se ponovo uиeni.

Kada dobijete ovu poruku o grešci, možete dobiti i sledeću poruku o grešci za veličinu grupe umanjenu za jednu:

<date> <Time> spid28s Error '0x80040e28' se dogodila tokom populacije indeksa celog teksta za tabelu ili indeksirani prikaz '[smarsh]. [dbo]. [ArchiveMsgs]' (ID tabele ili indeksiranog prikaza '160719625', ID baze podataka '7'), vrednost ključa celog teksta '199598211'. Pokuљaжe se da se ponovo uиeni.

Kada dobijete ovu poruku o grešci, možete dobiti i sledeću poruku o grešci za veličinu grupe umanjenu za jednu:

<datum> <vreme> spid26s Greška '0x80043630: Vremenski period procesa filtera Daemon MSFTEFD iz nepoznatog razloga. Ovo može ukazivati na grešku u filteru, razlomku reči ili rukovaoca protokolom.' tokom populacije indeksa celog teksta za tabelu ili indeksirani prikaz '[smarsh]. [dbo]. [ArchiveMsgs]' (ID tabele ili indeksiranog prikaza '160719625', ID baze podataka '7'), vrednost ključa celog teksta '14304130'. Pokuљaжe se da se ponovo uиeni.

Simptom 2Pored toga, možda ćete primetiti da je proces FDHOST.exe u kvaru. Kada pokušate da pokrenete upit celog teksta ili izvršite populaciju celog teksta, dobijate sledeću poruku nazad na klijent.

Msg 30053, nivo 16, država 102, red 1Word je islomljen za nisku upita celog teksta. Do ovoga može doći ako je prelomu reči trebalo mnogo vremena da obradi nisku upita celog teksta ili ako je veliki broj upita pokrenut na serveru. Pokušajte ponovo da pokrenete upit pod lakšim opterećenjem.

Kada pregledate SQLFT* evidencije za ovaj katalog, primetićete ovu poruku o grešci:

Došlo je do greške "0x80004005" tokom populacije indeksa celog teksta za tabelu ili indeksirani prikaz "[DBNAME]". [dbo]. [TABLENAMe]' (ID tabele ili indeksiranog prikaza '1204001724', ID baze podataka '5'), vrednost ključa celog teksta '4'. Pokuљaжe se da se ponovo uиeni.

Kada ispitate SQL Errorlog, primetićete ovu poruku o grešci:

Greška: 30089, Ozbiljnost: 17, stanje: 1.Proces fulltext filtera daemon host (FDHost) je nenormalno zaustavljen. Do ovoga može doći ako je nepravilno konfigurisana ili neispravna jezička komponenta, kao što je prolomnik reči, stemmer ili filter izazvala nepopravljivu grešku tokom indeksiranja celog teksta ili obrade upita. Proces će se automatski ponovo pokrenuti.

Uzrok

Do ovog problema dolazi zbog greške u komunikaciji između procesa Sqlservr.exe i Fdhost.exe. Kada se grupe šalju iz procesa Sqlservr.exe u proces Fdhost.exe, ponekad izlazna deljena memorija (OSM), koja je deljena memorija iz sqlservr.exe na Fdhost.exe, nema dovoljno prostora da se uklopi u sledeću kolonu dokumenta. Kada se to dogodi, proces Sqlservr.exe šalje poruku da bi obavestio proces Fdhost.exe da obradi sve postojeće podatke u OSM-u. Dok proces Fdhost.exe obrađuje podatke, ulazna deljena memorija (ISM), koja je deljena memorija od Fdhost.exe do Sqlservr.exe, može postati puna. U ovoj situaciji, proces Fdhost.exe šalje poruku "premotavanje unazad" procesu Sqlservr.exe. Ova poruka zahteva da proces Sqlservr.exe ponovo pošalje poslednji dokument iz prve kolone. Međutim, kada proces Sqlservr.exe ponovo počne da šalje dokument, on počinje iz kolone 2 umesto iz kolone 1. Ovo dovodi do poruka o greškama koje su pomenute u odeljku "Simptomi".

