Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Želite da uradite ono što volite na mreži i podržite ponovnu pošilju? Svaki put kada vršite interakciju sa E-stablom u pregledaču Microsoft Edge, vremenskom prognozama iz usluge Microsoft Start ili Microsoft Novčanik, zaradićete poene da biste razvili virtuelno semenke u virtuelno stablo. Kada virtuelno stablo bude potpuno odraslo, u vaše ime će se zasaditi pravo drvo.

Program za E-stablo je besplatan za pridruživanje. Da biste učestvovali u programima Microsoft Weather i Microsoft Novčanik, igrači moraju biti prijavljeni pomoću Microsoft naloga. (Nije neophodno da se prijavite da biste učestvovali preko pregledača Microsoft Edge.) Prilikom kombinovanja poena osvojenih u pregledačima Microsoft Edge, Microsoft Weather i Microsoft Novčanik, potrebno je prijavljivanje.


Možete da osvojite poene za vodu tako što ćete posetiti i završiti dnevne zadatke u pregledačima Microsoft Edge i Microsoft Novčanik, kao i energetske poene tako što ćete posetiti i dovršiti dnevne zadatke u usluzi Microsoft Weather. Kada dostignete 10.000 tačaka (vodenih ili energetskih tačaka ili ih kombinujete), Microsoft će raditi sa svojim partnerom za održivost, "Eden projektima za rešunju", da bi u vaše ime zasadio pravo stablo. Morate da osvojite 20.000 poena da biste zasadili drugo stablo, 30.000 poena da biste zasadili treće stablo, 40.000 poena za zasadi četvrto stablo i 50.000 poena za zasadi peto drvo i svako naredno drvo. 

Osvojite vodene tačke za virtuelno stablo u pregledaču Microsoft Edge

 • Idite na Bočnu traku pregledača Microsoft Edge i izaberite stavku E-stablo.

 • Izaberite stavku Pokreni sabiranje drveća da biste pokrenuli program i dobili senu za vodu.

 • Obavite dnevne zadatke – kao što je pretraga teme zaštite životne sredine ili provera održivih stavki – da biste osvojili vodene tačke.

 • Kada dostignete 10. nivo, prijavite se na Microsoft nalog i u vaše ime će se zasaditi pravo stablo.

Osvojite energetske poene za virtuelno stablo u usluzi Microsoft Weather

 • Izaberite stavku Vremenska prognoza sa Microsoft Start (možete da igrate i MSN vreme). Izaberite semenku E-stabla na levoj margini, a zatim se prijavite pomoću Microsoft naloga da biste počeli.

 • Obavite dnevne zadatke – kao što je pronalaženje sunčane lokacije ili ozbiljnog vremenskog upozorenja na vremenskoj mapi – da biste osvojili energetske tačke.

 • Kada dostignete 10. nivo, u vaše ime će biti zasavljeno pravo stablo.

Osvojite vodene poene za virtuelno stablo u Microsoft novčaniku

 • Idite na Microsoft novčanik tako što ćete posetiti edge://wallet. 

 • Izaberite umanjeno drvo da biste započeli putovanje.

 • Prijavite dnevne i dovršavate zadatke da biste prikupljali kapi vode.

 • Izaberite kapi vode da biste zalili drvo.

 • Kada dostignete 10. nivo, u vaše ime će biti zasavljeno pravo stablo.

Jedini način da se uverite da su poeni sačuvani jeste da se prijavite na Svoj Microsoft nalog. Takođe ćete zaraditi više poena i moći ćete da pratite napredak na svim svojim uređajima.

Microsoft je u partnerstvu sa projektima za reforestaciju Edena kako bi zasadio drveće. Ova organizacija je već zasadila više od 900 miliona stabala u 11 zemalja. Projekti Eden reforestacije blisko rade sa lokalnim zajednicama kako bi vratili izvorne šume na ogromnu razmeru prilikom kreiranja radnih poslova, zaštite ekosistema i umanjivanja klimatskih promena. Projekti za reforestaciju Edena su dobili visoke ocene u dobrotvornom navigatoru. Za više detalja posetite njihovu veb lokaciju(dostupno samo na engleskom jeziku). 

Kada završite sa naučno informativnom metodologijom, sečenje drveća rezanje daje pozitivne uticaje ekološke sredine, kao što su ekološka restauracija i sekvencija uglja. Podrška pošalјanju putem partnera kao što je "Projekti rešetka Edena" pruža i lokalnim zajednicama nove mogućnosti za ekonomsku samodovoljnosti. 

Drveжe жe biti zasaрeno u Mozambiku. Mozambik je dom opsežnog biodiverziteta i promenljivih pejzaža sa šumama u samom jezgru svog društvenog, ekološkog i ekonomskog dobrog opsežnog. Međutim, više od 8 miliona hektara šume (preko 30.000 kvadratnih milja) je uništeno. Cikloni, poplave, sečenje drveća za drva za vatru i ugljenik, brisanje velikih oblasti za obradivu i komercijalno evidentiranje vodeći su uzroci deforestacije u Mozambiku. Rad programa za restauraciju u Mozambiku pomaže u zaštiti priobalnih zajednica od ekoloških katastrofa, poboljšanju ribarstva, uklanjanju ugljenika iz atmosfere i povećanju biodiverziteta, kao i rešavanju hitne potrebe za pravednim zaposlenjem u platama.

Kada dostignete 10.000 tačaka (vode ili energetskih tačaka ili ih kombinujete), u Mozambiku će se zasaditi pravo drvo. Kada se svako drvo zasadi, tačke će se ponovo pokrenuti od nule. Potrebno je da osvojite 20.000 poena da biste zasadili drugo stablo, 30.000 poena da biste zasadili treće stablo, 40.000 poena za zasadi četvrto stablo i 50.000 poena za zasadi peto drvo. Za svako naredno stablo posle petog stabla moraćete da osvojite 50.000 poena.

Zavisi. Ako obavite sve zadatke dnevno, biće potrebno oko mesec dana da bi se dostigao 10. nivo.

Ne postoji ograničenje broja stabala koje će Microsoft zasaditi kao deo ovog programa. Već smo zasadili više od milion stabala. Pomozite nam da nastavimo!

Ne, možete slobodno da se pridružite programu i igrate.  

Microsoft Edge: Program je trenutno dostupan globalno.

Microsoft vremenska prognoza: Program je trenutno dostupan u mnogim zemljama i regionima. Trenutno nije dostupna u kopnenom Kini.

Microsoft novčanik: Program je sada dostupan!

Napomene: 

 • Ne postoji korelacija između korišćenja proizvoda Microsoft Edge, broja prikupljenih tačaka za vodu i uzgoj stabla u bilo koje ekološke pogodnosti.

 • Sve ekološke pogodnosti povezane sa stablima zasavljenim u sklopu ovog programa nisu uključene u Microsoft korporativno ekološko računovodstvenje.

 • Podaci o e-stablu će isteći ako ne otvorite funkciju "Eko stablo" 18 meseci.

 • Prijavljivanjem na Microsoft nalog možete da kombinujete E-tree poene koje zaradite u pregledaču Microsoft Edge i u usluzi Microsoft Weather. Tok E-stabla će biti sačuvan na vašem nalogu. 

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×