Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Društveno i emocionalno učenje nije samo za decu. 

Dok dokazi pokazuju da nastavnici sa višim nivoima društvene emocionalne kompetencije imaju efikasnije upravljanje učionicama, bolje zadržavanje i više akademska dostignuća kod studenata, pruža se veoma malo obuke za podršku ličnom SEL-u nastavnika. 

Da bi efikasno učili SEL veštine, predavačima je prvo potreban prostor da bi lično odražavali i prepoznali svoje veštine i mogućnosti za rast. Pružite predavače mogućnosti da se sami prijave i uzmu temperaturu školskog ekosistema pomoću usluge Teams za odražavanje u razredu.

Kreiranje odraza prijavljivanja

Podstaknite reflektivne razgovore u timu osoblja tako što ćete prijavljivanje učiniti delom vaše rutine. 

Važno: Da biste kreirali prijavljivanje odraza u timu osoblja, morate biti vlasnik tima. 

1. Idite do željenog tima osoblja, a zatim izaberite karticu Odraz .

 • Odavde možete da vidite nedavna prijavljivanje. Izaberite bilo koje prijavljivanje da biste videli kako su članovi tima odgovorili.

2. Istražite pitanja o prijavljivanjem pomoću kategorija, a zatim izaberite pitanje. 

3. Izaberite postavku privatnosti. Odgovori su uvek anonimni, ali možete da odlučite da li želite da delite rezultate prijave sa članovima tima. 

 • Izaberite stavku Odgovori, ali ne imena ako želite da učenici vide distribuciju osećanja u razredu.

 • Izaberite stavku Bez odgovora i bez imena da bi distribucija odgovora bila privatna. U ovom slučaju, samo vlasnici tima će videti distribuciju odgovora.

  Važno: U timovima osoblja Odraz nikada ne prilaže odgovore na imena. 

4. Kliknite na dugme Dalje.

5. Koristite padajuću listu Trajanje da biste utvrdili koliko dugo će prijavljivanje biti otvoreno za odgovore. 

6. Koristite padajuću listu Objavi prijavljivanje da biste odabrali gde želite da se pojavi prijavljivanje.  

7. Izaberite stavku Objavi prijavljivanje.

Videćete objavljeno prijavljivanje odraza i članovi tima će biti obaveštenje o mogućnosti da odgovore.

Napomena: Odraz nije podržan za korisnike sa statusom gosta. Uverite se da su učesnici članovi tima osoblja.

Opcionalno: Pre nego što pošaljete prijavljivanje, izaberite prikaz demonstracije ispitanika da biste pregledali iskustvo člana tima. 

snimak ekrana navigacije na vrhu tima nastavnog osoblja. Kartice obuhvataju Objave, Datoteke, Beležnicu za osoblje i Odraz.

snimak ekrana izbora pitanja odražavanja u timovima osoblja. kategorije pitanja obuhvataju lične odnose, odnose sa učionicama, podršku za predavača i Prilagođeno. Izbor različitih kategorija otkriva različita pitanja između kojih možete da birate.

Prikaži odgovore za prijavljivanje

Kao autor prijavljivanje:

 1. Vratite se na karticu Odraz .

  Napomena: Ne morate da čekate dok se prijavljivanje ne zatvori. Kako članovi tima odgovore, njihov odraz će biti vidljiv vama.

 2. Izaberite bilo koje prijavljivanje sa liste. 

 3. Odgovore članova tima ćete videti raspoređene na osnovu emodžija koje su izabrali. Izaberite bilo koju karticu emodžija da biste videli kako su imenovani svojim emocijama. 

 4. Pritisnite taster Back da biste se vratili na kompletnu listu za prijavljivanje. 

snimak ekrana navigacije na vrhu tima nastavnog osoblja. Kartice obuhvataju Objave, Datoteke, Beležnicu za osoblje i Odraz. lista nedavnih prijavljivanje prikazuje pitanje, kada i gde su objavljene i trakasti grafikon odgovora studenata. Na vrhu dugmadi stranice dostupna su za prikaz trendova za prijavljivanje u uvidima ili pravljenje novog prijavljivanje.

snimak ekrana odraza odgovora za prijavljivanje. Emotikoni su raspoređeni od vrha ka dnu, na vrhu su najsrećniji i rade ka izuzetno uznemirenom. trakasti grafikon se proširuje od svakog emodžija koji prikazuje koliko učesnika je odgovorilo sa svakim.