Rešenje

Kumulativne informacije o ažuriranju

SQL Server 2008 R2 servisni paket 2

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 3. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2008 R2 servisni paket 2 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2754552 Kumulativni paket ispravki 3 za SQL Server 2008 R2 servisni paket 2 Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su uključene u prethodno izdanje ispravke za SQL Server 2008 R2 servisni paket 2. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2730301 SQL Server 2008 R2 builds that were released after SQL Server 2008 R2 Service Pack 2 was released

SQL Server 2008

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 4 za izdatu verziju sistema SQL Server 2008. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2008 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

963036 Kumulativni paket ispravki 4 za SQL Server 2008Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravke za SQL Server 2008. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

956909 SQL Server 2008 builds koji su objavljeni nakon što je SQL Server 2008 objavljen

SQL Server 2008 servisni paket 1

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 1 za SQL Server 2008 servisni paket 1. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2008 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

969099 Kumulativni paket ispravki 1 za SQL Server 2008 servisni paket 1Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravke za SQL Server 2008. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

970365 SQL Server 2008 builds koji su objavljeni nakon što je SQL Server 2008 servisni paket 1 objavljen

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, povećajte veličinu ISM-a. Da biste to uradili, ISM_Size promenljivu pomoću sp_fulltext_service uskladištene procedure. Da biste pokazali trenutnuvrednost: sp_fulltext_service "ism_size" da biste promenili vrednost na 16:sp_fulltext_service "ism_size",@value=16Napomena: Moraćete ponovo dapokreneteSQL Server uslugu da bi ova promena stupila na snagu.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Više informacija

Ovaj problem ne sprečava dovršavanje populacije. Indeks celog teksta ima ugrađenu logiku pokušaja ponovnog pokušaja koja će nastaviti da se ponovo pokušava sa neuspelom stavkom dok ne uspe. Zbog toga možete bezbedno da zanemarite poruke o greškama. Jedini poznati potencijalni negativni neželjeni efekti su da će možda biti potrebno duže nego obično da se stanovništvo dovrši i da se rast evidencije celog teksta značajno poveća za izveštavanje o grešci. Logika ponovnog pokušaja u izvornom kodu dovodi do konačnog uspešnog stanovništva bez oštećenja indeksa, uprkos poruci o grešci koja ukazuje na moguću korupciju. Ako naičete na gore opisani simptom #2, upiti za pretragu celog teksta ili populacija neće funkcionisati, pošto FDHOST komponenta nije u ispravnom stanju da bi funkcionisala i moraćete da primenite ovu kumulativnu ispravku.

Više informacija o kumulativnom paketu ispravki 4 za SQL Server 2008

Za više informacija o tome koje datoteke se menjaju i za informacije o bilo kojim preduslovima za primenu paketa kumulativnih ispravki koji sadrži hitnu ispravku opisanu u ovom članku Microsoft baze znanja kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

963036 Kumulativni paket ispravki 4 za SQL Server 2008

Više informacija o kumulativnom paketu ispravki 1 za SQL Server 2008 servisni paket 1

Za više informacija o tome koje datoteke se menjaju i za informacije o bilo kojim preduslovima za primenu paketa kumulativnih ispravki koji sadrži hitnu ispravku opisanu u ovom članku Microsoft baze znanja kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

969099 Kumulativni paket ispravki 1 za SQL Server 2008 servisni paket 1

Reference

Za više informacija o listi dostupnih buildova nakon izdavanja sistema SQL Server 2008 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

956909 SQL Server 2008 builds koji su objavljeni nakon što je SQL Server 2008 objavljenZa više informacija o postepenom modelu servisiranja za SQL Server kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

935897 Sql Server tim je dostupan u SQL Server timu za isporuku hitnih ispravki za prijavljene problemeZa više informacija o šemi imenovanja za ispravke sistema SQL Server kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

822499 Nova šema imenovanja za pakete softverskih ispravki za Microsoft SQL ServerZa više informacija o terminologiji softverskih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

824684 Opis standardne terminologije koja se koristi za opisivanje Microsoft softverskih ispravki

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×