Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Pravilo je radnja koja Outlook Web App automatski pokreće na dolaznim ili odlaznim porukama. Na primer, možete da kreirate pravilo da biste automatski premestili sve e-poruke poslate grupi kojoj ste član u određenu fasciklu ili da biste izbrisali sve poruke sa oznakom "Kupite odmah" u temi.

Ako želite da napravite pravila prijemnog poštanskog sandučeta i upravljate njima u programu Outlook za računare, pročitajte članak Upravljanje e-porukama pomoću pravila.

Ovaj članak se odnosi na Outlook Web App koji koristi organizacija koja upravlja serverima e-pošte koji koriste Exchange Server 2013 ili 2010. Ako koristite Microsoft 365 ili Exchange Server 2016 ili 2019, vaš program za e-poštu je Outlook na vebu. Pomoć u vezi sa programom Outlook na vebu potražite u članku Dobijanje pomoći za Outlook na vebu.

 1. U veb pregledaču se prijavite u Outlook Web App pomoću URL adrese koju ste dobili od osobe koja upravlja e-poštom u vašoj organizaciji. Unesite korisničko ime i lozinku, a zatim kliknite na dugme Prijava.

 2. Na vrhu stranice izaberite stavku Postavke>Opcije.

 3. U okviru Opcije izaberite stavke Organizuj e-poštu > Pravila prijemnog poštanskog sandučeta.

Stranica „Pravila prijemnog poštanskog sandučeta“ vam prikazuje pregled svih pravila prijemnog poštanskog sandučeta. Odavde možete proveriti šta pravilo radi, isključivati ili uključivati pravila, kreirati nova pravila, uređivati postojeća pravila ili brisati pravila koja vam više nisu potrebna.

Stavka

Opis

Dodaj novo

Koristite ovo da biste kreirali novo pravilo prijemnog poštanskog sandučeta.

uredi uredi

Istaknite pravilo, a zatim izaberite da biste prikazali ili uredili detalje pravila.

izbriši brisanje

Istaknite pravilo, a zatim izaberite stavku Izbriši da biste ga izbrisali.

pomeri nagore pomeri nagore

Koristite ovo da biste pomerili izabrano pravilo nagore na listi. Pravila se obrađuju od vrha ka dnu.

Premeštanje nadole pomeri nadole

Koristite ovo da biste pomerili izabrano pravilo nadole na listi.

osvežiti osveži

Koristite ovo da biste osvežili listu pravila.

Uključeno

Koristite polje za potvrdu pored pravila da ga uključite (polje potvrđeno) ili isključite (polje nepotvrđeno).

Pravilo

Ime pravila

Da biste kreirali novo prazno pravilo pomoću stranice Pravila prijemnog poštanskog sandučeta, odaberite stavku Dodajnovo.

Prozor novog pravila ima tri odeljka:

Odeljak

Opis

Ime

Kada poruka pristigne i:

Give the rule a name

Koristite ovo polje da biste izabrali kriterijume za pravilo. Koristite strelicu nadole da biste videli i izabrali željene kriterijume.

Ukoliko kriterijumi imaju dodatne opcije, unesite ih u prozor koji se pojavi.

Uradite sledeće:

Koristite ovo polje da biste izabrali akciju koja treba da se izvrši kada stigne poruka koja ispunjava izabrane kriterijume.

Još opcija

Koristite još opcija za

 • Dodavanje dodatnih uslova ili akcija pravilu.

 • Dodavanje izuzetaka za pravilo izborom opcije Dodavanje izuzetka.

 • Uključivanje ili isključivanje opcije za zaustavljanje obrade dodatnih pravila. Podrazumevano, opcija za zaustavljanje obrade dodatnih pravila je uključena. Kada je ova opcija uključena, kada poruka koja ispunjava kriterijume više od jednog pravila pristigne samo prvo pravilo će biti primenjeno. Kada je ova opcija isključena, sva pravila čije kriterijume poruka ispunjava će biti primenjena.

