Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Uvod

Od 1 jul 2018. godine, Nacionalna poreska i carinska administracija Mađarske je saopštila da preduzeća u Mađarskoj obavezna da snabdevaju podatke svojih faktura izdatih putem elektronsku platformu online Invoicing sistema.

Februara 27. 2020. godine, Nacionalna poreska i carinska administracija Mađarske je saopštila da je od 1. aprila 2020. XSD verzija 2.0, mora da se primeni u fakturi na mreži Sistem. Verzija 1.1 neće biti u upotrebi od tog dana. Proces prelaza od verzije 1.1 do 2.0:

 • Kartica XSD verzija 2.0 može da se koristi od 23:00, 27 februara 2020. do ponoći 31. Mart 2020. u proizvodnom sistemu faktura na mreži; međutim, njegova aplikacija je nije obavezno tokom ovog perioda.

 • Kao od 1. aprila 2020. samo XSD verzija 2.0 će biti primenljiva u produktivno okruženje. Nakon ovog datuma, NTCA sistem neće obraditi podatke otkrivanja poslata uz upotrebu XSD šeme, verzija 1.1.

Nacionalna administracija poreza i carinske administracije Mađarske saopštila je 24. marta 2020. da je datum kada XSD verzija 2.0 postaje obavezna i samo primenljiva, promenjen u 1. jul 2020. Pre ovog datuma verzija 2.0 XSD već može da se koristi uživo paralelno sa verzijom 1.1 XSD.

Pronađite više srodne informacije o https://onlineszamla.nav.gov.hu/.

KB o početnom za podršku u saradnji sa mađarskim Online Invoicing sistemom: https://support.microsoft.com/help/4338447

Informacije o prethodnoj ispravki za verziju 1.1 dostupna je u sledećem članku baze znanja: https://support.microsoft.com/en-us/help/4499828

Trenutni Hitna ispravka pruža podršku za XSD verziju 2.0 mađarskog Online Invoicing sistema.

Pregled

Ovaj dokument pruža informacije o tome kako da pripremite Dynamics AX 2012 R3 za rad sa Hungarian Online Invoicing System počevši od 1. aprila 2020. (sa XSD verzijom 2.0).

Podešavanje

Ovaj odeljak pruža informacije o promenama u podešavanju dynamics AX 2012 R3 mora da se uradi da bi se sistem pripremio za izveštavanje u verziji 2.0. Pretpostavlja se da je je podešen da bude međusobno povezan sa verzijom mađarskog Online Invoicing sistema 1.1. Da biste izvršili sva neophodna podešavanja, pogledajte prethodne članke baze znanja o funkcijama:

Da biste pripremili Dynamics AX 2012 R3 za rad sa mađarskim Online Invoicing sistemom počev od aprila 1. 2020. sledite korake:

 1. Instaliranje DLL paketa na računaru na kom se nalazi AOS rad za podršku SHA3-512

 2. Definiši novu verziju zahteva in Online invoicing system parameters

 3. Definisanje novog interneta address in Online invoicing system services

Instalirajte DLL paket na računar na kom AOS radi da bi podržao SHA3-512

Verzija 2.0 mađarskog Online Invoicing sistema koristi Rešenje nezavisnih proizvođača za računanje SHA3-512 heša, koji je specifičan za ovaj Funkcija. DLL paket za podršku SHA3-512 heša mora biti instaliran na računaru gde AOS radi. Da biste instalirali DLL, pratite sledeće korake:

 1. Preuzmi kompajliran sklop izdanje 1.8.5 BouncyCastle.Crypto.dll putem veze ka službeni izvor: https://www.bouncycastle.org/csharp/index.html

 2. Otvorite komandnu liniju u fascikla koja sadrži BouncyCastle.Crypto.dll

 3. Registrujte DLL putem Gacutil.exe: https://learn.microsoft.com/en-us/dotnet/framework/app-domains/install-assembly-into-gac?redirectedfrom=MSDN

 4. Otvoreno: Dynamics AX 6.3 Reference > AOT >: Dodavanje referenci > pronalaženje paketa BouncyCastle.Crypto > Izaberite > U redu

 5. Postavi BouncyCastle.Crypto.dll u dve fascikle bina: fascikle "Server" i "Klijent" u usluzi Microsoft Dynamics AX putanja instalacije. Moguće putanje:

c:\Microsoft Dynamics AX\60\Server\Microsoft\bin
c:\Microsoft Dynamics AX\60\Client\Bin

 1. Ponovo pokreni AOS

Definiši novu verziju zahteva in Online invoicing system parameters

Kada DLL datoteka za podrška SHA3-512 heš je instaliran i preduzeće je spremno da počne da koristi XSD verziju 2.0, prebaci dynamics AX 2012 R3 u novu verziju.