Privatnost u odrazu

Imena osoblja se ne prikazuju sa odgovorima u timovima osoblja, čak ni kod autora prijavljenog.

Napomena: Usmerite IT administratore na naše detaljne informacije o privatnosti i bezbednosti podataka

Prikupljene i prikazane informacije putem Odražavanja zadovoljava više od 90 regulatornih i industrijskih standarda, uključujući GDPR i Family Education Rights and Privacy Act (FERPA) za studente i bezbednost dece i druge, slične propise orijentisane na privatnost.

Odgovaranje na prijavljivanje odraza

Zdravi školski ekosistemi zavise od predavača sa dobrim društvenoemotivnim veštinama. Odraz i imenovanje emocija doprinose razvoju samosvesti, a takođe pružaju vredne povratne informacije u školskoj zajednici.

Važno: Odgovori na prijavljivanje su uvek anonimni, ali vlasnik tima će videti distribuciju odgovora. Ako postavke privatnosti dozvoljavaju, članovi tima će videti distribuciju odgovora. 

 1. Kada vlasnik tima kreira prijavljivanje u Odraz, možete mu pristupiti putem aktivnosti i videti ga na kanalu. 

 2. Izaberite emoji koji najbolje odgovara vašem osećaju. 

 3. Imenujte svoje emocije tako što ćete odabrati reč koja se uklapa u vaš osećaj. a zatim izaberite stavku Prosledi

Pogledajte kako su vaši sai članovi tima odgovorili

Ako je postavkama privatnosti članovima tima dozvoljeno da vide distribuciju odgovora, možete da vidite kako su članovi vašeg tima odgovorili kada se prijavljivanje zatvori.  

 1. Izaberite karticu Odraz da biste videli prethodne odgovore i distribuciju odgovora od kolega. 

 • Izaberite stavku Prikaži odgovore tima iz zatvorenog odgovora da biste videli trakaste grafikone o tome koliko članova tima je izabrano svaki emoji.

 • Izaberite otvoreno prijavljivanje da biste odgovorili ili prilagodili odgovor.

screenshot of the entrypoint to reflect through a notification in teams activity

snimak ekrana provere odraza. Iza pitanja sledi 5 emodžija u opsegu od veoma neudobnog do veoma udobnog.

snimak ekrana koji prikazuje imenovanje emocije u odražavanju, navedeno je oko 20 reči koje se uklapaju u kategoriju udobnih emocija, sa kursorom postavljenim iznad "samopouzdanog" završenog prijavljivanja u nastavnom programu: "Osećam se uvereno u upravljanje učionicama"

kalendarski prikaz prošlosti studenata, različita osećanja čudovišta i njihova imenovana osećanja su prikazana. za zatvorene odgovore, pojavljuje se dugme na lebdeću pokazivaču koje omogućava učenicima da dubinski istraže i vide kako su njihovi članovi razreda odgovorili.

Pomozite članovima tima da budu SEL modeli uloga

Mobilizujte odraz prijavljivanje da biste izdužili sebe i svoje kolege! Predavači su potrebni mogućnosti da razmišljaju i obrađuju svoja osećanja, a u skladu sa svojim učenicima postanu bolji SEL modeli uloga. Dodajte Odraz na profesionalni razvoj i druge sastanke osoblja da biste pružili mogućnosti za vežbanje i mogućnosti za slušanje.

 • Koristite pitanje "Kako se osećate u vezi sa načinom na koji ste mobilizovali mindset rasta ove sedmice?" da biste otpočeli razgovor o greškama i tome koliko su moćni kao uređaji za učenje. Pružanje mogućnosti da delite o greškama može da pomogne da se osećate manje teško pri pokušaju novih stvari. 

 • Hostujte razgovore o emocijama iz rečnika Odražava uvode. Zašto se određuje drugačije od motivisanog? Zašto je važno biti u stanju da se izraziš jasno kao odrasli? Kako možete da iskoristite ovaj rečnik sa svojim studentima?

 • Koristite pitanja u odeljku Lično da biste pokrenuli sesije evidentiranja. Obezbedite vreme nastavnicima da slože svoje odgovore na privatnom prostoru gde mogu da prate ciljeve, izraze jaka osećanja ili da shvate planove za lični rast i dobrobiti.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×