Mrežna veza ne uspeva kada pokušate da koristite Windows Vista iza zaštitnog zida

Opis problema

Kada pokušate da koristite računar zasnovan na operativnom sistemu Windows Vista iza zaštitni zid zaštitnog zida i pokušate da napravite NEHTTP mrežnu vezu, mrežna veza ne uspeva. Kada mrežna veza ne uspe, sledeći programi mogu da padnu ili sporo reaguju:

 • Microsoft Outlook ili Windows pošta

 • Veb pregledači, na primer Windows Internet Explorer 7

 • Veza sa udaljenom radnom površinom (RDC)

 • Programi za deljenje datoteka

Kada je Outlook uticao na ovaj problem, dobijate sledeću poruku u dijalogu poziv udaljene procedure (RPC):

Outlook pokušava da preuzme podatke iz Exchange_Server_FQDN Microsoft Exchange servera. Ili, možda ćete videti poruku "Pokušaj povezivanja" na statusnoj traci.

Do ovog problema može doći ako uređaj zaštitnog zida ima problema sa rukovanjem funkcijom za primanje automatskih automatskog podešavanja u operativnom sistemu Windows Vista. Ovaj članak vam pomaže da zaobiđete ovaj problem.

Privremeno rešenje

Da biste rešili ovaj problem, koristite neki od sledećih metoda:


1. Onemogućavanje automatskog podešavanja i utvrđivanje toga da li uređaj zaštitnog zida ispravno obrađuje Windows razmeru

Da bismo vam onemogućili automatsko podešavanje, idite na odeljak "Popravimeni". Ako biste radije da se onemogućite automatsko podešavanje, idite na odeljak "Dozvoli mi da ga sredim".

Popravite to za mene

Da biste automatski onemogućili automatsko podešavanje, kliknite na vezu reši ovaj problem. Zatim kliknite na dugme pokrene u dijalogu preuzimanje datoteke i slijedite korake u ovom čarobnjaku.

Napomena ovaj čarobnjak može biti samo na engleskom jeziku. Međutim, automatska ispravka takođe funkcioniše za druge jezičke verzije operativnog sistema Windows.Napomena ako niste na računaru na kojem je problem, možete da sačuvate automatsku popravku na fleš disku ili na CD-u, a zatim možete da ga pokrećete na računaru koji ima problem.

Sada idite na "dali je to otklonite problem?" jku.

Dozvoli mi da je sredim sam

Da biste onemogućili automatsko podešavanje, slijedite ove korake:

 1. Kliknite na dugme započniDugme "Start" , izaberite stavku Svi programi, a zatim izaberite stavku pribor.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na komandnu liniju, a zatim izaberite stavku pokrene kao administrator. Dozvola za kontrolu korisničkog pristupa ako vam bude zatraženo da dobijete administratorsku lozinku ili potvrdu, otkucajte lozinku ili obezbedite potvrdu.

 3. Na komandnoj liniji otkucajte sledeću komandu, a zatim pritisnite taster ENTER:

  netsh interface TCP taster for Global autotuninglevel = Nebledova komanda onemogućava funkciju za Automatsko podešavanje automatskog podešavanja .

 4. Zatvorite prozor komandne linije .

 5. Ponovo pokrenite računar.

Sada idite na "dali je to otklonite problem?" jku.

Da li je to otklonite problem?

 1. Pokušajte da napravite NEHTTP mrežnu vezu. To jest, koristite program na koji je problem uticao.

 2. Ako je problem rešen, obratite se proizvođaču zaštitnog zida za korake za rešavanje problema. Ako problem nije popravljen, možete da se obratite podršci.

 3. Možete da zadržite automatsko podešavanje automatskog podešavanja dok se ne popravi problem. Kada budete spremni da omogućite automatsko podešavanje, kliknite na dugme započniDugme "Start" , izaberite stavku Svi programi, izaberite stavku pribor, a zatim izaberite stavku Komandna linija.