Otvorite Glavna knjiga > Podešavanje > poreza na > Spoljni > Online invoicing sistemski parametri i izaberite "2.0" u okviru "Verzija zahteva" Polje:

image.png

Definisanje novog interneta address in Online invoicing system services

Zahtevi za Mađarski Online Invoicing Sistem koji podržava verziju XSD verzije 2.0 mora biti poslat na nove internet adrese.

Otvori opšte postavke ledger > Podešavanje > za > Spoljni > Online invoicing sistema services form i navedite za tip "Customer invoices":

Pregled promena

Verzija 2.0 sistema invoicing na mreži uvodi mnoge promene koje se uglavnom odnose na arhitekturu međuperoperacije. Trenutna ispravka pokriva sledeće važne promene za podršku verzije 2.0 od Online invoicing sistem:

 • "Zahtevaj potpis" u Čvor "Korisnik" u svim zahtevima sada primenjuje novi hešing algoritam SHA3-512 (umesto SHA-512).

 • "SoftwareNode" u svim zahtevima je postao obavezan.

 • Dodata je zastavica "lineNatureIndicator". On opisuje prirodu i može da ima jednu od sledećih vrednosti: "PRODUCT", "SERVICE", "DRUGO". Srodni podaci se prikupljaju iz polja "Tip izveštavanja" srodna "Grupa poreza na promet artikala". Ako ovaj parametar nije popunjen za "Stavka" sales tax group" used in a tax transaction - 'OTHER' value will be Prijavio.

 • Svaki novčani izraz u redovima fakture i njihovim odgovarajućim podaci rezimea fakture su prošireni tako da sadrže vrednost obe u valuti fakturu i u mađarskim Forintsovima. Pogledajte stranicu 159 dokumentacije za punu listu polja. Iznosi u HUF-u se izračunavaju množenjem iznosa u valutu fakture po kursu valute.

 • Promenjeni algoritam definisanja vrednosti polja "LineTaxAmountCur" u okviru 'Linijski' čvor. Ovo polje je prethodno prikupljeno iz taxTrans.SourceTaxAmountCut, in new version it is collected from TaxTrans.SourceRegulateAmountCur (to cover slučaj kada su informacije o transakciji poreza korigovane).

 • Generisani datoteci ime je promenjeno iz "QueryInvoiceStatusRequest.xml" u "QueryTransactionStatusRequest.xml".

 • "requestSignature" u zaglavlju se sada drugačije izračunava za uslugu ManageInvoice Operacija.

 • Uvodi se novi "SAČUVANO" status rezultata obrade faktura. Novi status je opisan kao "Stavka poruke je sačuvana u invoicing sistema na mreži, ali obrada još uvek nije dovršena".

 • Dodata je oznaka "ModificationIndex" – za izveštavanje o serijskom broju izmenjenog dokumenta referenciranje fakture. Vrednosti polja su automatski definisane.

Dodatne informacije

Da biste ispravili izveštavanje u usluzi Online invoicing sistema podataka iz sistema, preporučujemo da kreirate kreditnu belešku za jednu fakturu. Izbegavanje scenarija kada se kreira jedna kreditna beleška za nekoliko Fakture.

Informacije o datoteci

Kako da nabavite datoteke ispravki za Microsoft Dynamics AX

Ova ispravka je dostupna za ručno preuzimanje i instalaciju sa lokacije Microsoft Download Center.

Preuzmite ispravku za Microsoft Dynamics AX 2012 R3

Preduslovi

Morate imati instaliran jedan od sledećih proizvoda da biste primenili ovu hitnu ispravku:

 • Microsoft Dynamics AX 2012 R3

Ponovo pokreni zahtev

Morate ponovo pokrenuti uslugu Application Object Server (AOS) kada primenite hitnu ispravku.

Više informacija

Možete da se obratite tehničkoj podršci za Microsoft Dynamics telefonom pomoću ovih veza za brojeve telefona specifičnih za zemlju. Da biste to uradili, posetite neku od sledećih Microsoft veb lokacija:

Partneri

https://mbs.microsoft.com/partnersource/resources/support/supportinformation/Global+Support+Contacts

Kupci

https://mbs.microsoft.com/customersource/northamerica/help/help/contactus

U posebnim slučajevima, troškovi koji se obično upućuju za pozive podrške mogu biti otkazani ako stručnjak za tehničku podršku za Microsoft Dynamics i srodne proizvode utvrdi da će određena ispravka rešiti vaš problem. Uobičajeni troškovi podrške primenjuju se na sva dodatna pitanja o podršci i probleme koji se ne kvalifikuju za određenu ispravku u pitanju.

Beleške Ovo je članak "FAST PUBLISH" koji je kreiran direktno iz Microsoft organizacije za podršku. Informacije koje se ovde nalaze navedene su kao odgovor na nove probleme. Kao rezultat brzine u omogućavanju dostupnih materijala, materijali mogu da sadrže tipografske greške i mogu se korigovati u bilo kom trenutku bez obaveštenja. Pogledajte Uslove korišćenja za druge stvari koje treba razmotriti.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×