Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Kada kreirate tim osoblja u programu Microsoft Teams, taj tim će doći sa sopstvenom OneNote beležnice za osoblje. Beležnica za osoblje je digitalna beležnica koja olakšava saradnju predavača na nivou škole i okruga. Kreatori tima osoblja poseduju beležnicu i imaju administrativne dozvole koje im omogućavaju da dodaju druge članove/suvlasnika i upravljaju postavkama beležnice.

Teams isporuči ove osnovne komponente iskustva OneNote beležnice za osoblje:

 • Beležnice članova osoblja – privatni prostor koji se deli samo između rukovodilaca osoblja i pojedinačnih članova osoblja. Koristite ovaj prostor za hvatanje beležaka o profesionalnom razvoju, nastavnom planu, procenama i još mnogo toga.

 • Biblioteka sadržaja – prostor gde članovi tima osoblja mogu da otpreme dokumente i datoteke samo za čitanje i da mu pristupe. Koristite ovu funkciju za skladištenje informacija o smernicama, procedurama, planiranju škola i još mnogo toga.

 • Prostor za saradnju – gde svi članovi tima osoblja mogu da dele, organizuju i sarađuju. Radite zajedno na bilo čemu, od nastavnih planova do inicijativa širom odeljenja.

 • Odeljak samo za liniju vodilju – privatni prostor koji mogu da vide samo vlasnici i suvlasnici tima osoblja. Ovaj odeljak je odličan za privatne inicijative kao što su izrada dnevnog reda sastanka, unapred planirani materijal i čuvanje poverljivih informacija.

Podešavanje beležnice za osoblje u programu Teams

Ako ste kreirali tim osoblja, ali još uvek niste podesili beležnicu za osoblje, bićete vođeni pravim koracima kada prvi put posetite karticu Beležnica za osoblje.

Da biste počeli:

 1. Idite do tima osoblja za koji želite da podesite beležnicu za osoblje i izaberite karticu Beležnica za osoblje .

 2. Izaberite stavku Podešavanje OneNote za osoblje.

 3. U padajućem meniju izaberite stavku Prazna beležnica da biste podesili novu beležnicu bez postojećeg sadržaja ili stavku Iz postojećeg sadržaja beležnice da biste kopirali sadržaj iz druge beležnice. 

 4. Podesite odeljke u privatnom prostoru svakog člana i izaberite stavku Kreiraj.

Dodajte ili izbrišite stranice i odeljke beležnice za osoblje.

 1. Idite na tim osoblja koji ste kreirali ili suvlasnici i izaberite kanal Opšte .

 2. Izaberite karticu Beležnica za osoblje .

  Kartica "Beležnica za osoblje"
 3. Kliknite na dugme Navigacija Ikona na kartici "Beležnica za osoblje" Microsoft Teams gde korisnici mogu da razviju opcije menija.sa leve strane beležnice.

  1. Da biste dodali novi odeljak, izaberite stavku Dodaj odeljak. Unesite ime odeljka i kliknite na dugme U redu.

  2. Da biste dodali novu stranicu, izaberite stavku Dodaj stranicu i unesite ime za stranicu.

  3. Da biste izbrisali stranicu, kliknite desnim tasterom miša na ime stranice na traci za navigaciju i izaberite stavku Izbriši stranicu.

Korišćenje beležnice za osoblje na kanalu

Svaki put kada kreirate novi kanal u razredu, automatski se kreira novi odeljak u prostoru za saradnju beležnice za osoblje. Rukovodioci osoblja i članovi mogu da uređuju stranice OneNote i rade na njima u okviru kanala.

 1. Idite u tim razreda, a zatim izaberite kanal.

 2. Izaberite karticu Beleške .

Razvij prikaz beležnice za osoblje

Razvijte karticu Beležnica za osoblje na veću veličinu tako što ćete izabrati padajuću strelicu pored kartice Beležnica za osoblje . Zatim izaberite stavku Razvij karticu Expand icon for Class Notebook in Teams.

Upravljanje postavkama beležnice za osoblje u programu OneNote

Ako ste vlasnik tima osoblja, svim postavkama beležnice za osoblje možete da pristupite i upravljate njima tako što ćete se kretati do aplikacije "Beležnica za osoblje" OneNote.

Napomene: 

 • Kada koristite beležnicu za osoblje kreiranu putem Microsoft Teams, ne možete da dodajete/uklanjate članove pomoću čarobnjaka za beležnice za osoblje na mreži.

 • Članovi beležnice moraju da se dodaju/uklone putem Microsoft Teams.

 1. Izaberite pokretanje aplikacija Dugme „Pokretanja aplikacija“ u programu Teams stavku Beležnica za osoblje. Ako se ne pojavi u prvom meniju, izaberite stavku Microsoft 365 > aplikacije Dugme „Pokretanja aplikacija“> beležnice za osoblje.

 2. Izaberite stavku Upravljanje beležnicama. Snimak ekrana opcija upravljanja beležnicama za osoblje u aplikaciji "Beležnica za osoblje".

 3. Odaberite beležnicu za osoblje za koju želite da upravljate postavkama. Postavkama za beležnice za osoblje možete upravljati samo koje ste vi kreirali.

 4. Upravljajte postavkama.Snimak ekrana stranice za upravljanje postavkama beležnice za osoblje OneNote.

Saznajte više

Saznajte više o beležnici za osoblje

Korišćenje OneNote za veb

Dodatni resursi za nastavnike

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×