 4. Na komandnoj liniji otkucajte sledeću komandu, a zatim pritisnite taster ENTER:

  netsh interface TCP filter for Global autotuninglevel = Normalova komanda omogućava ponovo Automatsko podešavanje automatskog podešavanja kako biste mogli da iskoristite prednosti povećanja propuštenja mreže koje ova opcija pruža.

Cijenili bismo vaše povratne informacije. Da biste obezbedili povratne informacije ili da biste prijavili probleme sa ovim rešenjem, ostavite komentar na
blogu "popravi me" za meneili nam pošaljite
e- poruku.

Informacije o tome kako da kontaktirate proizvođača uređaja zaštitnog zida potražite na sledećoj Microsoft Veb lokaciji:

http://support.microsoft.com/gp/vendorsMicrosoft pruža kontakt informacije nezavisnog proizvođača kako bi vam pomogla da pronađete tehničku podršku. Ove kontakt informacije mogu da se promene bez najave. Microsoft ne garantuje tačnost kontakt informacija nezavisnih proizvođača.

Metod 2. Provera alatke za procenu Internet veze

Alatka za procenu Internet veze proverava Internet mrežnu skretnicu da biste videli da li podržava određene tehnologije. Alatka je namenjena da se pokreće sa kućne mreže iza Internet skretnice mrežne skretnice. Pokretanje ove alatke iz zaštitnog zida korporacije ili operativnih sistema koje nisu navedene u odeljku "primenjuje se na" neće proizvesti tačne rezultate. Ova alatka zahteva akreditive administratora da biste pokrenuli.

Uzrok

Do ovog problema može doći ako uređaj zaštitnog zida ima problem sa primenom opcije "TCP Podešavanje skale" definisanom u zahtevu za Internet inženjering operativne grupe (IETF) za komentare (RFC) 1323. Funkcija za Automatsko podešavanje prozora za prijem u operativnom sistemu Windows Vista podrazumevano koristi faktor razmjeravanja prozora za nehttp veze. Ovaj problem se ne javlja kada pokušate da napravite HTTP vezu.

Više informacija

Sledeća lista opisuje neke uređaje zaštitnog zida koji mogu da doživljaju ovaj problem zajedno sa uzrokom problema na uređaju:

 • Linksys grupa za RV (RV042, RV081, RV-16)

 • NetApp uređaji za keš keš NC 6.0.2 ili starija verzija

  TCP splicing možda neće funkcionisati zajedno sa funkcijom za podešavanje veličine prozora u operativnom sistemu Windows Vista. Funkcija TCP splicing se podrazumevano omogućava na Netepp keš uređaji NC 6.0.2 ili na starijoj verziji.

 • Cisco PIX 6.1 (5), Cisco PIX 6,2 (3) i Cisco PIX 6.3 (1)

  ovi uređaji ne podržavaju funkciju razmjeravanja prozora u operativnom sistemu Windows Vista.

 • Cisco IOS Software Release

  Cisco iOS softver izdanje 12.3 (15), a novije verzije ovog softvera podržavaju funkciju razmjeravanja prozora u operativnom sistemu Windows Vista.

 • Sonicvol

  funkcija razmjeravanja prozora u operativnom sistemu Windows Vista možda neće funkcionisati ako omogućite neku od sledećih funkcija na SonicWall zaštitni zid.

  • Precizna opcija TCP primene

  • Primena striktnog TCP usaglašenosti sa RFC 793 i RFC 1122

 • Kontrolna tačka R55

  da biste rešili ovaj problem, onemogućite funkciju primene verifikatora sekvence .

Više informacija o funkciji "primanje automatskog podešavanja prozora" u operativnom sistemu Windows Vista potražite na sledećoj Microsoft Veb lokaciji:

http://technet.microsoft.com/en-us/magazine/cc162519.aspxProizvodi nezavisnih proizvođača o kojima se ovaj članak bavi imaju preduzeća koja su nezavisna od korporacije Microsoft. Microsoft ne omogućava garanciju, podrazumevanu ili drugu, o performansama ili pouzdanosti ovih proizvoda.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×