Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Rezime

U programu Microsoft Excel postoje ograničenja za maksimalne vrednosti vremena koje možete da unesete u ćeliju ili da se vratite pomoću formule. Ovaj članak sadrži objašnjenja o tim ograničenjima.

Više informacija

U programu Microsoft Excel 5,0 i novijim verzijama programa Excel možete da unesete vreme koje premašuje 24 časa koristeći format broja koji sadrži [h]. Uglaste zagrade oko "h" naloži programu Excel da izračuna vreme koje prevazilazi 24-časovni intervale, što vam omogućava da unesete vreme koje premašuje 24 časa. Ako unesete vreme koje premašuje 24 časa, Excel će automatski primeniti format broja koji sadrži kôd [h] . Postoje ograničenja koja se primenjuju na vreme koje koriste ovaj format. Ako u ćeliju upišete vrednost vremena ili koristite formulu da biste dobili vreme koje premašuje ograničenja, možete primetiti neki od sledećih ponašanja:

  • Ako unesete vreme koje premašuje ograničenja, vreme može da se pojavi kao tekstualna niska. Na primer, ako otkucate sledeći put

    20000:00:00 vreme se pojavljuje u ćeliji kao tekstualna niska koja je poravnata sa leve strane.

  • Ako koristite formulu da biste dobili vreme koje premašuje ograničenja, formula vraća niz od funte ili znakova za broj (# # # #).

Maksimalna vrednost vremena koju možete upisati u ćeliju je 9999:59:59. Ako upišete vrednost koja je veća ili jednaka sa 10.000 časova (10000:00:00), vreme će se pojaviti kao tekstualna niska. Maksimalna vrednost vremena koju možete da izračunate pomoću formule je 71003183:59:59. Ova vrednost se izjednačava na 12/31/9999 23:59:59, što je maksimalno vreme koje možete koristiti u programu Excel 2000. Za više informacija o korišćenju vremena, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

214094 Korišćenje datuma i vremena u programu Excel

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×