Morate da izaberete tip sadržaja za datoteku kada sačuvate datoteku u biblioteku dokumenata na SharePoint Server 2010

Rezime

Pretpostavimo da je biblioteka dokumenata podešena da imamo više tipova sadržaja u Microsoft SharePoint Server 2010. Kada sačuvate novu datoteku u biblioteci dokumenata po prvi put, od vas će biti zatraženo da izaberete tip sadržaja datoteke.

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, primenite sledeće prilagodbeni popravak ispravke:

  • Opis paketa hitnih ispravki SharePoint Foundation 2010 (sts-x-none.msp): 30. juna 2011.

  • Opis package(dlc-x-none.msp) prilagodbeni popravak za SharePoint Server 2010: 28. juna 2011.

Nakon primjene ove prilagodbenih, postavite SPList.ForceDefaultContentType na True za biblioteku dokumenata. Da biste to učinili, koristite sljedeću naredbu PowerShell:

PS > $web = Get-SPWeb -Identity http://SPServerPS > $list = $web.GetList("/Documents")PS > $list.ForceDefaultContentType = $truePS > $list.Update()

Napomena Na prilagodbenih Dodavanje novog svojstva ForceDefaultContentType na SPList objektu. Podrazumevanu vrednost za svojstvo je false, a svojstvo može samo promijeniti programsko.

  • Ako je ForceDefaultContentType svojstvo postavljeno na false. Od vas će biti zatraženo da izaberete tip sadržaja datoteke kada sačuvate datoteku koja se kreira kroz Office 2010 klijenta u SharePoint biblioteku dokumenata. Iz programske perspektive, Lists.GetListContentTypes web usluga vraća kolekciju sve tipove sadržaja u SPList.ContentTypeskolekciju.

  • Ako je ForceDefaultContentType svojstvo postavljeno na true, datoteku koja se dodaje kao novu stavku dodeljuje podrazumevani tip sadržaja za listu. Stoga, više ne budete upitani da izaberete tip sadržaja.  Iz programske perspektive, Lists.GetListContentTypes web usluga vraća samo prvi tip sadržaja koji je podrazumevani tip sadržaja za listu u SPList.ContentTypeskolekcije.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem kod Microsoft proizvoda koji su navedeni u odeljku „Odnosi se na”.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×