  Na primer, ako opcija Zaustavljanje obrade dodatnih pravila nije izabrana, ukoliko imate pravilo za premeštanje svih poruka poslatih javnoj grupi u određenu fasciklu i drugo pravilo za pomeranje bilo čega od vašeg menadžera u neku drugu fasciklu, a vaš menadžer pošalje poruku toj grupi, naći ćete kopiju poruke u obe fascikle. Ukoliko želite da se primeni samo pravilo koje premešta poruke vašeg menadžera, postavite pravilo naviše na listi iznad pravila koje premešta poruke poslate grupi, a zatim uredite prvo pravilo da biste dodali opciju za zaustavljanje obrade dodatnih pravila.

 • Kreirajte prilagođeno ime za pravilo.

Bilo koje pravilo možete urediti tako što ćete ga izabrati i izabrati opciju uredi uredi da bi se pravilo otvorilo tako da možete menjati uslove ili akcije pravila.

Ako imate pravilo koje vam više ne treba, možete ga izabrati, a zatim izabrati stavku izbriši izbriši da biste ga uklonili. Ukoliko želite samo da isključite pravilo na neko vreme, uklonite znak potvrde pored pravila.

 • Kada kreirate novo pravilo u programu Outlook Web App, možda ćete dobiti upozorenje da će neka pravila kreirana u programu Outlook koja su trenutno onemogućena biti izbrisana. Pre nego što izbrišete ta pravila, možda ćete želeti da se prijavite na nalog pomoću Outlook i proverite pravila da biste videli da li želite da ih zadržite. Uključite sva pravila koja želite da zadržite.

 • Pravila se izvršavaju od vrha ka dnu redom kojim se pojavljuju u prozoru pravila. Da biste promenili redosled pravila, izaberite pravilo koje želite da premestite, a zatim kliknite na strelicu pomeri nagorenagore ili Premeštanje nadolenadole da biste premestili pravilo na željeni položaj na listi.

 • Neke poruke neće aktivirati Pravila prijemnog poštanskog sandučeta uključujući:

  • Obaveštenja o statusu isporuke, koje uključuju izveštaje o neisporučivanju i sistemske poruke.

  • Potvrde čitanja i potvrde isporuke koje generiše klijent e-pošte.

  • Neke poruke za automatski odgovor (van kancelarije).

 • Ne morate koristiti karticu Pravila prijemnog poštanskog sandučeta da biste kreirali pravilo. Pravila možete kreirati i direktno iz poruka. Da biste kreirali pravilo iz poruka:

  • Dvaput kliknite na poruku u oknu liste poruka, a zatim izaberite stavku Kreiranje pravila.

  • Ili dok prikazujete poruku u oknu za čitanje, izaberite prošireni meni prošireni menia zatim u meniju izaberite stavku Kreiraj pravilo.

 • Svako pravilo koje kreirate će zauzeti prostor skrivenog odeljka vašeg poštanskog sandučeta. Ovaj odeljak 64 KB. Prostor koji pravilo zauzima zavisi od nekoliko faktora, kao što su kolika je dužina imena i koliko je uslova primenjeno. Kada dostignete limit od 64 KB, bićete upozoreni da ne možete kreirati više pravila. Ukoliko dođe do toga, moraćete da izbrišete ili pojednostavite neka od postojećih pravila pre nego što budete mogli da kreirate nova. Neki od načina na koje možete smanjiti prostor koji zauzimaju pravila su:

  • Izbrišite pravila koja vam nisu više potrebna.

  • Skratite imena pravilima.

  • Kombinujte više pravila koja rade istu stvar.

  • Uklonite kriterijume pravila.

 • Kada kreirate pravilo za prosleđivanje, možete dodati više od jedne adrese za prosleđivanje. Broj adresa na koje možete da prosleđujete može biti ograničen u zavisnosti od postavki naloga. Ukoliko dodate više adresa nego što je dozvoljeno, pravilo za prosleđivanje neće raditi. Ukoliko kreirate pravilo za prosleđivanje sa više od jedne adrese, testirajte ga da biste bili sigurni da radi.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×