Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Korišćenje Microsoft timova sa virtuelnim kursorom za ČELJUST

Ovaj članak je namenjen osobama koje koriste program čitača ekrana kao što su Windows Narrator, JAWS ili NVDA sa Microsoft 365 proizvodima. Ovaj članak predstavlja deo skupa sadržaja Microsoft 365 podrške čitača ekrana  u kojem možete pronaći dodatne informacije o pristupačnosti u našim aplikacijama. Za opštu pomoć posetite Microsoft podršku.

Saznajte više o virtuelnom kursora vilica, kako da je prebacite i kako da se krećete Microsoft Teams pomoću virtuelnog kursora. Takođe ćete saznati gde da pronađete uputstvo o tome kako se koristi Microsoft Teams sa virtuelnim kursorom za VILICE.

Napomene: 

U ovoj temi

Šta je to virtuelni kursor za VILICE?

Virtuelni kursor je jedan od tri kursora koji su dostupni u programu. Dizajniran je da se koristi u HTML, Vebu ili sličnim okruženju (uključujući sisteme pomoći zasnovane na HTML formatu, PDF datoteke i HTML formatu) gde navigacija sa drugim ИELJUSTIMA može biti manje efikasna.

Virtuelni kursor vilica vam omogućava da se krećete i čitate Veb stranicu dok želite tekstualni dokument, na primerWord datoteku. Kursor slobodno može da luta po istim jedinicama teksta koje bi imala aplikacija za obradu teksta, kao što su znakovi, reči, linije ili pasusi. Dok se kursor virtuelne kursora pomera na Veb stranici ili slična okruženja, ne prikazuje se vidljiv indikator lokacije. Na ovaj način možete da premestite virtualni kursor izvan opsega sadržaja koji se trenutno prikazuje na ekranu.

Omogućavanje virtuelne kursora za VILICE

Za novije verzije programa JAWS režim virtuelnog PC kursora više nije postavljen kao podrazumevan za Microsoft Teams. Morate da omogućite virtuelni kursor da biste mogli da ga koristite sa Microsoft Teams.

 1. Ako je "vilica" pokrenuta, otvorite Microsoft Teams.

 2. Pritisnite taster sa ИELJUSTIMA + 6 da biste otvorili prozor Centar za postavke vilice . Fokus se menja u polje za pretragu u tom prozoru.

 3. U polju za pretragu otkucajte Korišćenje virtuelnog računara.

 4. Pritisnite taster TAB jednom da biste premestili fokus na listu rezultata pretrage. Čujete "Korišćenje kursora virtuelnog računara", a zatim trenutna postavka virtuelne PC kursora. Ako je trenutna postavka "neizabrana", pritisnite razmaknicu da biste popunili polje za potvrdu Korišćenje kursora virtuelne PC računara .

 5. Pritiskajte taster TAB dok ne čujete "dugme" u redu ", a zatim pritisnite taster ENTER.

Uključivanje ili isključivanje virtuelne kursora VILICE

Kada omogućite virtuelni kursor za VILICE kao što je navedeno u okviru omogućavanje virtuelne KURSORA vilica, pritisnite taster SR + Z da biste preklopili virtualni kursor ili isključili dok je vilica pokrenuta.

Korišćenje virtuelne kursora za VILICE u Microsoft timovima

Pomoću virtuelne kursora vilica možete efikasno da se krećete i koristite Microsoft Teams stone računare i Veb aplikacije.

 • Da biste se kretali kroz regione aplikacije Microsoft tima sa ИELJUSTIMA, pritisnite taster R. Regioni ekrana sadrže horizontalnu traku sa menijima na vrhu i tri vertikalna odeljka, koje su, sa leve strane, na desnoj strani: vertikalna traka sa aplikacijom levo, okno sa listom u oblasti glavnog sadržaja i konačno okno sadržaja u oblasti glavnog sadržaja.

 • Da biste se kretali unutar vertikalne trake aplikacije, levo na ekranu, pritisnite taster sa strelicom nagore ili nadole.

 • Da biste se kretali unutar okna sa sadržajem gde se prikazuje sve razgovore ćaskanja, datoteka ili Wiki sadržaj, u zavisnosti od prikaza koji ste izabrali, pritisnite taster R dok ne čujete najnoviju stavku u oblasti, kao što je najnovija poruka u razgovoru.

 • Da biste se kretali između naslova, kao što su poruke, unutar okna sadržaja, pritisnite taster H ili SHIFT + H. Najnoviji sadržaj se nalazi na dnu okna. Razgovor je organizovan u sledećim nivoima naslova:

  • Nivo naslova 2: ime kanala ili kontakta

  • Nivo naslova 3: znakovi za razdvajanje datuma u okviru razgovora

  • Naslov 4: pojedinačne poruke u ovom razgovoru

  • Nivo naslova 5: odgovori na poruku ili polje za odgovor

 • Da biste se kretali unutar poruke ili između kontrola poruka, pritisnite taster sa strelicom nadole ili nagore.

Detaljna uputstva o tome kako da se krećete u timovima pomoću virtuelne kursora vilica, idite na Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i kretanje kroz Microsoft timove.

Pronalaženje uputstava virtuelne kursora kursora za timove

Možete da pronađete kolekciju uputstava za korišćenje ovih timova ovde: Podrška za pristupačnost za Microsoft timove. Uputstva za virtualnu ikonu kursora su dostupna za Windows i Veb gde je primenljivo.

 1. Kada koristite gornju vezu, sletite na stranicu sa vezama do Windows uputstava. Ako koristiteMicrosoft Teams na vebu u pregledaču, pritiskajte taster TAB dok ne čujete "dugme" srušeno "i pritisnite taster ENTER da biste prešli na stranicu koja sadrži veze ka uputstvima za Veb aplikaciju.

 2. Windows i Veb stranice sadrže veze ka pojedinačnim člancima. Idite do veze članka koju želite da pročitate i pritisnite taster ENTER da biste prešli na sadržaj članka.

Otvorite tasterske prečice za timove i navigacija

Možete brzo da potvrdite glavne Microsoft Teams tasterske prečice direktno iz aplikacije.

 1. Pritisnite kombinaciju tastera CTRL + tačka (.). Stranica " tasterske prečice " se otvara u zasebnom prozoru.

 2. Da biste se kretali između tabele "prečice" na stranici, pritisnite taster T.

 3. Pritiskajte taster sa strelicom nadole da biste pročitali prečice u tabeli.

 4. Da biste napustili tasterske prečice, pritisnite taster ESC.

Takođe pogledajte

Podrška za pristupačnost za Microsoft Teams

Udarci na tastaturi (tekst)

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×