Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Rezime

U programu Microsoft Excel postoje ograničenja za maksimalne vrednosti vremena koje možete da unesete u ćeliju ili da se vratite pomoću formule. Ovaj članak sadrži objašnjenja o tim ograničenjima.

Više informacija

U programu Microsoft Excel 5,0 i novijim verzijama programa Excel možete da unesete vreme koje premašuje 24 časa koristeći format broja koji sadrži [h]. Uglaste zagrade oko "h" naloži programu Excel da izračuna vreme koje prevazilazi 24-časovni intervale, što vam omogućava da unesete vreme koje premašuje 24 časa. Ako unesete vreme koje premašuje 24 časa, Excel će automatski primeniti format broja koji sadrži kôd [h] . Postoje ograničenja koja se primenjuju na vreme koje koriste ovaj format. Ako u ćeliju upišete vrednost vremena ili koristite formulu da biste dobili vreme koje premašuje ograničenja, možete primetiti neki od sledećih ponašanja:

  • Ako unesete vreme koje premašuje ograničenja, vreme može da se pojavi kao tekstualna niska. Na primer, ako otkucate sledeći put

    20000:00:00 vreme se pojavljuje u ćeliji kao tekstualna niska koja je poravnata sa leve strane.

  • Ako koristite formulu da biste dobili vreme koje premašuje ograničenja, formula vraća niz od funte ili znakova za broj (# # # #).

Maksimalna vrednost vremena koju možete upisati u ćeliju je 9999:59:59. Ako upišete vrednost koja je veća ili jednaka sa 10.000 časova (10000:00:00), vreme će se pojaviti kao tekstualna niska. Maksimalna vrednost vremena koju možete da izračunate pomoću formule je 71003183:59:59. Ova vrednost se izjednačava na 12/31/9999 23:59:59, što je maksimalno vreme koje možete koristiti u programu Excel 2000. Za više informacija o korišćenju vremena, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

214094 Korišćenje datuma i vremena u programu Excel

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×