Možete dobiti poruku o grešci "ime lokalnog uređaja je već u upotrebi" kada pokušate da vratite mrežnu vezu sa mapom u deljenu mrežnu fasciklu na klijentu zasnovanom na operativnom sistemu Windows XP

Informacije o unutrašnjoj podršci korporacije Microsoft

Greška #: 29871 (održavanje sadržaja)

Informacije o unutrašnjoj podršci korporacije Microsoft

Greška #: 128993 (Windows se)

Simptomi

Kada pokušate da pristupite mrežnoj disk jedinici na klijentskom računaru zasnovanom na operativnom sistemu Microsoft Windows XP koji je mapiran u deljenu mrežnu fasciklu servera datoteka na domenu, možda ćete dobiti sledeću poruku o grešci:

Ime lokalnog uređaja je već u upotrebi

Napomena Do ovog problema može doći i na klijente koji su zasnovani na operativnom sistemu Microsoft Windows Server 2003.

Uzrok

Do ovog problema može doći ako se prijavite na klijent koji radi pod operativnim sistemom Windows XP koristeći drugi tip veze nego što koristite za povezivanje sa serverom datoteka. Ako ste disk jedinicu kreirali preko lokalne mreže (LAN) sa trenutnim korisničkim akreditivima, informacije o mapiranju ne sadrže nikakve korisničke informacije. Kada se prijavite na računar, operativni sistem uspostavlja samo delimičnu vezu sa njom, a mrežna disk jedinica se smatra korišćenim. Kasnije, kada pristupite mrežnoj disk jedinici, veza se u potpunosti vraća. Ako koristite drugi tip veze, kao što je usluga daljinskog pristupa (RAS) da biste se povezali sa serverom datoteka, korišćeni akreditivi se razlikuju od akreditiva koje ste koristili za kreiranje mapiranja mreže. Kada pokušate da pristupite mrežnoj disk jedinici da biste vratili vezu u prethodno stanje, operativni sistem pokušava da koristi akreditive za prijavljivanje RAS veze. Ako server za deljenje datoteka ne prihvati akreditive za prijavljivanje RAS veze, operativni sistem ne može da pristupi resursu. Zatim sistem operacija pokušava da ponovo kreira mapiranje na mrežnoj disk jedinici koja se već koristi i javlja se greška.

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, uklonite postojeće mapiranje mreže. Zatim kreirajte novo mapiranje mreže za deljeni resurs.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×