Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

17.1.2022.

Verzija:

Verzija OS 20348.473

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled usluge Azure Stack HCI, verzije 21H2, potražite na stranici istorije ažuriranja

Poboljšanja

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju: 

  • Rešava poznati problem koji može da izazove neuspeh IP Security (IPSEC) veza koje sadrže ID dobavljača. To može da utiče i na VPN veze koje koriste Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP) ili IP security Internet Key Exchange (IPSEC IKE).

  • Rešava poznat problem koji može dovesti do neočekivanog ponovnog pokretanja Windows servera nakon instaliranja ispravke od 11. januara 2022. na kontrolerima domena (DCs).

  • Rešava problem koji sprečava da Active Directory (AD) atributi budu ispravno napisani tokom operacije izmene Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) kada unesete promene više atributa.

  • Rešava problem koji može da spreči prenosne medije koji su oblikovani pomoću sistema "Otporni sistem datoteka" (ReFS) ili može da dovede do postavljanja prenosivih medija u RAW format datoteke. Do ovog problema dolazi nakon instaliranja Ispravke za Windows od 11. januara 2022.

Da biste se vratili na sajt dokumentacije za Azure Stack HCI

Windows 10 steka servisiranja - 20348.403

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Kada instalirate ovu ispravku, prilikom povezivanja sa uređajima na nepouzdanom domenu pomoću udaljene radne površine, moguće je da veze neće moći da potvrde identitet prilikom korišćenja potvrde identiteta pametne kartice. Možda ćete dobiti upit "Vaši akreditivi nisu funkcionisali. Akreditivi koji su korišćeni za povezivanje sa [ime uređaja] nisu funkcionisali. Unesite nove akreditive." i "Pokušaj prijavljivanja nije uspeo" crvenom bojom.

Ovaj problem je rešen pomoću funkcije "Vraćanje poznatog problema" (KIR). Imajte na umu da će možda biti potrebno do 24 časa da se rešenje automatski prenese na ne upravljane lične uređaje i ne upravljane poslovne uređaje. Ponovno pokretanje Windows uređaja može pomoći da se rezolucija brže primeni na uređaj. Za uređaje kojima upravlja preduzeće koji su instalirali ispravku na koju se to odnosi i na koje je naišlo na ovaj problem, on se može rešiti instaliranjem i konfigurisanjem specijalnog Smernice grupe povezanog ispod. NotaUređaji treba ponovo da se pokrenu kada konfigurišete specijalne Smernice grupe. Pomoć potražite u članku Kako se koristi Smernice grupe primena povratne informacije o poznatom problemu. Opšte informacije o korišćenju smernica grupe potražite u Smernice grupe Pregled.

Smernice grupe instalacione datoteke:

Vaћno Proverite da li koristite odgovarajuće Smernice grupe za svoju verziju operativnog sistema Windows.

Nakon instaliranja ispravki objavljenih 11. januara 2022. ili novije verzije, aplikacije koje koriste Microsoft .NET Framework za pribavljanje ili podešavanje informacija o pouzdanosti šume u aktivnom direktorijumu mogu da imaju problema. Aplikacije možda neće uspeti ili zatvoriti ili možda dobijete grešku od aplikacije ili operativnog sistema Windows. Možda ćete takođe dobiti grešku kršenja pristupa (0xc0000005).

Napomena za projektante Ugrožene aplikacije koriste API system.DirectoryServices.

Da biste ručno rešili ovaj problem, primenite ispravke van opsega za verziju programa .NET Framework koju koristi aplikacija.

Napomena Ove ispravke van opsega nisu dostupne iz usluge Windows Update i neće se instalirati automatski. Da biste preuzeli samostalni paket, potražite KB broj za svoju verziju operativnog sistema Windows i program .NET Framework u Microsoft Update katalogu. Ove ispravke možete ručno da uvezete u Windows Server Update Services (WSUS) i Microsoft Endpoint Configuration Manager. Uputstva za WSUS pogledajte u okviru WSUS i Kataloga sajta. Uputstva za Configuration Manager možete da vidite u članku Uvoz ispravki iz Microsoft Update kataloga

Uputstva o tome kako da instalirate ovu ispravku za operativni sistem potražite u člancima baze znanja navedenim u nastavku:

  • Windows Server 2022: 

  • Windows Server 2019: 

  • Windows Server 2016: 

  • Windows Server 2012 R2: 

  • Windows Server 2012:

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Da biste instalirali LCU na Azure Stack HCI klasteru, pogledajte članak Ažuriranje Azure Stack HCI klastera.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke> Update & Security > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5010796.

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 20348.403

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×