Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Korišćenje čitača ekrana za dodavanje emotikona u usluzi Skype za posao u programu Outlook na vebu

Ovaj članak je namenjen osobama sa oštećenjima vida ili kognitivnih sposobnosti koje koriste program čitača ekrana kao što su programi kompanije Windows Narrator, JAWS ili NVDA sa Microsoft 365 proizvodima. Ovaj članak predstavlja deo skupa sadržaja Microsoft 365 podrške čitača ekrana  u kojem možete pronaći dodatne informacije o pristupačnosti u našim aplikacijama. Za opštu pomoć posetite Microsoft podršku.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Kompletan vodič za narator.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju uz računar. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Windows telefonu ili tabletu.

 • Zbog toga što se Outlook na vebu pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristićete tastere Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak i izlazak iz komandi. Pored toga, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe za veb pregledač – a ne za Outlook na vebu.

Skype za posao u Outlook na vebu je alatka za sastanke zasnovanu na pregledaču koju koristite za pridruživanje već zakazanim sastancima. Možete koristiti čitač ekrana da biste se pridružili sastanku koji je bio zakazan ili pomoću programa Outlook ili pomoću Skype za posao veb planera.

Ne morate da preuzimate ili instalirate bilo koju aplikaciju da biste se pridružili sastanku sa Skype za posao u Outlook na vebu; Samo pređite na povezanost povezivanja Skype sastanka u zahtevu za e-poštu ili kalendar pomoću informacija o sastanku i pritisnite taster ENTER da biste izabrali.

U ovoj temi

Dodavanje emotikona u trenutnu poruku tokom programa Skype za posao

 1. Dok ste na sastanku, a fokus se nalazi u polju za uređivanje trenutnih poruka, pritiskajte taster TAB dok ne čujete "odaberite emotikon, dugme".

 2. Da biste otvorili okno emotikona, pritisnite razmaknicu. Fokus je na prvom emotikonu.

 3. Pritisnite taster sa strelicom nadesno ili nalevo da biste se kretali kroz izbore. Narator čita nazive emotikona.

 4. Kada je fokus na emotikona koji želite da dodate, pritisnite razmaknicu. Da biste zatvorili okno emotikona, pritisnite taster ESC. Okno "emotikon" se zatvara, a fokus ostaje na dugmetu emotikon. Da biste se vratili u polje za uređivanje, pritisnite kombinaciju tastera SHIFT + TAB dok ne čujete: "unos unosa". Sada možete da nastavite da kucate ili pošaljete poruku tako što ćete pritisnuti taster ENTER.

Dodavanje emotikona u trenutnu poruku tokom aktivnog Skype za posao razgovora u programu Outlook na vebu

 1. Dok je fokus u polju za uređivanje trenutnih poruka, pritiskajte taster TAB dok ne čujete "odaberite emotikon, dugme" i pritisnite razmaknicu.

 2. Pritiskajte taster TAB dok ne čujete "smeљak" i broj trenutno izabranog emotikona. Pritisnite taster sa strelicom nadesno ili nalevo da biste se kretali kroz izbore. Narator čita nazive emotikona.

 3. Kada je fokus na emotikona koji želite da dodate, pritisnite razmaknicu. Fokus se vraća u polje za uređivanje i čujete: "unos podataka ćaskanja".

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za slanje trenutne poruke u usluzi Skype za posao

Osnovni zadaci uz korišćenje čitača ekrana u programu Skype za posao

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×