MSN Explorer: saveti za pregledanje

Nabavite najveći deo iskustva za MSN Explorer sa ovim savetima za pregledanje. Da biste videli savete za personalizaciju, kao što je upravljanje istorijom i organizovanje omiljenih lokacija, pogledajte odeljak MSN Explorer: Personalizacija.

Otvori Web stranicu:

 1. Na traci adresa upišite Web adresu stranice. Traka adresa

 2. Izaberite dugme " IdiIdi dugme, odmah pokazuje strelica.

 

Na traci za navigaciju držite pritisnut taster miša iznad dugmeta Omiljene lokacije , izaberite strelicu koja se pojavljuje ispod dugmeta, a zatim veze. Fascikla Omiljene veze

 1. Izaberite meni " Prikaz ", a zatim istoriju. Prikaz menija i istoriju u padajućoj

 2. Biće prikazana istorija, podeljena na nekoliko nedelja. Izaberite Prikaz , a zatim Prikaz po lokaciji. Istorija menija na prikaz po lokaciji opcija

 3. Odaberite Web stranicu koju želite ponovo da posetite.

 

Kontrolna tabla uvek sadrži Bing (mašinu za pretragu koju je razvio Microsoft, na slici dole), koje možete koristiti za izvršavanje internet pretraga bez otvaranja Veb lokacije Bing. Na vrhu kontrolne table, u polju Bing pretraga otkucajte termin za pretragu. Za pretragu Bing Da bi vaša pretraga bila efikasnija:

 • Uverite se da ste ispravno napisali reči za pretragu. Ne zaboravite da ostavite razmak između svake reči u upitu.

 • Koristite reči za pretragu koje će se verovatno pojaviti na Web lokacijama koje sadrže informacije koje želite. Što su preciznije precizirane reči za pretragu, to će biti precizniji i rezultati.

 • Uobičajene reči kao što asu a i i one se zanemaruju osim ako nisu okruženi znakovima navoda. Koristite ključne reči "ili" i "ne" da biste kombinovali ili isključili reči. Na primer: automobil ili kamion, ili drvo nije Evergreen.

 • Ako vam prva stranica ili dva rezultata ne daju ono što želite ili ako uopšte ne dobijete rezultate, pokušajte da promenite termine za pretragu. Isprobajte manje opisnih reči ili isprobajte reči koje imaju različit, ali sličan smisao. Drugačija reč ili fraza daju različite rezultate pretrage. Na primer, pokušajte da imate legura umesto metala ili čelika.

 • Postavite frazu između navodnika da biste potražili tačnu frazu. Na primer: "kratka Evergreen drvo".

 • Ako vaša pretraga sadrži datum, pokušajte da upišete ime meseca umesto broja.

Da biste pretražili Internet, izaberite dugme za pretragu Dugme za pretragu, lupu ili pritisnite tasterENTER. ili Ako tražite određeni tip rezultata, kao što su slike, mape, vesti ili video zapisi, kliknite na strelicu pored dugmeta "Pretraži" Dugme za pretragu, lupu Nakon što otkucate termin za pretragu, a zatim izaberete jednu od vertikalnih dugmadi za pretragu. Kada izaberete vertikalno dugme za pretragu, ona ostaje izabrana po podrazumevanoj vrednosti sve dok ne izaberete drugi.

Napomena

 • Ako izvršite pretragu sa određenim pretraživačima nezavisnih proizvođača, kao što je yahoo! ili Google, termin za pretragu se može automatski pojaviti u polju Bing pretraživanje na MSN kontrolnoj tabli. Kliknite na dugme "Pretraži" da biste pretražili istu pretragu pomoću usluge Bing i dobili veći izbor rezultata pretrage.

 • Da biste otvorili veb lokaciju "Bing", na traci za navigaciju izaberite stavku Bing. Ili, da biste otvorili veb lokaciju Bing za određeno vertikalno pretraživanje, postavite pokazivač na dugme Bing, izaberite strelicu, a zatim izaberite vertikalno pretraživanje.

 • Da biste ponovili pretragu koju ste nedavno izvršili, izaberite strelicu pored polja Bing za pretragu na MSN kontrolnoj tabli, a zatim u okviru " Istorija pretrage" izaberite željeni termin za pretragu.

Menadžer za preuzimanje vam pomaže da pronađete, preuzmete i upravljate datotekama sa interneta. Osim toga, možete ponovo da pokušate da izvršite preuzimanja ili dovršite preuzimanje sa Web stranica nakon što odete.

 1. Pronađite datoteku koju želite da preuzmete, a zatim izaberite odgovarajući tekst, na primer, ime datoteke ili vezu " Preuzmi odmah ".

 2. U dijalogu preuzimanje datoteke izaberite opciju Sačuvaj ovu datoteku odmah.

 3. Izaberite "u redu".

 4. U dijalogu " Sačuvaj kao " Krećite se do lokacije na računaru na kojoj želite da sačuvate datoteku.

 5. U polje " ime datoteke " prihvatite podrazumevano ime ili upišite novo ime.

 6. Kliknite na dugme Sačuvaj.

1. na traci "MSN" izaberite stavku " Prikaz", a zatim stavku " Upravljač preuzimajte". Prikaz menija i preuzmite menadžer u padajućoj 2. pronađite datoteku koju želite da preuzmete, a zatim izaberite odgovarajući tekst, na primer, ime datoteke ili vezu za Preuzimanje . 3. u dijalogu " preuzimanje datoteke " izaberite stavku Preuzmi ovu datoteku kasnije , a zatim u redu. 4. nakon što izaberete stavku " Preuzmi ovu datoteku kasnije", pojaviće se dijalog " Sačuvaj kao ", usmeravajući vas da sačuvate datoteku na vašem računaru. 5. u polju " ime datoteke " prihvatite podrazumevano ime ili otkucajte novo ime i izaberite stavku " Sačuvaj". Preuzimanje datoteka MSN dijaloški okvir

Da biste zaustavili preuzimanje koje je trenutno u toku, potvrdite izbor u polju za potvrdu pored imena datoteke, a zatim kliknite na dugme " Zaustavi".

 

 1. Na vrhu MSN trake izaberite stavku Prikaz, a zatim izaberite Upravljač za preuzimanje. Prikaz menija i preuzmite menadžer u padajućoj

 2. Potvrdite izbor u polju za potvrdu pored imena datoteke koju želite da pokrenete ili pokušajte ponovo da preuzmete.

 3. Izaberite " Start".

Napomena

Ako se nalazite na listi " Istorija preuzimanja ", u levom oknu izaberite stavku Prikaži trenutne stavke za preuzimanje da biste otišli na trenutnu listu za Preuzimanje .

 

Možete odabrati Web stranicu koju ćete koristiti kao matičnu stranicu. Po podrazumevanoj vrednosti, vaša matična stranica MSN.com.

 1. Na traci za navigaciju postavite pokazivač na stavku Početak, izaberite strelicu ispod ikone, a zatim izaberite stavku Postavi matičnu stranicu. Matična stranica MSN ikonu da spustim matičnu stranicu u kap

 2. U dijalogu " Postavljanje matične stranice " upišite Web adresu stranice. U dijalogu podesite matičnu stranicu MSN

 3. Izaberite "u redu".

 

 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×