Konfiguracija fascikle "Moji dokumenti"

Rezime

Fascikla "Moji dokumenti" je komponenta korisničkog profila koji se koristi kao objedinjena lokacija za skladištenje ličnih podataka. Fascikla "Moji dokumenti" je podrazumevano fascikla u korisničkom profilu koja se koristi kao podrazumevana lokacija za skladištenje sačuvanih dokumenata. Ako ste administrator, možete da koristite preusmeravanje fascikli u smernicama grupe da biste izmenili lokaciju fascikle "Moji dokumenti" da biste se nalazili na mrežnom deljenom resursu. Kada korisnici sačuvaju dokumente u fascikli "Moji dokumenti", datoteke se zapravo čuvaju na dodeljenoj mrežnoj lokaciji i administrator može da ima rezervnu kopiju.

Više informacija

Putanja do fascikle "Moji dokumenti" uskladištena je u sledećem ključu registratora, gde je kompletna putanja do lokacije za skladištenje putanja do lokacije za skladištenje:

HKEY_CURRENT_USER\Softver\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell fascikleIme vrednosti: Tip lične vrednosti: REG_SZValue podaci: kompletna putanja do lokacije za skladištenjeSvaka izmena od podrazumevane vrednosti zapisuje se na sledećoj lokaciji, a prethodna putanja se takođe ažurira:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell FascikleIme vrednosti: Tip lične vrednosti: REG_SZValue podaci: kompletna putanja do lokacije za skladištenjeAko preusmerite moje dokumente pomoću preusmeravanja fascikli smernica grupe, putanja je prisutna u ovoj vrednosti, a opcija izmene lokacije fascikle "Moji dokumenti" nije dostupna kada prikažete svojstva fascikle "Moji dokumenti".

Kako da promenite lokaciju skladištenja fascikle "Moji dokumenti"

Kada se prikažu svojstva fascikle "Moji dokumenti" (ikona radne površine) i kada nisu uspostavljene smernice grupe za preusmeravanje fascikle, možete da promenite putanju do fascikle "Moji dokumenti" i možete da premestite sadržaj sa stare lokacije na novu lokaciju:

  1. Kliknite desnim tasterom miša na stavku Moji dokumenti (na radnoj površini), a zatim izaberite stavku Svojstva.

  2. U polje Cilj otkucajte novu putanju do fascikle "Moji dokumenti" ili kliknite na dugme "Premesti" da biste potražili fasciklu i ako je potrebno, kreirajte novu fasciklu "Moji dokumenti". Ako putanja koju otkucate ne postoji, bićete upitani da potvrdite da želite da kreirate novu fasciklu.

  3. Kliknite na dugme "Da" da biste premestili datoteke sa stare lokacije "Moji dokumenti" na novu lokaciju ili kliknite na dugme "Ne" ako ne želite da premestite ove datoteke. Imajte na ovaj način da ako kliknete nadugme "Ne" , datoteke na staroj lokaciji se ne brišu, ali više nisu vidljive iz fascikle "Moji dokumenti" nakon promene.

Vraćanje putanje podrazumevanih mojih dokumenata

Ako je trenutna putanja "Moji dokumenti" netačna ili više nije dostupna, možete da koristite opciju "Vrati na podrazumevanu putanju" da bistevratili podrazumevanu putanju: NAPOMENA: Ova opcija se ne prikazuje kada je za ovu fasciklu na snazi preusmeravanje fascikli smernica grupe.

  1. Kliknite desnim tasterom miša na stavku Moji dokumenti (na radnoj površini), a zatim izaberite stavku Svojstva.

  2. Kliknite na dugme Vrati na podrazumevanu vrednost. Sledeća vrednost registratora se koristi za određivanje podrazumevane lokacije zasnovane na korisničkom profilu i za formiranje kompletne putanje sadrži "\Moji dokumenti":

    HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList\korisnički IDIme vrednosti: ProfileImagePathValue Type: REG_EXPAND_SZwhere ID korisnika je odgovarajući ID korisnika.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×