Korišćenje Naratora za čitanje složenijih e-poruka u aplikaciji „Pošta“ za Windows 10

Radite bilo gde na bilo kom uređaju sa uslugom Microsoft 365

Nadogradite na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa najnovijim funkcijama i ispravkama.

Nadogradi odmah
Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Microsoft 365 centar za obuku > pristupačnost u sistemu Office i Windows 10

U ovom modulu naučite kako da pročitate više komplikovanih e-poruka, kao što su one sa oblikovanjem teksta i tabelama, pomoću Pošta za Windows 10 sa tastaturom i naratorom. Možete da promenite nivo oblikovanja da biste pronašli sve formate, pročitali poruku jednu reč ili jedan red odjednom ili da biste prešli direktno na bilo koju vezu u poruci. Da biste dovršili ovaj modul, reprodukujte video i isprobajte korake.

Ostavite veliki utisak sa Objavama

Pokušajte!

Napomene: 

U ovoj temi

Promena nivoa promene prilikom čitanja

  1. U Pošta prijemnom poštanskom sandučetu koristite tastere sa strelicama nadole i nagore da biste pregledali poruke i pritisnite taster ENTER da biste otvorili poruku koju želite da pročitate.

  2. Da bi narator pročitao celu poruku, pritisnite taster SR + C. Pritisnite taster CTRL da biste zaustavili čitanje u bilo kom trenutku.

  3. Da biste povećali nivo sklonosti naratora, pritisnite taster SR + V. Da biste ga smanjili, pritisnite kombinaciju tastera SHIFT + taster SR + V.

  4. Pritisnite kombinaciju tastera CTRL + HOME da biste se vratili na početak poruke i pritisnite taster SR + C da biste ga ponovo čuli.

Čitanje jedne reči ili reda

  1. Dok čitate poruku, uradite nešto od sledećeg:

    • Da biste pročitali trenutnu reč, pritisnite taster SR + + K. Da biste pročitali sledeću reč, pritisnite taster SR + L. Da biste pročitali prethodnu reč, pritisnite taster SR + J.

    • Da biste pročitali trenutnu liniju, pritisnite taster SR + I. Da biste pročitali sledeći red, pritisnite taster SR + O. Da biste pročitali prethodnu liniju, pritisnite taster SR + U.

Savet: Čitanje jednog reda u jednom trenutku ispravno funkcioniše u tabelama.

Takođe pogledajte

Pogledajte video zapise o korišćenju aplikacije Pošta za Windows 10 sa funkcijom Narator.

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa poštom

Tasterske prečice u aplikaciji "Pošta"

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i kretanje po pošti

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×